Hol tudok utánanézni, hogy a munkáltatóm valóban bejelent-e alkalmi munkavállalónak? (tudásbázis)
NAV-nál a munkába állás napján legkésőbb be kell hogy jelentsen, egyszerűsített munkaszerződést kell kötnie veled, ebből neked is kell kapni egyet, az adat feldolgozást követően szerintem az ügyfélkapu-EBEV szolgáltatások- biztosítási jogviszony lekérdezése menü pont alatt beírod a TAJ számodat, minden bejelentett munkaviszonyod azt hiszem 2002-től megjelenik
Az ügyfélkapus jelszóval és azonosítóval bármikor bármilyen jellegű biztosítási jogviszonyt le tudsz ellenőrizni
egyébként a 12T104E nyomtatványon kell az alkalmazási időszakot bejelenteni, 1208-as kötegelt nyomtatványon név szerint kell részletezni a jogviszonyokat és a kifizetett összeget, járulékokat is, az M-es lap utolsó lapja az alkalmi munkavállalói kifizetési lap, ennek és csak ennek, nem a bejelentőnek a beérkezési határideje tárgyhónapot követő hó 12
Mindenképp bemegyek!!!
Köszönöm szépen a segítséget!!!!
Hát, jó kérdés... Szerintem menj be a nálatok területileg illetékeshez, és azok ha máshogy nem is telefonon biztosan meg tudják kérdezni. Veszíteni nem veszíthetsz vele.
16 napot nem is dolgozhattál volna papíron...
Június 6-30-ig voltam ott. Ebből összesen 16 napot melóztam.
És szerinted bármelyik apeh megmondja? Mert 400km-re voltam innen......
Akkor marad az apeh. Bemész, megmondod, hogy szeretnéd tudni, hogy bejelentettek-e, mert nem vagy benne biztos. Mindig az előző hónapot következő hó 12-ig kell bejelenteni. Ha júniusban dolgoztál ott, akkor azt már látniuk kell elvileg. Ha a főnököd szemétkedik, és a pénzt sem adja oda, akkor azt is megmondhatod, hogy se munkaszerződést nem kaptál se pénzt. Erre tuti ráharapnak...
Egyébként egy hónapban alkalmi munkásként asszem 15 napot lehet csak dolgozni.
Nem véletlen, hogy leléptem onnan....
Tudnék még mesélni.....
És még valami: amíg ott dolgoztam volt egy ellenőrzésünk (apeh - nav)! Bejelentésre jöttek, egy volt alkalmazott nyomta fel!
NA? Szép kis munkáltató, nem???
Rövidesen oda jutok!
Hetek óta hívogatom, még a telefont sem veszi fel! Aztán írt egy sms-t, hogy szabin van, jövő hétfőn lesz elérhető. A szép az, hogy a régi kolléganőkkel tartom a kapcsolatot és azt mondják, nincs szabin, bent van az üzletben!
Lassan kiveri a biztosítékomat és lépek!!!
Csak addig szeretnék utána nézni mindennek!
1 hónapig dolgoztam ott és sajna nem kaptam semmilyen szerződést!
És még fizetést sem......
Mivel már nem dolgozok ott, kicsit sem érdekel, hogy neki mi a gáz!!!!
Köszi, utána kérdezek!
Na de hol?
Sajna nem nagyon értek az efféle dolgokhoz.....
Van egy olyan gyanúm, hogy nem jelentettek le, csak igérgették. Szeretném megtudni az igazságot!
A saját ügyfélkapumon nem látszik semmi.....
Ezek szerint nem jelentett be?
A munkáltatóm ügyfélkapujába nem tudok belépni :(
További ajánlott fórumok:
- Felmondhat a munkáltató olyan munkavállalónak, aki nem sokat beszél a munkahelyen, de a feladatait elvégzi?
- Hogyan lehet elérni, hogy a munkáltató mondjon fel a munkavállalónak, ha az betegség miatt nem tud tovább dolgozni?
- Mit tehet a munkavállaló, ha nem megfelelőek a munkáltató által kínált feltételek?
- A munkáltató visszaveheti a munkavállalót, ha az korábban felmondott és közös megegyezéssel távozott?
- Foglalkoztathat munkavállalót úgy a munkáltató, hogy 1 évre csak 8 nap szabadságot ad?
- Gyes-ről visszatérő munkavállaló után mennyi ideig jár kedvezmény a munkáltatónak?