Munkanélküli segély után milyen juttatást lehet igényelni? (tudásbázis)
A szociális segély NEM jár alanyi jogon... :(
Ha a van lakás (lakásrész) a nevén, amiben nem lakik, akkor az kizáró ok... Elvileg - ha nincs jövedelme és "vagyona" - járna a szociális segély.
Személyesen a legjobb megérdeklődni.
Akkor figyelembe fogják venni hogy ő mennyit keress!
Már ha bevalják!
Kérjen a munkahelyéről (már ha van) kereseti igazolást mert azt fogják kérni!
De csak a lakásfentartásihoz meg ilyenekhez a szociális segély alanyi jogon jár mindenkinek mint a gyes! Persze ha nincs más jövedelme!
Igen tudom!
De most indultak országszerte a munkanélkülikben oktatások!
Próbált bekerülni?
Nekem sikerült!
Élelmiszer és vegyiárú eladó leszek 6 hónap mulva!!
szia!
Én véletlenül találtam rá a neten egy önkormányzati ugymon leírásra amiben lehet kérni rendszeres szociáli segély ami most 22000 Ft akkor van lakásfentartási támogatás amit minden önkormányzat maga dönti el mennyi? Pl barátnőm 5000 ft-ot kap vagyis nem is kapja meg hanem beviszi a villanyszámlát és kifizetik neki! most úgy tudom általányt fizet és az önkormányzat utalja!
De tudok olyat is aki megkapja a minimálbér 50%-t mert 3 gyereket nevel egyedül!
Meg van még pár dolog de nem emlékszem már rá!
Keress rá a neten a település oldalára és ott van ilyen müködési szabályzat vagy ilyesmi már nem emlékszem pontosan és a nyomtatványokat is le lehet tölteni!
Legalábbis nálunk igen! Sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- Mennyi jelenleg Mo-on ma a munkanélküli segély(minimum)?
- Pályakezdő munkanélkülinek jár-e valamilyen segély?
- Alkalmazott vagy munkanélküli segély?
- Próbaidő alatti felmondásnál - ha én mondok fel- jár a munkanélküli segély?
- Tudja-e valaki, hogy meg lehet-e szüntetni a Gyes-t, azért, hogy munkanélküli segélyt lehessen igényelni?
- Aki Németországban dolgozott, mennyi munkaviszony után tudja igényelni onnan a munkanélküli járadékot?