Nagymama hogyan ígényelheti a GYES-t? (tudásbázis)
Mi sem élünk együtt, szerintem nem feltétel( apukám 10 km-re lakik).Mivel a fiam ovis, így ide sem kell jönnie , mert napközben oviban van.
És úgy tudom, hogy ha a nagyszülő kapja a gyest, akkor te eljöhetsz vele táppénre, ha beteg a gyerek.
És tartósan beteg gyereknél is kaphatja a nagyszülő.Bár majd most fog kederülni, hogy utalnak -e, a hatrozatot már megkaptam.
Én szept.1-től adtam át a gyest a rokkantnyugdíjas apukámnak.Én szept.1-től dolgozom, a kisfiam tartósan beteg, 3 éves, ovis.
Egy nyomtatványon a szülőknek le kell mondaniuk a gyesről, és egy csomó iratot kell mellékelni hozzá( ott van a nyomtaványon, hogy miket-viszont tőlünk anya+apa munkaszerződését is kértek, ez nincs a nyomtatványon feltüntetve).
na azt elhiszem!ők nem veszik fel a telefont soha...
igen menyj fel a honlapra.ott találsz letölthető nyomtatványt is és elég ha postán feladva ígényled.regneteg időt sporólsz így meg(expressz ajánlottan)
További ajánlott fórumok:
- GYES-t igényelhetek a tartózkodási címhez illetékes M.Á.K.-nál?
- Mozgáskorlátozottként hogyan igényelhetek kedvezményes könyvtári belépőt?
- Ha lemondok a gyed-ről(2hónap van hátra) új munkalehetőség miatt, a párom nevére aki munkanélkülin van igényelhetem e a gyes-t?
- Az alábbiak alapján visszamenőleg két hónapra igényelhetem a GYES-t?
- Külföldi állampolgár, hogyan igényelhet Mo-n TB kártyát?
- Ha letelik december 12-én a gyed, igényelhetek gyes-t, és ha a gyed-re járó szabadságot kiveszem 13-tól, lehet a kettőt?