Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért van ennyi ember szociális segélyen és munkanélküli járadékon? fórum

Miért van ennyi ember szociális segélyen és munkanélküli járadékon? (tudásbázis)

1 2 3
77. xochipilly (válaszként erre: 60. - Birebora)
ma 19:23
Békés megye is hasonló "lehetőségeket" kínál, ha valamire akarsz jutni az életben, elköltözöl. Szomorú, de ez van.
76. Enissa (válaszként erre: 73. - Amaunet)
ma 19:08
Nálunk pl. nem fizetik. Nem kötelező, csak adható.
75. Hansika (válaszként erre: 65. - Beatrixy2)
ma 19:08

Szeretnék dolgozni,azért mert muszály és akarok!

A muszäly tenyleg nagy ur.

a sajät anyanyelved helyes tudäsa is nagy dolog.

szerintem meg ältalänosban tanitjäk mindenkinek.

Ott kellett volna a tudäst gyüjteni, ha mär közössegbe irsz velemenyt...

74. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 73. - Amaunet)
ma 19:07
Igen ez tényleg így van. Vidékről felkoltoztem Pestre..nem volt sok pénzem,Zuglobol Csepelre jártam dolgozni. Kértem kölcsön bérletre és alkalmassági vizsgálatokra pénzt. Majd az első fizetesembol mindent megadtam. És onnantól kezdve enyém volt a világ.
73. Amaunet (válaszként erre: 68. - Charlize)
ma 19:02

A bérletet fizeti minden munkahely (vagy egy részét). Vagy ha sokan járnak be, akkor munkahelyi járatot indítanak.

Nálunk így járnak be a közeli városba dolgozni.

Azt a sirámot, hogy nincs buszjegyre pénz nehogy bevedd!

A munkaügyi központ (ha regisztrált munkanélküli) téríti az utiköltséget.

72. Beatrixy2 (válaszként erre: 70. - Xochipilly)
ma 17:55
Abszolut nem.Egy szupermarket zöldség osztály vezetője voltam,a papírt pedig Én magam írtam alá,hogy igen eggyet értek az üzemorvossal mert sok és fizikálissan már nem bírtam.Nem részletezném hogy 1989 óta a kereskedelem mennyire tesz tönkre...és nem ruházati boltról beszélek....8 órában két műszakban folyamatossan emelgetni a zöldségosztályon..hát meglett az eredménye
71. Enissa (válaszként erre: 68. - Charlize)
ma 17:41

Pont erre gondoltam, érdekes lenne, ha közmunkás kocsival járna dolgozni. :)

És itt van az eb elhantolva, hogy a semmiből nehéz bármit is kezdeni, nincs esélye bejárni, ha nincs pénze sem.

Ha vannak gyerekek is piszok nehéz, mert nem tud munkásszállóra se menni.

Ha nincs kellő végzettsége, akkor a bére is minimális, abból nem tud albérletet fizetni.

Ezért kellene a helyi segítség, hogy buszjáratokat biztosíthatnának ingyen, akik dolgozni szeretnének.

70. xochipilly (válaszként erre: 65. - Beatrixy2)
ma 17:19
Gondolom meg akartak szabadulni tőled mert csak az egészségi állapota alapján a fél országot alkalmatlanná nyilváníthatnák. Más helyeken meg szívbeteg, 180-as vérnyomású embereket küldenek tovább dolgozni. Ennyit az üzemorvosokról.
69. birebora (válaszként erre: 65. - Beatrixy2)
ma 17:18

És nincs máshol, más területen lehetőséged? Azért "jobb" helyeken ilyen esetben ajánlanak az egészségi állapotnak megfelelő munkát. Szerintem a munkaviszonyod megszüntetése egy oldalúan nem is jogszerű.

Van lehetőség megváltozott munkaképességűeknek is munkára.

68. Charlize (válaszként erre: 63. - Enissa)
ma 17:00
A faluban semmi, de a város 15 perc kocsival. Buszjárat van. Buszjegyre pénz nincs.
67. 55Judit (válaszként erre: 65. - Beatrixy2)
ma 16:57

Természetesen igazad van, csak most azokra éleződött ki a fórum akik kifejezetten munkakerülők. Őket nem érjük hogy miért, és miért a segélyért kuncsorognak.

Én is voltam munkanélküli mikor megszűnt a munkahelyem. Mielőtt letelt volna az ellátás, éppen rákos lettem, így kaptam tovább a pénzt rokkantnyugdíjasként. Jó ideig ha megfeszültem volna se tudtam volna munkát vállalni, pedig volt.

