Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért van ennyi ember szociális segélyen és munkanélküli járadékon? fórum

Miért van ennyi ember szociális segélyen és munkanélküli járadékon? (tudásbázis)

1 2 3
89. Ildi (válaszként erre: 88. - Egyed Egon)
tegnap 22:46
👍
tegnap 22:43
Hungary Helps
tegnap 22:41
😀😀😀
86. Ildi
tegnap 22:41
Vajon miért...kik miatt...
85. Myra
tegnap 22:31
Jó kérdés.
84. Enissa (válaszként erre: 78. - Channa*)
tegnap 21:49

Kolléganőmet felfüggesztették 2 hónapra, pedig nem is fizikai munkát végzett.

Előző helyemen szintén szakorvosi javallatra vártak, hogy dolgozhat-e a kollégám.

Megesik az ilyen is.

83. LBO (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 21:41

Bizony, és mennyi ilyen van. Sosem felejtem el, férjem egy korábbi munkahelyén a kollégája azon röhögött, hogy nekem ugyan annyi a fizetésem, mint amennyit az ő párja kap a két gyerek után. Elmondom, akkor kerestem 120 ezer forintot. Neki ez az összeg megvolt a családiból, a volt férje fizette a gyerektartást és a mindenféle segélyből. Nem is ment el dolgozni, mondván minek, ha azt a pénzt munka nélkül is megkapja.

Most meg úgy néz rám, mint a véreskardra, mert neki még mindig csak a 120 ezer van...

82. Channa* (válaszként erre: 81. - Birebora)
tegnap 21:08

Krónikus hörghurut gyulladásom van.

Sok évvel ezelőtt egy üzemorvos sokat foglalkozott ezzel.

A vizsgálat végén az asszisztens megkérdezte, hogy alkalmas? Én meg mondtam, hogy nehogy már leszázalékoljanak egy kis köhögés miatt!

Rá is nyomták, hogy alkalmas, és se előtte, se utána nem foglalkoztak ezzel.

Igaz, én irodában dolgozok, de soha ne hallottam olyat, hogy az üzemorvost érdekelné, hogy mennyit kell emelnie, egy kereskedelmi dolgozónak...De! ha a munkavállaó kéri, akkor igen. Ezt munkavállaló akkor kéri, ha azt gondolja, hogy majd áthelyezik egy könnyebb munkára, de ilyet munkáltató nem tesz, inkább megválik az ilyenektől...

81. birebora (válaszként erre: 78. - Channa*)
tegnap 20:57
Én sem értem. Egy szupermarketben vannak könnyebb részlegek.
80. Charlize (válaszként erre: 73. - Amaunet)
tegnap 20:55

Pécsen nem fizetik. Mindenki megveszi magának a helyi bérletet. Nem jellemző egyáltalán, hogy fizetik, max. a távolsági bérlet azt hiszem 80%-át, amit a jogszabály előír. A helyi bérletet semmiképp sem.

A munkaügyi központ meg szerintem csak akkor fizeti, amikor hozzájuk kell bemenni lejelentkezni.

79. Channa* (válaszként erre: 73. - Amaunet)
tegnap 20:55
Nekünk nem fizetik a bérletet és semmit. Igaz ez Pest, de a vidékieknek 83%-ot kifizetnek, de mindig utólag!
78. Channa* (válaszként erre: 65. - Beatrixy2)
tegnap 20:54
És te simán belementél? Nem hiszem, hogy az üzemorvos, csak úgy egyedül, mert szerinte nem vagy a topon, azt mondja, hogy alkalmatlan vagy!
77. Channa* (válaszként erre: 57. - Xochipilly)
tegnap 20:49

Nem emelik a nyugdíjkorhatárt. Nők esetében felemelték egyszer 62-re, majd egységesítették 65-re, azaz már évek óta 65 év a korhatár. Emelésnek azért tűnik, mert sávosan tették, azaz nem hirtelen lett 65 a korhatár mindenkinek, hanem fokozatosan, születési év szerint.

Persze, semmi nem garantálja, hogy felemeljék mégjobban.

Egyébként, miből élne az a nyugdíjas, aki életében alig dolgozott és minimálbér volt max. a fizetése?

Nekik, a nyugdíjuk is kevés lesz.

Én is érzékelem, hogy az 50 feletti nőket már interjúra sem hívják be, de már a 40 évest sem.

És pont ezért kell olyan szakma/végzettség és ismeretség, hogy ne kerüljünk ilyen helyzetbe...

76. xochipilly (válaszként erre: 60. - Birebora)
tegnap 19:23
Békés megye is hasonló "lehetőségeket" kínál, ha valamire akarsz jutni az életben, elköltözöl. Szomorú, de ez van.
75. Enissa (válaszként erre: 73. - Amaunet)
tegnap 19:08
Nálunk pl. nem fizetik. Nem kötelező, csak adható.
74. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 73. - Amaunet)
tegnap 19:07
Igen ez tényleg így van. Vidékről felkoltoztem Pestre..nem volt sok pénzem,Zuglobol Csepelre jártam dolgozni. Kértem kölcsön bérletre és alkalmassági vizsgálatokra pénzt. Majd az első fizetesembol mindent megadtam. És onnantól kezdve enyém volt a világ.
73. Amaunet (válaszként erre: 68. - Charlize)
tegnap 19:02

A bérletet fizeti minden munkahely (vagy egy részét). Vagy ha sokan járnak be, akkor munkahelyi járatot indítanak.

Nálunk így járnak be a közeli városba dolgozni.

Azt a sirámot, hogy nincs buszjegyre pénz nehogy bevedd!

