Emelt családi pótlékkal járó kedvezmények (beszélgetés)
Sziasztok!
Magasabb összegű családi pótlékban részesülök,születésem óta.A magasabb családi pótlékban részesülöknek,mióta létezik az utazási kedvezmény?(M.Á.K.Hatósági Igazolvány)
Várom válaszotokat!Üdv!
Szia!
Hát ez elszomorító amit írtál!
Szomorú , hogy így bánnak az emberrel! Amúgy a buszsoförnek az eladott jegyek után százalékot fizetnek. Gondolom mivel egészsségesnek látszól , azt hiszi, valami kis nyűggel jutottál hozzá a kedvezményhez. Pedig ma már ez nem is nagyon lehet, úgy kifiléznek mindenkit. Amúgy , ha bunkózik, kérdezd meg a nevét és panaszt tehetsz. Élj vele , ha okot ad rá!!
És igen , ha jár valami támogatás, azt nem közli senki, bezzeg ha nekünk kell fizetni.
Nekem koraszülött lett a kislányom, de senki, se a gyerekorvos, se a védőnő senki se mondta , hogy mi jár nekünk.Csak véletlen hallottam és itt a fórumon tudtam meg ezt- azt.
Minden jót, és jó egészséget!
Sziasztok!
Sajnos még most "akadtam rá" erre a fórumra.Olvasgattam kicsit,majd úgy döntöttem én is írok.Én tartósan beteg vagyok,emelt összegű családi pótlékot kapok.Évente járok bizottság elé felülvizsgálatra,születésem óta orvosi vizsgálatok tucatjára.Nagyon sok kedvezménytől már azért elesek,mert nem látszik rajtam,hogy beteg vagyok és eltudom magam látni.Hozzáteszem a szívemmel van a probléma,csak egy kamrám van,de nem is ez most a lényeg.Hajdú-Bihar megyében lakom,kijártam egy középiskolát és egy főiskolát úgy,hogy szorgalmasan vettem egy 50km-eres és egy helyi bérletet.Soha sehol senki nem mondta,hogy "csak a rengeteg pénzt dobálom ki.Majd elköltöztem Miskolcra.Így ha hazamentem teljes árú jegy kb.2000ft+ helyi járatos bérlet.Egyszer helyi járaton az első ülésen volt csak hely,így leültem oda,elkezdtem olvasni a szabályzatot,mert unatkoztam.Ott akadt meg a szemem az emelt összegű családi pótlékra járó utazási kedvezményen.Rögtön utánajártam,édesanyám felhívta az államkincstárat,ahol nyugodt hangon tudatták vele,hogy igen ez jár nekem,megigényelte és láss csodát 3 napon belül postázták.Azóta ezzel utazom.Igaz annyit valószínűleg nem spórolok rajta,amennyit 23 év alatt kifizettem "feleslegesen" a volánnak,de éljenek vele boldogan.Viszont nekem az az észrevételem,hogy azóta sokkal mogorvábbak velem a sofőrök.Valahogy nem szeretik kiadni ezt a jegyet,főleg ha még kísérővel megyek,ami szintén teljesen jogos.Szinte hozzám vágják a jegyet,és a visszajárót(ha kérem).Nem értem,hogy miért,nekik múlik ezen valami?Kevesebb a fizetésük?Vagy miért?Volt olyan sofőr,aki azt sem tudta,hol van a gépében ez a funkció,de nagy telefonálgatások árán megtalálta,én pedig nem tágítottam.Az ellenőrökkel,eddig szerencsére nem volt problémám,a személyi igazolvány bemutatásával,mindig elfogadták.De már lassan félve szállok fel a buszra,hogy éppen milyen kedve lesz a sofőrnek,esetleg ellenőrnek.Én elhiszem,hogy stresszes munka,de nem az utasokon kellene ezt levezetni,pl.azzal,hogy figyelmetlenül rám csukja az ajtót és még ő van felháborodva,hogy miért nem szállok le gyorsabban,holott utánam még min.8-an szálltak le.Ez csak egy példa volt.
Tegnap rákerestem neten az osztálypénzre, és tényleg jogellenes osztálypénzt szedni az iskolában, mi több még a kirándulási költségeket is az iskolának kell állnia, és minden olyan tantervet amit az iskola kötelezővé tesz(tehát így az úszást is).
Így arra a döntésre jutottam, hogy ezek után nem fogok egyik gyerekemnél sem osztálypénzt fizetni. Hozzáteszem ezzel az osztályban valószínűleg egyedül leszek, mert a többi szülő mind pénzes, ők megtehetik, hogy kifizetik még ha jogellenes akkor is. Én viszont nem állok úgy anyagilag.
Ha nem tudod kifizetni, akkor egyértelmű a dolog, a gyerekedet nem fogják vinni, hiába kötelező.
Kérj az igazgatótól mentességet az úszásra, tekintettel az anyagi helyzetedre.
A lányom sulijában is sok minden kötelező lenne, de még azt is figyelembe veszik, hogy a lány akar-e menni (korcsolya, úszás, judo, mit tudom én).
Ha kötelező, akkor az iskolának kell állnia a költségeket! Nézz utána, most minősítették alkotmányellenessé az osztálypénzt.
Így amit az iskola nem fizet, az nem lehet kötelező!
itt azt olvashatod a 7. sorban, hogy a magasabb családi pótlékban részesülő ingyenesen utazhat egy kísérővel együtt.
Nem értem mi az hogy "nem ingyenes az utazás csak a bérlet"
További ajánlott fórumok:
- CSOK 2016 - Családi otthonteremtési kedvezmény
- Családi kedvezmény 2011
- Mi a véleményetek a családi pótlékkal kapcsolatos módosításról?
- Nyilatkozat a családi kedvezmény érvényesítéséről... Valaki elmagyarázza hogyan kell kitölteni?
- Az emelt családi pótlékot igazoló kártyával milyen utazási kedvezmények járnak? Elég a hatósági igazolvány felmutatása hozzá?
- Egyedülálló anya két gyerekkel milyen kedvezményeket vehet igénybe az emelt családi pótlékon kívül?