De most a lusta dögök vannak terítéken.😀

66. papája (válaszként erre: 60. - Birebora)
ma 16:45
Jó ezt olvasni, de sajnos nagyon kevesen vannak.
65. Beatrixy2 (válaszként erre: 62. - Birebora)
ma 16:31
Én pl.sosem voltam munkanélkülu,és 1989 óta folyamatossan dolgoztam.4 hónapja az egészségi állapotom miatt az üzemorvis lehúzta a rolót.Így egyik napról a másikra megszünt a munkahelyem.Két Gyereket nevelek egyedűl,segítség nélkűl.Szeretnék dolgozni,azért mert muszály és akarok! Nem mindenki azért szorul rá a munkanélküli segélyre mert lusta dolgozni.
64. 55Judit (válaszként erre: 62. - Birebora)
ma 16:27

Egyetértek. Én is ismerek ilyet, sok éve kikerült a rendszerből mert semmi nem felelt meg, akkor kap majd észhez mikor meghal a most 80 éves anyja mert nem jön a nyugdíj.

Nálunk is vannak kis vendéglők, valóban alig akad munkaerő. Most nyáron a gimis szomszédom járt az egyikbe. Büszkén kereste meg magának a szép ruhára és a bulira valót.

63. Enissa (válaszként erre: 6. - Charlize)
ma 16:26
Egyébként, a közmunkán kívül volt más a faluban?
62. birebora (válaszként erre: 61. - 55Judit)
ma 16:19
Ez igy van. Én tudok kis éttermekről, büfékről akik bezártak mert nem tudtak felvenni idénymunkára kisegitőt. Pedig ott van munkalehetőség. Mi következik ebből? Nekem az, hogy nem akarnak dolgozni.
ma 16:12

Nálunk a Balatonnál idénymunkában hülyére keresheti magát bárki aki mozgásképes. Persze nem 8, hanem 10-12 órában megy a hajtás. Szerintem a segélyből élők jelentős része élhetne ezzel a lehetőséggel, mégis sok vállalkozó panaszkodik hogy nem jelentkeznek az emberek munkára.

Egy szezonban meg lehet keresni egész évi megélhetést. Konyhalány, szobalány, büfés, akár kisegítőként is, lángossütő, stb. A kertészetekbe is sok kisegítőre van szükség.

60. birebora (válaszként erre: 56. - Papája)
ma 16:08
Van olyan kolléganőm aki Szabolcsból "tört ki" érettségi után. Tanult, most is tanul. Szállón lakott pár évig, összespórolt valamennyit már albérletbe lakik, képezi magát. Még ő támogatja az otthon maradt családját. Felmérte, hogy csak tanulással, szorgalommal, munkával tud előrejutni. Ilyen is van.
59. Titkoskert (válaszként erre: 57. - Xochipilly)
ma 16:03
Az üzemorvos nem látja, a pszichiátria titkos, ha pl. a leszázalékolást akarja intézni valaki és nem visz külön papírt, a vizsgálóorvos sem láthatja, egy esetben látja, ha mentő szállította.
58. birebora (válaszként erre: 57. - Xochipilly)
ma 15:54
Nem tudom. Vannak olyan munkakörök ahol valóban nem "előny" a pszichiátriai kezelés. De az, hogy pszichiáternél járt kevés, hogy mindenhonnan elutasitsák.
ma 15:33
Sajnos nem csak az említett munkakedvelő családok élnek segélyből. A kedves munkaadók is hozzájárulnak ahhoz, hogy sok embernek nem marad más mint a közmunka éhbérért vagy várni a postást a 22.800 Ft-tal. Az ötvenes nőkre már úgy tekintenek mint a leprásra, ha valakiről kiderül, hogy pszichiáternél járt (az üzemorvos simán látja az eeszt-ben, letilthatod a jóistent is az adataidról, az üzemorvos akkor is látja) azt fel se veszik sehova (van pár ismerősöm akik így jártak) De a nyugdíjkorhatár emelése az megy... Mégis miből éljen meg az akinek még 10-15 éve van odáig? Persze, hogy úgy várja a postást mint a karácsonyt mert minden más opció zárva van előtte!
ma 15:02

Tudományosan kimutatták, hogy az az ember, aki fél-1 évig lecsúszott, hajléktalan, munkanélküli. azt szinte lehetetlen visszaterelni a munka világába. Azok, akik eleve ilyen családból származnak, azoknál csoda ha egyszer is képesek normális munkássá válni.

Az egész rendszeren kellene/kellett volna már réges-régen változtatni.

A jelenlegi helyzetben ennek a kiútját még távcsővel sem lehet látni.

