Miért van ennyi ember szociális segélyen és munkanélküli járadékon? (tudásbázis)
Szeretnék dolgozni,azért mert muszály és akarok!
A muszäly tenyleg nagy ur.
a sajät anyanyelved helyes tudäsa is nagy dolog.
szerintem meg ältalänosban tanitjäk mindenkinek.
Ott kellett volna a tudäst gyüjteni, ha mär közössegbe irsz velemenyt...
A bérletet fizeti minden munkahely (vagy egy részét). Vagy ha sokan járnak be, akkor munkahelyi járatot indítanak.
Nálunk így járnak be a közeli városba dolgozni.
Azt a sirámot, hogy nincs buszjegyre pénz nehogy bevedd!
A munkaügyi központ (ha regisztrált munkanélküli) téríti az utiköltséget.
Pont erre gondoltam, érdekes lenne, ha közmunkás kocsival járna dolgozni. :)
És itt van az eb elhantolva, hogy a semmiből nehéz bármit is kezdeni, nincs esélye bejárni, ha nincs pénze sem.
Ha vannak gyerekek is piszok nehéz, mert nem tud munkásszállóra se menni.
Ha nincs kellő végzettsége, akkor a bére is minimális, abból nem tud albérletet fizetni.
Ezért kellene a helyi segítség, hogy buszjáratokat biztosíthatnának ingyen, akik dolgozni szeretnének.
És nincs máshol, más területen lehetőséged? Azért "jobb" helyeken ilyen esetben ajánlanak az egészségi állapotnak megfelelő munkát. Szerintem a munkaviszonyod megszüntetése egy oldalúan nem is jogszerű.
Van lehetőség megváltozott munkaképességűeknek is munkára.
Természetesen igazad van, csak most azokra éleződött ki a fórum akik kifejezetten munkakerülők. Őket nem érjük hogy miért, és miért a segélyért kuncsorognak.
Én is voltam munkanélküli mikor megszűnt a munkahelyem. Mielőtt letelt volna az ellátás, éppen rákos lettem, így kaptam tovább a pénzt rokkantnyugdíjasként. Jó ideig ha megfeszültem volna se tudtam volna munkát vállalni, pedig volt.
De most a lusta dögök vannak terítéken.😀
Egyetértek. Én is ismerek ilyet, sok éve kikerült a rendszerből mert semmi nem felelt meg, akkor kap majd észhez mikor meghal a most 80 éves anyja mert nem jön a nyugdíj.
Nálunk is vannak kis vendéglők, valóban alig akad munkaerő. Most nyáron a gimis szomszédom járt az egyikbe. Büszkén kereste meg magának a szép ruhára és a bulira valót.
Nálunk a Balatonnál idénymunkában hülyére keresheti magát bárki aki mozgásképes. Persze nem 8, hanem 10-12 órában megy a hajtás. Szerintem a segélyből élők jelentős része élhetne ezzel a lehetőséggel, mégis sok vállalkozó panaszkodik hogy nem jelentkeznek az emberek munkára.
Egy szezonban meg lehet keresni egész évi megélhetést. Konyhalány, szobalány, büfés, akár kisegítőként is, lángossütő, stb. A kertészetekbe is sok kisegítőre van szükség.
Tudományosan kimutatták, hogy az az ember, aki fél-1 évig lecsúszott, hajléktalan, munkanélküli. azt szinte lehetetlen visszaterelni a munka világába. Azok, akik eleve ilyen családból származnak, azoknál csoda ha egyszer is képesek normális munkássá válni.
Az egész rendszeren kellene/kellett volna már réges-régen változtatni.
A jelenlegi helyzetben ennek a kiútját még távcsővel sem lehet látni.
Közvetlen szomszédaim olyanok voltak mint én, a környezetet rendben tartottuk. Ha történt valami "baleset", azonnal elrendeztük.
Mázlista vagyok, mi tagadás. Istenke a tenyerén hordoz. Csak adhatna egy kicsivel több pízet mert az bizony nagyon sovány!😀
Ez őrület! Előző lakhelyemen is ez volt.
Az akkori tanácsháza felszámolta a putrikat, ingyen adott házakat az ott élőknek ben a faluban.
A kapum elé és az ablakom alá piszkoltak, a saját otthonukban feltüzelték a padlót, ajtót-ablakot. Visszagondolni is szörnyű. Isteni szerencsém volt hogy el tudtam adni a házamat. A mostani lakhelyem kultúrált.
Sok Bogdán László kellene, mint Cserdi polgármestere volt, aki állítólag felakasztotta magát. Nem tudom....
Azt tudom, a falujában mezőgazdasági munkát teremtett, megszüntette a bűnözést, a gyerekek egész jó eredménnyel érettségiztek.
Megszervezett egy börtönlátogatást, ezt szeretnék-e jövőképnek?
A mezőgazdaságra egy gyárat is tervezett, ahol a terményeket feldolgozzák.
Tehát fejétől bűzlik a hal mindig.
Hány csilliárdot kaptunk felzárkóztatásra? Hova lettek azok a pénzek? Kiknek a kezeiből is folyt el? költői a kérdésem.
aki kitalálta a közmunkaprogramot azt dolgoztatnám azért a bérért legalább egy évig, érezze a törődést.
Sehol nem ösztönzi az embereket a munkára, sőt aki elvállalja, azt is zsarolhatóvá teszi.
Aki hosszan kiesik a munkapiacról, hidd el, nagyon nehéz oda visszakerülni.
Nincsenek továbbképzések, aki jelentkezett volna mindenkitől azt hallottam, vagy el sem indul, vagy valami silány semmit nem érő képzés.
Most akkor a nyomorból kiemel 50 ezer forint?
Inkább nem kel fel, ha 30 ezret úgyis megkap.
Általában nincs normális ruhájuk, cipőjük.
És egy réteg eleve a bűnözésre rendezkedett már be.
Ezért írtam az elején, Bogdán Lászlók kellenének, nyugodjon békében!
Nálunk lopják az erdőről a fát. Összevágják és eladják.
A felnőttek népkonyhán esznek, ami egyszeri meleg étel (hétköznap).
Sok helyen a bűnözés jelenti számukra a megélhetést.
Nem csak a lopás, csencselés, de a kábitószer is.
További ajánlott fórumok:
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Depresszió, kisebbségi komplexus, szociális fóbia
- Munkaerő-kereslet avagy munkanélküliség
- Miért kapnak a rendőrök önkormányzati szociális bérlakást?
- Kit hogyan visel meg a munkanélküliség?
- Jogosult vagyok-e tgyás és gyed igénybevételére, ha a szülés idején munkanélküli segélyen leszek?