Milyen nagycsaládos kedvezmények igényelhetőek 2015-ben? (tudásbázis kérdés)
EZ egy nagyon jó téma. Engem is érdekelnének ezek a dolgok.
HA jól tudom az étkezés is féláras vagy ingyenes a menzán az iskolában, oviban?
Szia :)
Én jeleleg a tankönyves kérdésedhez tudok hozzászólni : azt úgy tudtuk tavaly érvényesíteni,hogy a MÁK kiadott egy igazolást,miszerint én 3 gyermekre kapom a csp-t.Ezt a két nagynak el kellett vinni a suliba,és így nem kellett fizetni a könyvekért.
Viszont én is kíváncsi vagyok,hogy milyen további kedvezmények vannak,mert hamarosan 4 gyermekünk lesz ;)
Próbáltam tájékozódni a MÁK honlapján, és emailen is, mire azt a választ kaptam, hogy ott nem tudnak nekem erről semmit mondani. :S
Olvastam valami klubbkártyáról is, éves 6500 ft körüli díj ellenében kedvezményes belépők stb...
Az érdekelne, hogy pl utazási kedvezményt, meg egyéb kedvezményeket hogyan tudok igánybe venni? Pl kell valami igazoló okirat valami szervtől, hogy mi nagycsaládosok vagyunk? Kitől kell? És csak akkor érvényes, ha mind utazunk? Vagy akkor is, ha egyedül utazik a gyerek?
Honnan tudok ilyesmikről olvasni?
Amit találtam, az elég régi 2010-es, gondolom már rég megváltozott a jogi háttér...
Az ingyenes tankönyvre pl hogyan vagyunk jogosultak?
Az is érdekelne, hogy ha esetleg valaki tagja ennek a nagycsaládos klubbnak, vagy más klubbnak, milyen konkrét előnyei vannak, stb
Köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Van-e nagycsaládos kedvezmény a máv-nál?
- Van aki megigényelte az Erzsébet-programon belül a nagycsaládosoknak járó kedvezményt és meg is kapta?
- Mozgáskorlátozottként hogyan igényelhetek kedvezményes könyvtári belépőt?
- Gyermek részére készítetett szemüvegre nagycsaládosként kaphatok-e kedvezményt?
- Hogyan igényelhetek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt?
- Január elseje után megmarad az utazási kedvezmény nagycsaládosoknak?