Mosogatógépbe szerintetek a tabletta vagy a gél a jobb? (beszélgetős fórum)
Én mindig tablettát használok, de most, hogy szó esett róla, ki fogom próbálni a gélt, mert a tabletta gyakran a poharakra rakódik, újra kell mosogatni.
Köszi annak, aki eszembe juttatta...:D
:) Szia!
A csomagolás feloldódik, nincs semmi tennivalód! :)
Én csak holnap megyek venni. Fizetésnap, nagybevásárlás. Útálom ha pénteken van fizetés, tele vannak a boltok.
De egy évre le lesz tudva ez is, illetve tuti elég a következő akcióig.
Sziasztok.
Sajna az én gépen el sem indul,ha kifogy belőle vmi (só,öblítő),tök mindegy,hogy tablettával vagy folyékonnyal akarok mosogatni.
Ha tablettát akarsz használni, pénz pocsékolás beletenni sót meg öblítőt, ne zavarjon hogy égnek a jelek! Semmi baja nem lesz a gépnek!
Szokott lenni akcióba a tabletta mellé ajándék géptisztító , mikor esedékes, akkor olyat veszek, megéri, mert külön 600-800ft.
Szia!
Na örülök, hogy elaludt a só és öblítőhiány lámpája!
Én a sót simán beöntöm a tartályba, vizet nem, ugyis van benne (csak újonnan nincs)addig töltöm míg tele nem lesz. A víz meg folyik közben kifelé, ez ne zavarjon. Ha a doboz úgy nyílik, hogy kis tölcsért formáz akkor könnyebb, ha nem akkor csak kis nyílást vágok rá. Elég nagy nálam a sótartály nyílása, nem nagyon megy mellé.
Már ha így értetted a töltés mikéntjét?
javítás!!!
4. sor, zárójelben: "(Ti, hogy töltitek utána a SÓT?)".
A vizet ne olvassátok oda! :P
Sziasztok ismét! :) Hát a fejlemények: még tegnapelőtt nekiálltam, hogy a 2 kg kezdősó ellenére "besózom" a Rozit, de elkezdtem beleönteni és talán ha 1 evőkanálnyi ha ment bele, már tolta is ki a benne lévő vizet (most nem öntöttem 3 vizet!). Na itt egy kicsit nézős voltam, hogy most akkor hogy a francba fogok beleönteni (Ti, hogy töltitek utána a vizet?) sót?? Hagytam annyiban. Este indítottam el és láttam végre csodát, eltűnt a "sós pohár"! :) Örültem, mint majom a farkának, bár hihetetlennek tűnt, hogy az a nyomorúlt egy kanálnyi só kellett neki?! :P A másik a napocskám, ami szintén világított. De vettem bele öblítőt és már az sincs ott! Szupi! Ezek szerint akkor a legegyszerűbb tabletta is megteszi, ha úgyis kell bele minden egyéb, csakhogy ne jelezzen egyfolytában minden hiányt! :)
Még az érdekelne, amit Lisy50 írt, a géptisztító. Annak mi a funkciója? Úgymond nagytakarít a gépben? Gondolom azért elég félévente. Az milyen formában kapható? Por, tabletta vagy folyadék? Rossmannban vagy Lidl-ben van? Köszönöm az eddigi segítségeteket és valószínű még zaklatlak majd Titeket, amíg nem tudom végre lefordítani azt a franc használati utasítást. :P
Szép napot!
Capuccino, pótlásnál már nem kell víz. Addig töltöd a sót, míg tele nem lesz. Ne ijedj meg, közben szorítja ki a vizet, az nem baj. Elvileg ha nem is egy évig, de jó pár hónapig elégnek kellene lenni a sónak. Öblítő az az adagolástól is függ, az én gépem azt sűrűbben kéri, pedig másnál elég majd egy évig 1 liter.
Lisy, biztosan működik, nem mondom, hogy nem. Csak az én agyamba nem fér, hogy hogyan. Na meg sajnálom rá a sok pénzt. Nekem eddig bevált a sima tabletta öblítővel, és sokkal kevesebbe kerül. Elárulom, mosogattam már bármiféle mosogató nélkül, egyszerűen elfelejtettem betenni, és akkor is ragyogott minden. Lehet, a sima forró víz teszi, nem tudom. Na azért ez nem jelenti azt, hogy nem teszek be tablettát/port, csak akkor felejtettem el. Nekem szerencsém van, nem válogat a gép, pedig sokféle cuccot próbáltam Pl. aldis, lidl-s tabletta, Aro-s por, DM-es por stb. mindennel jól teljesít.
További ajánlott fórumok:
- Miért van az hogy a mosogatógép "kidobja" a tablettát a tároló részből mosogatás közben, idő előtt?
- A mosogatógépben a program lejárta után miért nem oldódik el a tabletta?
- Nem lehet használni sima Jart a mosogatógépekben mint tisztítószert, muszáj tablettákat használni?
- Milyen tablettát a mosogatógépbe?
- Ömlik a mosogatógépből a hab, elfogyott a tabletta, ezért folyékony mosogatót tettem bele. Mit tegyek?
- Mennyibe kerül a DM saját márkás mosogatógép tabletta/por?