55. 55Judit (válaszként erre: 53. - Fórumnyitó (anonim))
ma 13:37

Közvetlen szomszédaim olyanok voltak mint én, a környezetet rendben tartottuk. Ha történt valami "baleset", azonnal elrendeztük.

Mázlista vagyok, mi tagadás. Istenke a tenyerén hordoz. Csak adhatna egy kicsivel több pízet mert az bizony nagyon sovány!😀

Arról meg nem is beszélve ha meg akarod védeni a vagyonod a lopkodástól még te leszel megbüntetve. Lásd fagyállós gazda.
53. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 52. - 55Judit)
ma 13:24
Nagy szerencséd volt hogy el tudtad adni. Sok helyen még ha érdeklődnek a ház iránt, kijönnek az érdeklődők meglátják az állaopotokat és már hült helyük van. Ami érthető. Sőt..olyanról is tudok hogy ezek a jó emberek addig zaklatják az embert addig lopkodnak tőle míg szó szerint ott hagyja a tulaj a házat és el nem menekül.
52. 55Judit (válaszként erre: 49. - Amaunet)
ma 13:20

Ez őrület! Előző lakhelyemen is ez volt.

Az akkori tanácsháza felszámolta a putrikat, ingyen adott házakat az ott élőknek ben a faluban.

A kapum elé és az ablakom alá piszkoltak, a saját otthonukban feltüzelték a padlót, ajtót-ablakot. Visszagondolni is szörnyű. Isteni szerencsém volt hogy el tudtam adni a házamat. A mostani lakhelyem kultúrált.

51. Enissa (válaszként erre: 37. - Fórumnyitó (anonim))
ma 13:13

Sok Bogdán László kellene, mint Cserdi polgármestere volt, aki állítólag felakasztotta magát. Nem tudom....

Azt tudom, a falujában mezőgazdasági munkát teremtett, megszüntette a bűnözést, a gyerekek egész jó eredménnyel érettségiztek.

Megszervezett egy börtönlátogatást, ezt szeretnék-e jövőképnek?

A mezőgazdaságra egy gyárat is tervezett, ahol a terményeket feldolgozzák.

Tehát fejétől bűzlik a hal mindig.

Hány csilliárdot kaptunk felzárkóztatásra? Hova lettek azok a pénzek? Kiknek a kezeiből is folyt el? költői a kérdésem.

aki kitalálta a közmunkaprogramot azt dolgoztatnám azért a bérért legalább egy évig, érezze a törődést.

Sehol nem ösztönzi az embereket a munkára, sőt aki elvállalja, azt is zsarolhatóvá teszi.

Aki hosszan kiesik a munkapiacról, hidd el, nagyon nehéz oda visszakerülni.

Nincsenek továbbképzések, aki jelentkezett volna mindenkitől azt hallottam, vagy el sem indul, vagy valami silány semmit nem érő képzés.

Most akkor a nyomorból kiemel 50 ezer forint?

Inkább nem kel fel, ha 30 ezret úgyis megkap.

Általában nincs normális ruhájuk, cipőjük.

És egy réteg eleve a bűnözésre rendezkedett már be.

Ezért írtam az elején, Bogdán Lászlók kellenének, nyugodjon békében!

50. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 49. - Amaunet)
ma 13:04
Nekem lakik egy barátnőm Gyöngyösön. A szomszéd önkormányzati lakások üresek voltak kiadták őket ilyen munkakedvelő embereknek. Vagy 15 gyerek, egy rakat felnőtt már a 14 éves lánynak is gyereke van. Családikor, segélykor hajnalig ordít a zene, nincsenek tekintettel senkire. Ha szólni mer az ember jönnek botokkal és féltéglával hogy azt csinálnak amit akarnak. Rendőrség kijön, ír pár sort és ennyi. Önkormányzat szintén nem partner...Kihajítják a szemetet az utcára, a nagy és kisdolgukat ott végzik ahol épp rájuk jön. A gyerekek pedig átvették a felnöttektől a stílust. Ha szól nekik az ember már a kisgyerek kis úgy küldi el a csudába az embert mint egy kocsis....
49. Amaunet (válaszként erre: 46. - 55Judit)
ma 12:54

Nálunk lopják az erdőről a fát. Összevágják és eladják.

A felnőttek népkonyhán esznek, ami egyszeri meleg étel (hétköznap).

Sok helyen a bűnözés jelenti számukra a megélhetést.

Nem csak a lopás, csencselés, de a kábitószer is.

48. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 43. - Semleges)
ma 12:54
gondolom nincs igényük rá..és erősebb bennük a lustaság érzet mint a dolgozni akarás.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook