Mostanában tényleg több a trafipax vagy csak a párom ilyen peches? (beszélgetés)
"a 69/2009. (IV. 2.) kormány rendelet alapján a jelenleg használt büntetési szisztéma váltotta fel a korábbi, százalékos rendszert. A gyorshajtás büntetés kalkulátor segítségével pillanatok alatt megtudható a várható bírság nagysága, ehhez csak az útszakaszra érvényes sebességhatárt és a sebességedet kell megadni. "
Mondjuk szerintem útfelújítás után kint felejtett tábla esetében görénység traffizni.
Mondjuk vannak olyan önkormányzatok, akik szeretik kitenni a településhatárra a 40-es táblát (nem emlékszem, hogy harmincasról halltottam-e település szinten..) azt sem hiszem, hogy indokolt lenne.
A pontokkal kapcsolatban azt hiszem csak a jelentős túllépés esetében adnak pontot, ha csak kis mértékű a túllépés, akkor nem jár.
"Ha 50 km/h a megengedett sebesség, akkor ne menjünk 60-al, ha 90, ne menjünk 100-al. Biztos oka van ezeknek a szabályoknak."
Teljesen egyetértek,én be is tartom annak ellenére,hogy a rendőr unokatesóm mondta,hogy a trafik 90%-át úgy állítják be a rendőrök,hogy egy 10-es túllépés megengedett.Persze,ha valaki 65 km/h-val megy,akkor 15-tel lépte túl és nem 5-tel...a büntetés az 50-es határtól megy.
Amúgy ezzel sokan tisztában vannak,legalábbis az ismerőseim igen. :)
Tényleg több,mi is észrevettük a rendőrségtől kapott levelek és büntetések számának szaporodásából.
A legutobbit épp most fizettem be két hete ,Ausztria felé kapták el,hajnali 3 óra 45 körül,és várjuk a következőt is,mert szerinte motorral is lefotózták......nem számoltuk össze ,mennyi bírságot kapott ebben az évben összesen.
Szóval a tanulság az,soha ne lépd át a határt,vagy ha mégis,akkor fizess.Ennyi.
Csak annyit mondnék hogy peches a párod,h minden szabálysértését észrevették.
Csütörtökön nagypapimat ellenőrizték usziból hazafele jövet és kiderült h 1 éve már lejárt jogsival furikázik...5000ft-os csekkel jött haza,és ez a fiatal kis suhanc rendőr jóindulatán múlott...ő nem volt peches,pedig kaphatott volna nem kevés büntit gondolom...
úgyhogy fel a fejjel,óvatosabban!
Bár amint meglesz a kis Tökmag,hidd el vissza fog venni jócskán,és ezek a kisebb dolgok is meg fognak szűnni,lesz pénz pelusra,nyugi :D:D:D
egyrészt a közlekedési rendőr a közlekedéssel kapcsolatos feladatokat végzi. a bűnözőket leginkàbb más szakágak üldözik. ugyanakkor még mindig többször annyi ember hal meg baleset következtében, mint ahány gyilkosság áldozata... ja az egyik elsődleges baleseti ok a gyorshajtás.
ezek bárhonnan elérhető adatok, csak össze kell rakni a képet.
Nekem is az iskolai példa jutott eszembe: egy dolgozat alatt többen is próbálnak puskázni, nyilván többé vagy kevésbé de többeknek sikerül is. Amikor belevágnak, kvázi vállalják a kockázatot, hogy ha lebuknak, akkor lőttek a jó jegynek. Mégis a tanár mondjuk csak egyiküket vezsi észre. Aki ugyan jogosan kap egyest, de fel van háborodva, hogy ugyebár nemcsak ő puskázott, miért pont ő bukott le.... ilyenkor szoktam mondani, hogy peches vagy, gyermekem. És a poén, hogy épp a gyorshajtással szoktam példálózni: hogy a rendőrt sem érdekli, hogy előtted vagy utánad még hányan hajtottak gyorssan vagy mentek át a piroson, ha épp te buktál le.
Igen, muszáj kínosan ügyelnie a férjednek, kár itt sajnos báármilyen elégedetlenségre pazarolni az energiákat:( Azért azt te is leírtad többször is, hogy nyilván, ha nem lenne miért, akkor nem kapnák el szegényt...
(Ki tudja, akár a GOndviselés különös figyelme is lehet, hogy míg mások tépnek ezerrel büntetlenül, ő állandóan figyelmeztetést kap. Lehet, hogy ezt a leckét azért kell kapnia, azért kell fékeznie magát, hogy elkerülhetővé váljon egy jövőbeli baleset, stb.)
anyósod biztos lassú örült;)
tudom, hogy nem gondoltad komolyan a feketelistát, na meg a traffi amúgy sem válogat.
egyébként lehet, hogy tényleg több van, de szerintem kevesebb nem lesz. muszáj lesz hozzàszoknunk a sebességhatárok komolyan vételéhez, mert tényleg marha drága mulatság.:/
Hát sajna ez az élet.........
Vannak szerencsések, és vannak kevésbé szerencsések.
Bevallom én a szerencsétlenebbek közé tartozom:)
Köszönöm a hozzászólásokat!
Megyek, megpróbálok aludni és nem csekkekkel álmodni! :)
Akár el is költözhetünk. :)
Tényleg még ennél is jobban kell figyelnie, nincs mese.
Szerintem...
Férjed kicsit peches. Nem tartja be a szabályokat és rajtakapják, legyen az minimális sebességtúllépés, szabálytalan parkolás. Van aki megússza, van, aki nem.......
Pont mint a suliban a gyerekemmel. Szegény tanul egész délután a történelemre, de másnap egyest kap angolból...... (mert csak a törire koncentrál) Peches a gyerek, sajnos.
Ha zömmel Bp-en közlekedik, akkor nagyobb esélye van belefutni a trafikba, ellenőrzésekbe, ott sokkal jobban kell vigyázni. :(
Vas megyei feladót nem szeretitek, gondolom. :)
További ajánlott fórumok:
- Találkozott valaki mostanában normális, tényleg örömet okozó játékkal Kinder tojásban?
- Járt valaki mostanában Velencében, tényleg apad a víz?
- Van itt valaki, aki tudja, hogy tényleg cseréltek-e el laboreredményeket mostanában Fehérváron?
- Szegeden igényelt valaki mostanában sürgősségi nélkül útlevelet? Tényleg 30 nap, mire kész lesz?
- Tényleg fog mostanában megjelenni új Norbi dvd?
- Szült valaki mostanában Szentesen? Tényleg olyan borzasztó a helyzet?