Ritka magyar vezetéknevet keresek, mit tudsz ajánlani? (beszélgetés)
Amugy 50-100£, nem egy nagy vagyon, es tudod, ki a vilagbsn rokonod, ha akarod.
Nekem igazat mondtak. Az oregapam nem verrokonom. De az osszes tobbi felnott.
Semmi ertelme a neveknek.
A nagyapam is orokbefogadott, vagyis nevere vett.
Ott volt vasmmi botany, te a heritage DNS szerint igaz.
A dnsek nem sokat hazudnak
Ezt meg komolyan is mondom. Es siman melle hazudnam miert Dragonnak iratnam be a roman nagy-nagy-nagymamam tiszteletere, akit eltett a roman neveoapam.
Es Biatorbagyi vagyok valahol.
Lehet, hogy igazad van. Ízlés dolga, kinek mi tetszik. A Mucsay, biztosan tudod, "megbélyegzett" név, kb. abban az értelemben mondják valakire, hogy "mucsai", ha nem tud viselkedni.
Nem tudom, hogy az y-os nevek tiltva vannak-e.
Szívós
Ravasz
Eszes
Valamelyik felmenő ági rokonom nevét választanám - hacsak nem csupa Kovács, Balog, Tót, Nagy nevűek voltak köztük.
Vagy a szülőhelyem nevéből indulnék ki, ez régen is bevett szokás volt. (Pl. Mucsay - de ezt csak viccből írtam; Újváry, Tótfalussy, Nagyerdei.)
Szentvölgyi, Gyentgyörgyvölgyi
Ehhez mondjuk nem illik a Dzsenifer, Ronaldo . Nagyon nem mindegy az utónév sem.
Egyik leghíresebb operaénekesnőnk településünk szülötte. Amint elkezdte tanulmányait új vezetéknevet vett fel, mert a születési neve nem hangzik jól. A művésznő már idősödő, de itthon még most is a születési nevén emlegetik a vele egykorúak.
Tehát az új név csak új környezetben fog működni.
Azzal tisztában vagy ha megkapod a névváltoztatást,az nem úgy lesz,hogy mindenki az új neveden fog szólítani attól a naptól.
Sok idő míg az kialakul.Különösen kis településen.
Engem van aki most is a születési nevemen szólít,sőt van aki az asszony nevemen(pedig rég nem aktuális.)
További ajánlott fórumok:
- Kereszteljük el! Adott névhez párosíts egy általad hozzáillő keresztnevet és utána írj egy létező magyar vezetéknevet!
- Híres magyar emberek vezetéknevei és keresztnevei - Egészítsd ki, és add meg egy újabb híres személy/személyek egyik nevét!
- Nagyon ritka magyar vezetékneveket tudtok ajánlani nekem?
- Különleges, ritkán használt magyar szavak (csak egyet)
- Tudsz olyan oldalt, ami németről magyarra fordít teljes szöveget?
- Magyarországon engedélyezik hivatalosan egy magyar vezetéknév idegen nyelvre való lefordíttatását?