A mosogatógépben a program lejárta után miért nem oldódik el a tabletta? (tudásbázis)
ha használsz ilyen programot, akkor ehhez gondolom fél adag mosogatószer is elég.
Akkor viszont praktikusabb a por alakú.
az első gyors öblítővíz hideg, és talán nem oldja fel a eledobott tablettát, vagy csak nagyon kicsit.
És a meleg főmosogatásnál oldódik fel teljesen.
Igen? Lehetseges igazad van.
En masnal lattam igy, az ismerosunk felesege mindig bedobta ala (mert nem tudta racsukni a tabletta-tarto ajtajat), aztan ugy gondoltam igy egyszerubb szamomra is es nem panaszkodhatok azota sem a mosott edenyek tisztasagra, pedig nem az elso mosogatogepet rongyolom azota es most.
ez azért nem jó, mert a gép egy átöblítéssel kezdi, aminek leereszti a vizét.
Utána újra vizet szivattyúz be, ezt kezdi el melegíteni, s ehhez engedi ki atablettát is!
Én port használok, nem tablettát, sosincs ilyen gondom.
Por azért is jobb, mert ha úgy adódik, hogy épp nincs tele a gép, kevesebb port adagolok, nem adott a mennyiség, mint a tablettánál.
Próbáld ki! :-)
ha valami beleütközik a propellerbe,pl. a kanalak,nem forgatja úgy a vizet és nincs ereje feloldani a tabit. én minig megforgatom,hogy eléri-e valami. :) jártam már így..
én a dm-es tabit veszek,olcsó és nagyon jó.
a tabletta a legpraktikusabb adagolás szempontjából, de van folyékony és por alakú mosogatószer is.
Ezekkel nem lehet baj az oldódásban!
nem értem, miért kell 30 fokon mosni?
sokkal tökéletesebb, tisztább, higiénikusabb minimum 50 fokon.
De én mindig 65 fokon mosogatok
azért nem oldódik fel, mert valami megakasztja a mosószeradagoló kis ajtajának kinyílását. Mondjuk egy elé behelyezett pohár vagy egy kés vége, stb.
Nem a tablettától függ a dolog.
Vagy még egy lehetséges: alacsony hőfok és gyors program. Nincs ideje tökéletesen feloldódni
én is ezeket használom, jó árban vannak, jól mosnak.
Többféle is van, 30 foktól használható.
További ajánlott fórumok:
- Miért van az hogy a mosogatógép "kidobja" a tablettát a tároló részből mosogatás közben, idő előtt?
- Nem lehet használni sima Jart a mosogatógépekben mint tisztítószert, muszáj tablettákat használni?
- Milyen tablettát a mosogatógépbe?
- Hány perces egy program a mosogatógépben?
- Ömlik a mosogatógépből a hab, elfogyott a tabletta, ezért folyékony mosogatót tettem bele. Mit tegyek?
- Mennyibe kerül a DM saját márkás mosogatógép tabletta/por?