Mustáros-szezámos pogácsa recept
A Mustáros-szezámos pogácsa hozzávalói:25 dkg liszt
1 tk sütőpor
3 dkg vaj
1 ek magos mustár
6 dkg reszelt sajt
2 ek tej
2 ek szezámmag (tetejére)
A Mustáros-szezámos pogácsa elkészítési módja:
Rugalmas tésztát gyúrunk a hozzávalókból, a tejet apránként adjuk hozzá. Kinyújtjuk, 16 pogácsát szaggatunk belőle. Tetejét megkenjük tejjel és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben, forró gőzben (egy tepsiben vizet teszünk a sütőbe) aranybarnára sütjük.
Nekem több tej kellett, sót is tettem bele. 12 gombócot formáztam a tésztából, kicsit ellapítottam. Vízzel kentem a tetejét és beleforgattam az előzőleg megpirított szezámba.
Májas zöldségleves "körete".
DODICA legényfogó leveséhez hasonló.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: spatifillum, 2008. júl. 29. 14:28
A mustáros-szezámos pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.