Mozgáskorlátozottként hogyan igényelhetek kedvezményes könyvtári belépőt? (tudásbázis)
Ez sem biztos, igen.
Jobb érzés lenne tudni, hogy a személyes okmányaival simán beiratkozhat.
Tudom, értem én, de akkor egyszer is oda kell menni.
Nem ismerem Ildikót, nem tudom, ki lehetne a segítője.
Melyik könyvtár ez, ha megkérdezhetem? (ha privátban válaszolnál azt is megköszönném).
Esetleg az adott könyvtár vezetőségét is érdemes lenne megkérdezni, hátha annyira mégsem macerás ez az egész.
Nem tudom, van-e Ildikó közekében múzeum, és lehetőség, de kerekesszékkel nem szerencsét ötlet egyedül sötétben közlekedni.
Még kísérővel is nagyon nehéz. Tudom, mert a férjem kerekesszékes volt.
Én még az éjszaka próbáltam egyértelmű adatot találni, hogy konkrétan mi szükséges a beiratkozáshoz, de nem találtam ilyet.
Ha én lennék könyvtáros, egy kerekesszékkel beguruló embernek igyekeznék minél inkább megkönnyíteni mindent, nem még akadályozni.
Mivel előírás nincs, csak magyar személyes okmányokat említenek, szerintem a mozgáskorlátozott igazolvány bőven elegendő a tagdíjkedvezmény igénybevételéhez.
Ha bárki azt feltételezi, hogy egy kerekesszékes ember jogosulatlan előnyökre pályázik, akkor...jaj, le se írom, amire gondoltam, nem szabad.
Akár az ombudsmanhoz is írhatsz a panaszoddal, mert ez a diszkrimináció csúcsa! Biztosítaniuk kell a beiratkozáshoz szükséges papírokat, lehetőséget kell biztosítani a bejutáshoz és segítséget kell kapnod a kölcsönzéshez, a válogatáshoz is.
Szóval ne hagyd annyiban!
További ajánlott fórumok:
- CSOK 2016 - Családi otthonteremtési kedvezmény
- Emelt családi pótlékkal járó kedvezmények
- A súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési és egyéb kedvezményeiről tudna valaki írni?
- Milyen nagycsaládos kedvezmények igényelhetőek 2015-ben?
- 19 éves Down-szindrómás, mozgáskorlátozott fiam kaphat-e valamilyen kedvezményt repülőjegyre?
- Hogyan igényelhetek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt?