Hogyan kell kitölteni a családi adókedvezmény 2012. érvényesítéséről a nyilatkozatot? (tudásbázis kérdés)
9. r.solyca
2012. febr. 9. 11:09
Hát nekem a gyesből nem csak nyugdíjjárulékot vonnak, hanem adót is ... mindegy igazából, már segítettek és kitöltöttem.
8. icuri
2012. febr. 8. 22:46
Nem igazán értem, hogy miért kellene kitöltened a családi kedvezmény érvényesítéséhez a nyilatkozatot.Igényelni akarod? De mi után? A gyes-ből csak nyugdíjjárulékot vonnak, adót nem.Ha a férjed nem dolgozik, akkor neki sincs adóköteles jövedelme.Vagy valamit nem jól értettem? Végülis késő van már!!!!!!
7. r.solyca
2012. febr. 8. 12:40
Az van rajta, hogy 8 napon belül küldjem vissza 2 példányban az OEPnek...Nincsenek bérpapírjaim...szóval ezért bonyolult! Apukám volt a munkáltatóm, az adómat én fizettem...
Azért köszi!
6. 3da8f53e4a (válaszként erre: 1. - R.solyca)
2012. febr. 8. 12:37
Kellett,hogy kapjál kitöltési útmutatót hozzá!
Nézd meg a bérjegyzékeidet,hogy igénybe vetted a családi kedvezményt 2011-re és 2012-re. Az alapján már boldogulsz.
A gyerkőc adatai nálad vannak, azt is be tudod írni. Ha jól emlékszem május a határidő, tehát valakivel biztosan át tudod majd nézetni. Pl. munkáltatóddal.
5. r.solyca
2012. febr. 8. 12:37
A fő bajom az, hogy most ezt a pénzt kitől is fogom kapni, mert ha apum cégét terheli akkor nyilvánvalóan nem kérem...ciki de ennyire sötét vagyok ehhez a témához!
4. r.solyca
2012. febr. 8. 12:35
Ez bonyolult...sajnos ismerős és nem akarjuk megbántani...
Örülök, hogy Te meg tudtad oldani és sajnos nem vagyok hozzá elég okos :) :(
3. Nika35
2012. febr. 8. 12:33
Értelemszerűen!Nekem nincs könyvelőm mégis megoldottam.
2. 46fa6562c9
2012. febr. 8. 12:32
Milyen könyvelő az, aki nem tudja mi ez a papír?:)
Keress másikat szerintem.
1. r.solyca
2012. febr. 8. 12:30
Remélem tud valaki nekem segíteni, mert most kaptam meg a nyilatkozatot viszon fogalmam sincs hogyan kell kitölteni. Én Gyesen vagyok, a férjemnek nincs munkahelye, én apukám cégénél voltam előtte bejelentve. 1 gyerekünk van...Ha tudna valaki segíteni megköszönném, mert a könyvelőnk nem igazán tudta mi ez a papír (?) ...
További ajánlott fórumok:
- Azt hallottam, hogy az allergia után is jár adókedvezmény.A szakorvosnak kell valami papírt kitölteni hozzá.Tudtok erről valamit?
- Nyilatkozat a családi kedvezmény érvényesítéséről... Valaki elmagyarázza hogyan kell kitölteni?
- Ha a férjem veszi igénybe a családi adókedvezményt, nekem is nyilatkoznom kell?
- A 2012-es családi adókedvezmény utólag is érvényesíthető. Pl. 2013-ban adóbevalláskor?
- Súlyos fogyatékosság miatti adókedvezmény érvényesítése 2010-ben
- Személyi adókedvezményt tudok érvényesíteni, ha a gyermekek utánai adókedvezményt igénybe veszem?