Ha a férjem veszi igénybe a családi adókedvezményt, nekem is nyilatkoznom kell? (tudásbázis)
Mar eleg sokan leirtuk neki, hogy mit kell. Sztem menni fog.
Az osszeg amugy nem hulyebiztos, mert en lehet, h megkapom a max 10ezret, de ok nem biztos
hát nem egészen. te magad viszed el a saját cégedhez a papírt (vagy a férjed, attól függ, h ki NEM veszi igénybe), cég aláírja, lepecsételi. ezek után a másik fél is lejátssza ezt a kört. utána a teljes doksiból mindenki kap 1-2 példányt. (mi eleve kettőt töltöttünk ki, férjeméknek elég volt fénymásolat)
de nem értem az ilyen kérdéseket eleve...hiszen minden "hülyebiztosan" rá van írva arra a papírra. na mindegy.
I. pontot a férjed tölti ki
II. pontot te magad
III. pontot férjed munkahelye tölti ki
IV. pontot a te munkahelyed tölti ki
Nem bonyolult, de van hozzá kitöltési útmutató is.
Az 1. Pontba kell irni, ki veszi igenybe. Aztan a gyerekek adatai. Majd lesz tobb pont is, s ertelemszeruen ki kell tolteni.
(Az osszeget asszem majd a ferjed cegenel kell megkerdezni, mennyi. S a maxot kell beirni)
Eloszor a parod tolti ki, beirja a ceges adatokat is. Alairasa. Te is kitoldod a te reszed, alairod. Majd te, elviszed a munkaltatodhoz pecsetre, alairjak cegszeruen. Ezt odaadja a ferjed a sajat cegehez es lepecsetelteti, alairatja.
Nagyjabol ennyi, de ezt meg le kell fenymasolnod es eljuttatni a sajat cegedhez is a procedura legvegen.
Van, ahol 2 peldany kell, ugyhogy jobb, ha eleve kettot toltotok ki.
értelemszerűen.
nyilván nyilatkozni kell a másik félnek (pontosabban az ő munkahelyének, szóval kell onnan pecsét meg aláírás), h ő nem veszi igénybe.
További ajánlott fórumok:
- Családi adókedvezményt igénybe tudja-e venni a férj a feleség előző házasságából származó gyerekekre?
- Hogyan kell kitölteni a családi adókedvezmény 2012. érvényesítéséről a nyilatkozatot?
- A családi adókedvezményt igénybevehetem?
- Tudja valaki hogy 4 gyerekre hogy lehet igénybevenni a családi adókedvezményt, ha a 2 kicsi júliusba született?
- Gyesen lévő édesanya igénybeveheti a családi adókedvezményt?
- Jár a családi adókedvezmény, ha az egyik gyermek 20 éves? A gyermek hány éve koráig lehet igénybe venni, három gyermek esetén?