A munkaügyi központ (ha regisztrált munkanélküli) téríti az utiköltséget.

72. Beatrixy2 (válaszként erre: 70. - Xochipilly)
tegnap 17:55
Abszolut nem.Egy szupermarket zöldség osztály vezetője voltam,a papírt pedig Én magam írtam alá,hogy igen eggyet értek az üzemorvossal mert sok és fizikálissan már nem bírtam.Nem részletezném hogy 1989 óta a kereskedelem mennyire tesz tönkre...és nem ruházati boltról beszélek....8 órában két műszakban folyamatossan emelgetni a zöldségosztályon..hát meglett az eredménye
71. Enissa (válaszként erre: 68. - Charlize)
tegnap 17:41

Pont erre gondoltam, érdekes lenne, ha közmunkás kocsival járna dolgozni. :)

És itt van az eb elhantolva, hogy a semmiből nehéz bármit is kezdeni, nincs esélye bejárni, ha nincs pénze sem.

Ha vannak gyerekek is piszok nehéz, mert nem tud munkásszállóra se menni.

Ha nincs kellő végzettsége, akkor a bére is minimális, abból nem tud albérletet fizetni.

Ezért kellene a helyi segítség, hogy buszjáratokat biztosíthatnának ingyen, akik dolgozni szeretnének.

70. xochipilly (válaszként erre: 65. - Beatrixy2)
tegnap 17:19
Gondolom meg akartak szabadulni tőled mert csak az egészségi állapota alapján a fél országot alkalmatlanná nyilváníthatnák. Más helyeken meg szívbeteg, 180-as vérnyomású embereket küldenek tovább dolgozni. Ennyit az üzemorvosokról.
69. birebora (válaszként erre: 65. - Beatrixy2)
tegnap 17:18

És nincs máshol, más területen lehetőséged? Azért "jobb" helyeken ilyen esetben ajánlanak az egészségi állapotnak megfelelő munkát. Szerintem a munkaviszonyod megszüntetése egy oldalúan nem is jogszerű.

Van lehetőség megváltozott munkaképességűeknek is munkára.

68. Charlize (válaszként erre: 63. - Enissa)
tegnap 17:00
A faluban semmi, de a város 15 perc kocsival. Buszjárat van. Buszjegyre pénz nincs.
67. 55Judit (válaszként erre: 65. - Beatrixy2)
tegnap 16:57

Természetesen igazad van, csak most azokra éleződött ki a fórum akik kifejezetten munkakerülők. Őket nem érjük hogy miért, és miért a segélyért kuncsorognak.

Én is voltam munkanélküli mikor megszűnt a munkahelyem. Mielőtt letelt volna az ellátás, éppen rákos lettem, így kaptam tovább a pénzt rokkantnyugdíjasként. Jó ideig ha megfeszültem volna se tudtam volna munkát vállalni, pedig volt.

De most a lusta dögök vannak terítéken.😀

66. papája (válaszként erre: 60. - Birebora)
tegnap 16:45
Jó ezt olvasni, de sajnos nagyon kevesen vannak.
65. Beatrixy2 (válaszként erre: 62. - Birebora)
tegnap 16:31
Én pl.sosem voltam munkanélkülu,és 1989 óta folyamatossan dolgoztam.4 hónapja az egészségi állapotom miatt az üzemorvis lehúzta a rolót.Így egyik napról a másikra megszünt a munkahelyem.Két Gyereket nevelek egyedűl,segítség nélkűl.Szeretnék dolgozni,azért mert muszály és akarok! Nem mindenki azért szorul rá a munkanélküli segélyre mert lusta dolgozni.
64. 55Judit (válaszként erre: 62. - Birebora)
tegnap 16:27

Egyetértek. Én is ismerek ilyet, sok éve kikerült a rendszerből mert semmi nem felelt meg, akkor kap majd észhez mikor meghal a most 80 éves anyja mert nem jön a nyugdíj.

Nálunk is vannak kis vendéglők, valóban alig akad munkaerő. Most nyáron a gimis szomszédom járt az egyikbe. Büszkén kereste meg magának a szép ruhára és a bulira valót.

63. Enissa (válaszként erre: 6. - Charlize)
tegnap 16:26
Egyébként, a közmunkán kívül volt más a faluban?
62. birebora (válaszként erre: 61. - 55Judit)
tegnap 16:19
Ez igy van. Én tudok kis éttermekről, büfékről akik bezártak mert nem tudtak felvenni idénymunkára kisegitőt. Pedig ott van munkalehetőség. Mi következik ebből? Nekem az, hogy nem akarnak dolgozni.
tegnap 16:12

Nálunk a Balatonnál idénymunkában hülyére keresheti magát bárki aki mozgásképes. Persze nem 8, hanem 10-12 órában megy a hajtás. Szerintem a segélyből élők jelentős része élhetne ezzel a lehetőséggel, mégis sok vállalkozó panaszkodik hogy nem jelentkeznek az emberek munkára.

Egy szezonban meg lehet keresni egész évi megélhetést. Konyhalány, szobalány, büfés, akár kisegítőként is, lángossütő, stb. A kertészetekbe is sok kisegítőre van szükség.

60. birebora (válaszként erre: 56. - Papája)
tegnap 16:08
Van olyan kolléganőm aki Szabolcsból "tört ki" érettségi után. Tanult, most is tanul. Szállón lakott pár évig, összespórolt valamennyit már albérletbe lakik, képezi magát. Még ő támogatja az otthon maradt családját. Felmérte, hogy csak tanulással, szorgalommal, munkával tud előrejutni. Ilyen is van.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook