Most akkor mennyi is lesz a fizetésem? (tudásbázis)
Nekem egyik ismerősömet most így vették fel eü.szervező és bankban kapott állást 150körül kap, de amint lejár a 6hó 90körül fog kapni.
Nem tudom neked hogy lesz, csak gondoltam leírom;)
Volt tanárom is és a munkaügyön is mondták.
Igen,nagyon örülök. Mindegy is egyenlőre,hogy mennyi lesz a vége,ha csak havi 75ezer,az is valami.
Munkanélküliként viszont semmim sem volt.
Munkavállalót terhelő járulékok: nyugdíjjárulék 10%, természetbeni egészségbiztosítási járulék 4%, pénzbeli egészségbiztosítási járulék 3%,
munkaerő-piaci járulék 1,5% és személyi jövedelemadó (SZJA)16%.
Ezeket mind Te fizeted, es igen ezeket kiszämolva 75325 jön ki. A kedvezmeny olyan ertelemben vonatkozik rad, hogy a munkältato hamarabb felvesz mert nem fizet utänad semmit sem. De attol ez a te fizeteseden nem fog mutatkozni!
Köszi! :)
Mellesleg a szakmámban helyezkedtem el,ami még jobb,hisz azok az emberek akik pl. kereskedelemben helyezkednek el,szakmával jobban keresnek,mint pl. egy pénztáros csak 8 általánossal vagy más végzettséggel..
Köszi.
Megtaláltam én is.
Biztos,hogy több lesz.
Itt 75.325 Ft-ot ad ki,az interjún viszont azt mondták még,hogy nettó 80-85 a fizetés. De akkor még nem tudták,hogy milyen kedvezményre vagyok jogosult.Miután felvettek,mutattam nekik a papírt róla.
Remélem még megy feljebb. :)
Bérkalkulátor 2012 itt >>Bruttó havi munkabér:115.000 Ft
Éves bruttó jövedelem:1.380.000 Ft
Eltartottak száma *:0
Kedvezményezett eltartottak (gyermekek) száma **:0
Szociális hozzájárulási adó:4.050 Ft
Szakképzési hozzájárulás:225 Ft
Munkaerő-piaci járulék (1,5%):1.725 FtEgészségbiztosítási járulék (7%): 8.050 Ft
Nyugdíjjárulék (10%):11.500 Ft
GYES:0 Ft
Családi adókedvezmény:0 Ft
Számított SZJA:18.400 Ft
Családi adókedvezménnyel csökkentett SZJA:18.400 Ft
Összes adó:18.400 Ft
Adójóváírás:0 Ft
Havi összes munkavállalói kedvezmény:0 Ft
Havi összes levonás a bruttó bérből:39.675 Ft
Havi összes munkaadói kedvezmény:28.500 Ft
Havi összes munkaadói járulék:4.275 Ft
Összesen havonta az államnak fizetendő:43.950 Ft
Munkaadó összes havi költsége:119.275 Ft
Nettó havi munkabér:75.325 Ft
Családi pótlék:0 Ft
Havi összes nettó jövedelem:75.325 Ft
Ezt egy bérkalkulátor dobta ki "25 év alatti pályakezdő" címén. Ha az APEH helyetted fizeti meg az adókat, akkor ennél több.
Pályakezdő vagyok.
Azért tettem fel a kérdést,mert nem tudom a választ és mert még nem dolgoztam,így nem tudom.
Pályakezdőként végre sikerült elhelyezkednem.
A Start kártya megszűnt és bevezették a 25 év alatti regisztrált munkavállaló utáni kedvezményt 100%-ban 2 évig. Tehát a munkáltatónak 2 évig semmit sem kell utánam fizetnie,mert az APEH állja.
Nem fizetnek,tehát a fizetésemből nem kell mit levonniuk. A fizetés bruttó 115 ezer forint.
Ezt akkor megkapom kézhez ugye?
"Okostojás" emberek,akik nem értenek hozzá kíméljenek! Köszi!
További ajánlott fórumok:
- Reálhozamom most akkor mennyi lesz?
- Most akkor lesz szilveszterkor durrogtatás vagy nem?
- Ha eddig nem vettem át a fizetésemet, akkor meddig lehet bent tartani a cégnek?
- Szerintetek ha kiveszek a hónapban pl. 6 nap szabadságot akkor a fizetésem kevesebb lessz?
- Ha a terhesség alatt táppénzen vagyok, akkor a gyed kiszámításakor a táppénz 70%-át kapom, vagy az eredeti fizetésem 70%-át?
- Megkaptam a fizetésemet sms-ben értesített a bankom, amikor meg fizetnem kellett volna azt írja ki h nincs elég fedezet. Az sms akkor mi?