Munkáltató miért alkalmaz 20 fővel több munkavállalót, mikor nincs munka? (beszélgetés)
Amugy meg a teljes mukodtetesen kivul ki kell adni a szabadsagokat, ami 20 embernel nem kedves ido, es lehetnek periodusok, amig senki nem megy sehova.
En segghulye vagyok hozza, de legalabb nem okoskodok bele.
Ma a kollegam, aki 2 eve a konyhaban van, azt mondta, nem tudta minek vettek fel, van eleg ember. Ketten szabadsagon lesznek atfedessel egy idoben. Es muszaj kiadni.
En nem ismerem a beurost a masik uzletbol. Ketszer talalkoztam vele egy "szia" erejeig. Meg chaten lezsiroztuk a valtast.
A helyi kolleganom szerint nem kellene hinnem neki. De en szarok is ra. Tul sokat koltottem.
En mindenki szerzodeset lattad, teljes allasban van mindenki? Erinti ez a fizetesed?
Mikor mi ilyen iranyba mentunk el a regi munkaltstomnal azzal eluldoztek a regi dolgozokat. Az uj belepok tobb fizetest kaptak es harmad annyit dolgoztak. Szinte minden regi elment. Ugy is nez ki a hely.
10-12 kemeny mag enberrel megcsinaltak, megkaptuk a bonuszt. 27 lehetseges mellett miutan mindenki elhajozott kolcsonoztek az embereket mashonnan. Nevetseges.
De a melot akkor is meg kell csinalni. Szerintem. Meg a regi csapat szerint. Azota mar nem kell.
Az uj munkahelyemen en vagyok a csapat bolondja, mert 2,5 het alatt 3 muszakot vettem at. O meg rinyal, hogy nincs penze. Es hulyenek mond engem, mert beugrok. Se pasija, se kutyaka, macskaja, se hobbija, nem sportol. De o nem akar tobbet dolgozni, mint a megszokott.
Határozottan vond kérdőre.
Annyit elérsz vele, hogy csak plusz 14 fő lesz a 15 helyett.
Jesszus, neked nem teljesen mindegy? Ha meg 10-en lennétek a 20 főnyi melóra, akkor meg azért sírna a szád.....
Erre mondják, hogy egyes embereknek a szar is ízetlen.
Mièrt fáj ez neked?
Neked ettől nem hiszem, hogy kevesebb a pènzed!
További ajánlott fórumok:
- Felmondhat a munkáltató olyan munkavállalónak, aki nem sokat beszél a munkahelyen, de a feladatait elvégzi?
- Hogyan lehet elérni, hogy a munkáltató mondjon fel a munkavállalónak, ha az betegség miatt nem tud tovább dolgozni?
- Hol tudok utánanézni, hogy a munkáltatóm valóban bejelent-e alkalmi munkavállalónak?
- Mit tehet a munkavállaló, ha nem megfelelőek a munkáltató által kínált feltételek?
- A munkáltató visszaveheti a munkavállalót, ha az korábban felmondott és közös megegyezéssel távozott?
- Foglalkoztathat munkavállalót úgy a munkáltató, hogy 1 évre csak 8 nap szabadságot ad?