Nagyon ritka magyar vezetékneveket tudtok ajánlani nekem? (beszélgetős fórum)
Van ismerősöm akinek ciki a vezetékneve, és ráadásul el is váltak a szülei? - ott miért etikátlan?
Nálunk meg dédapámat még "Vitéz Végh Dániel" + Zoltának hívták, és az első három reng és kettős vezetéknév volt, II. József ellen választottak vezeték nevet, mikor első magyar apai egyesági ősöm még kálvinistaként a Dániel nevet vette fel. Ugyan abban a templomban keresztelkedett az összes apai-ági ősöm, úgyhogy a családfa kutatás, egy osztrák német albino, ott áttért katolikuson felmenőn és egy oldal ági katolikus sváb arán kívül elég könnyű.
Most akkor melyik vezetéknévvel is tagadom meg az őseim? A Dániel-el tuti nem.
Szerintem nézz szét rokonságban, akkor még ha védett név is felveheted!
Nekem anyai nagyapámat, és sok rokonomat azon az ágon, Babits-nak hívtak, és hívnak.
Apai ágon, is kétszer kellett nevet változtani úgyan úgy mint anyai ágon. Anyai ág vissza vette a nevüket, de az apai ágon, én tettem csak meg.
+ off:
Babits a Horthy érában szláv név volt, amikor tőlünk keletre is igen, de északra, és nyugatra és közös hazánkban is régóta használt, és varázslót jelent. Még észetek is használják.
Hogy Babits előtt mi volt a vezetékneve anyai egyenes ági őseimnek, ha volt, na az nem tudom. De valószínüleg csak egyéni előnevük volt.
Igazad van efölött átsiklottam.
Ötlet helyett jó volt. :)
A telefonkönyv még működhet.
Ha kinyitod a telefonkönyvet, rengeteg olyan vezetéknevet találsz benne, ami csak egyszer szerepel. Kapásból, fejből tudok hármat.
Az iskolában volt Srp, és Hrk vezetéknevű osztálytársam. Gondolom, ezek nem tetszenének.
Köszönöm a tartalmas választ.
Előrébb ettől nem jutottam.
NOMEN EST OMEN, azaz "a név kötelez".
Válassz Így!!
Na oké, ez nagyon ritka, de mitől magyar?
Ennyi erővel én összeállítom a Mészárosból és a Kovácsból, hogy Mészkov és máris alkottam egy ritka magyar nevet?
Szerintem ez hülyeség..
Be is lett jegyezve, mint új név?
Meg ha annyira népszerű lenne, akkor a google is kiadna valamit...de csak a hoxát adja ki mivel te itt regisztrálva vagy.
Szóval még mindig nem értem, hogy mitől Nagyon ritka MAGYAR vezetéknév...
Értem..:)
Ha én férjhez megyek, akkor szeretnék mindenképpen megszabadulni a vezetéknevemtől....én nem szeretem egyáltalán.
Persze nem csak ezért szeretnék férjhez menni, de örülök, hogy akkor felvehetem a párom vezetéknevét:D
Feltéve ha feleségül vesz még valaha:D:D:D
Berényi Annamária :-)
Szigligeti Annamária
Keresztes Annamária
Eperjesi Annamária
:)
Örülök hogy elnyerte a tetszéseteket
Ennek örülök.
Ezek szerint jól választottam :)
További ajánlott fórumok:
- Kereszteljük el! Adott névhez párosíts egy általad hozzáillő keresztnevet és utána írj egy létező magyar vezetéknevet!
- Híres magyar emberek vezetéknevei és keresztnevei - Egészítsd ki, és add meg egy újabb híres személy/személyek egyik nevét!
- Ritka magyar vezetéknevet keresek, mit tudsz ajánlani?
- Rövid de szép vezetékneveket keresek, tudtok segíteni?
- Tudtok a Volakszkyk vezetéknévhez szép, különleges neveket?
- Gyöngyfűzéssel kapcsolatban keresek nagyon jó magyar oldalakat, melyben található kép, minta...stb., ha tudtok ilyet létszi írjátok le.