Nyilatkozat a családi kedvezmény érvényesítéséről... Valaki elmagyarázza hogyan kell kitölteni? (tudásbázis)
Szeretnék segítséget kérni.
Ha valaki két 4 órás munkaviszonnyal rendelkezik, 2 gyermek után szeretné a családi adókedvezményt igénybe venni, de egyik helyen sincs annyi a keresete, hogy mind a 2 gyerkőc után megkapja a teljes összeget, van-e arra lehetőség, hogy az egyik munkaviszonyában az egyik gyerek után a másik munkaviszonyában pedig a másik gyerek után igényelje?
I. rész férjed, ő a nyilatkozat tevő, alá is írja I/6
II. rész tied, te vagy a házastárs, aláírod (II/8)
III. rész férjed munkáltatója, aláírja
IV. rész Te munkáltatód, alá is írja
Ha hozzáértőt találtok, akkor gratulálok :-)).
Miért gondoljátok, hogy egy másik embertársatok, aki ugyanúgy most látja először ezt a nyomtatványt (adatszolgálatást, nyilatkozatok, bárhogy lehet hívni), kapásból hozzáértő lesz?
Én is - mint bérszámfejtő - csak ma kb. 10 (táppénz alatt, telefonon, mivel a hétfőn már késő lenne nekik) embernek segítettem kitölteni, fogalmam sincs, hogy jól töltettem-e ki, de én el fogom fogadni, és aszerint fogom számfejteni, amilyen szándéka volt a munkavállalónak. A "másik" munkáltató meg majd elmagyarázza hogyan kéri ő a kitöltést.
Ahh. Egyetlen megnyugtató, hogy nem feltétlenül vagyok hülye... kifogott rajtam. Én még nem értem. Most annyit elértem, hogy beoltottam a munkáltatót, kérdezzen már meg egy hozzáértőt, hogy mi a helyes mód... Amint lesz valami, megírom...
bár ma kellett nyilatkozni, de könyörgöm, tegnap este kaptam meg....
Bassz uss.
Alapesetben:
Egy családban két nyilatkozat kell, ha van gyerek.
I. nyilatkozat:
Anyuka nyilatkozik a munkahelyén, amit Apuka munkahelye is visszaigazol (Anyuka van az I. pontban)
Apuka nyilatkozik a munkahelyén, amit Anyuka munkahelye is visszaigazol (Apuka van az I. pontban).
Ha Anyuka a munkahelyén leigazolja, hogy ő veszi igénybe x gyerek után a kedvezményt, és nincs több gyerek/megmaradt kedvezmény, attól még Apukának is nyilatkoznia kell, hogy ő se fog gyerekkedvezményt igénybe venni.
Mert nem derül ki, hogy ki - kinek a gyereke, ki van összeházasodva, elválva, egyém gyerek, tied gyerek, közös gyerek stb...
Ez dettó mint a családi pótlékos nyilatkozat volt annó. Ott is mindenki nyilatkozott mindenről.
Olyan jó lenne, ha valaki elmagyarázná... Mert ez így tuti nem jó!
és a könyvelő üzeni:
mindkettőnknek nyilatkozni kell....
Akkor ki tudja elmagyarázni?? Könyörgöm..
Szia szia!!!
jajj, de jó. MÁr azt hittem megkergültem. Itt van előttem a lap, mint ahogyan Te is mondod. kitöltve a férjem adataival, (előre) ott ahol én is nyilatkoztam. Egy gyermek, én már leadtam. Teljesen ugyanez.
Erre azonban figyeljetek:
Azaz ma van a benyújtás utolsó napja. Ha ma nem adod le, akkor csak az adóév végén érvényesítheted a cikk szerint.
És azt hol tüntetem fel, ha így kitöltöm, mindketten ugyanazt nyilatkozzuk, majd a másik munkáltatójától kapott lapon lemondok róla a hármas pontban.
Ha összeget nem írok, akkor én így értelmezem...
Egy gyermekem után igényeltem... Nem összeget írtam be...
nem értem...
Nyilatkozat adóelőleg nyilatkozat a 2011. évben a családi kedvezmény érvényesítésértől a munkálatótól származó bevétel adóelőlegének megállapításához.
Azt hiszem melléklet, de nem tudom hányas...
Az egyes pontot kitöltöttem. Én nyilatkoztam, a férjem a négyes pontban.
Érvényesítette a munkláltató mindkét helyen...
Azt hittem ennyi. De most a férjem könyvelője küldött, amiben a férjem van az egyes pontban... Én a négyesben ???
A munkáltatóm töltetett velem, a férjem munkahelyén is kitöltettem. Most a férjem könyvelője küldte, hogy ő is nyilatkozik.
Aki ért hozzá segítene nekem?
Én nem ismerem a hátterét. Utána olvasva sem egyértelmű számomra...
Mire vagy kíváncsi?
Én is szenvedtem vele:(
További ajánlott fórumok:
- CSOK 2016 - Családi otthonteremtési kedvezmény
- A Mokkában nyilatkozott ma reggel a Liptai Claudia?
- Emelt családi pótlékkal járó kedvezmények
- Hogyan kell kitölteni a családi adókedvezmény 2012. érvényesítéséről a nyilatkozatot?
- Családi kedvezményt érvényesítheti a feleség havonta, ha a férj az osztákoknál dolgozik?
- GYED alatt SZJA kedvezmény: a befizetett összeg 30%-ában, vagy csak a befizetett adóm erejéig érvényesíthetem?