Munkaszerződés nélkül mit tehetek? (tudásbázis)
Így van, ezért is kell javítani.
Meg azért is, mert ugyan szolgálati időben teljesnek számít, de a nyugdíj összegének kiszámításánál már nem számít teljes időnek, ha 4 órás vagy.
Attól, hogy a 4 órád 8-ra változott, a dátum miért változna? Amióta a cégnél alkalmazott vagy, az a dátum van. Hogy időközben változott az óráid száma, attól még a belépésed dátuma nem változott.
Annak meg semmi értelme nem lenne, hogy 8 órára járó bért fizet hivatalosan, papíron, de csak 4 órára jelent be. Azzal a cég semmit sem nyerne, mert a jövedelemadót, a járulékokat a kifizetett bruttó bér alapján kell számítani, nem a munkaórák alapján.
Tehát mielőtt bajt kavarnál, pontosan nézz utána, hogy mi a helyzet.
Erről van szó. Az alkalmazottak után fizetendő TB a részére kifizetett bér összege után számolandó, és független attól, hogy azt a bért napi 2 órára, vagy napi 10 órára fizették-e ki a dolgozónak.
Amennyiben a bérpapíron és az adóbevallásban a napi 8 órára jutó jövedelem szerepel, akkor a TB-nél max. úgy nézel ki, mint akit 4 órás foglalkoztatásban, de igen-igen tisztességesen megfizetnek. Semmi gáz, ezek után kell a TB-det is utalnia a munkáltatónak.
De azért mint szépséghiba, ki lehetne javítani.
Ez legyen az ő dolga.
Mondjuk nem értem, ha bent voltál az OEP-nel személyesen, miért nem kérdezted meg ott, hogy miket kell bemutatnod a korrekciohoz.
Mégis mennyi a netto béred a bérpapír szerint??
Az 2017. évi szja bevalláson annyi összeg szerepel, mint a munkáltatótól kapott 17 M30-as nyomtatványon?
A Nav készítette a bevallásod?
8 órás bért kapsz? Jelenléti ív? Bérpapíron mi van?
Tb-nél is és mindenhol korrigálni kell mert a nyugdíjnál gond lehet. 8 órás bér után adózol?
Látod a papírjaidon, hogy jó, nem?
Hiszen a 9 órád béred x%-át vonják le TB-re és Nyjárulékra, meg a többire és nem a 4 órásét, ugye?
Van róla bérpapírod, van róla adóbevallásod és azokon jó minden, ha jól értem.
Ha jól értem, akkor nem értem a problémádat, nem értem, hogy mi derült ma ki, azt sem, hogy hogyan derült ki...
Én még mindig nem tudom, hogy mi a problémád!
Ha jó az óraszám, azaz 8 óra, a béred is 8 órás, az adóbevallás is erről szól, akkor mi a gond?
Előre elnézést!
Most mindenki úgy csinál mintha mindent értene és írogatja az okosságait.
Ahhoz, hogy itt bárki bármit mondjon, el kell mondanod konkrétan, hogy mi derült ma ki?
- a ledolgozott órák száma mennyi a bérlapon?
- A bér papírodon a fizetés összege jó? (azt írtad, hogy igen)
- Az adóbevallásodon is jó az összeg és minden, ugye?
- Betegállományban nem voltál az elmúlt 5 évben? Ha voltál, akkor milyen összeg után kaptad a pénzt?
- A bérpapíron rajta van, hogy a munkáltató mennyit von le tőled TB-t, nyugdíjjárulékot, stb. az megfelel annak az összegnek, ami a fizetésed?
Ha szerinted 8 órás bért kapsz, akkor nem mindegy, hogy hány órára vagy bejelentve? Ezek szerint neked a 4 órás bejelentésre annyit fizetnek hivatalosan, amennyit másnak 8 órásra, azaz te ezzel csak jól jársz.
Miben számít a bejelentett órák száma? Milyen hátránya van?
Utalják a fizetésedet?
További ajánlott fórumok:
- Munkaviszony megszűnése határozott munkaszerződésnél
- Mit tehet a munkavállaló, ha hónapok óta nincs munkaszerződése?
- A Teszvesz hirdeti, hogy 48 órán keresztül listázási díj nélkül tehetek fel dolgokat. Az csak a Teszveszre vonatkozik, vagy Vaterára is?
- Valaki folyamatosan megcsörget szám nélkül, különböző időpontokban. Hogyan deríthetném ki, ki az és mit tehetek ellene?
- G-mail fiókomba jelszó kérése nélkül be lehet lépni, mit tehetek?
- Ha valaki a tudtom, engedélyem nélkül felrak egy videómegosztóra, mit tehetek ellene?