Monster high babák - Normális, hogy zombikkal játszik a gyerek? (beszélgetős fórum)
A történeteket nem ismerem.
Nekem nagyon elnagyolt a kinézetük, nem tetszik.
Ennyi.
:)
A történetek alapján a filmekben szereplő babák egy része nagyonis állhat példaként a gyerekek előtt a viselkedésük, hozzáállásuk alapján. A kinézetük nem feltétlenül, de ebben nem különböznek más babáktól... pl. attól nem tart senki, hogy a gyereke majd olyan akar lenni, mint Monchhichi? Kb. ugyanannyira reális...
Nyilván nem ez az egyetlen útja az empátiára nevelésnek, de vannak szereplők akikkel kapcsolatban mégiscsak igaz ez... Pl. a kék hajú lány aki valóban zombi (a többiek mindenféle más híres szörny lányai, pl. a Drakuláé, a Farkasemberé, Frankensteiné stb.), szóval a zombi kislány nem tud beszélni, de nagyon okos, vág az esze. A többiek befogadják, szeretik, nem bántják és nem közösítik ki a "fogyatékossága" ellenére... vagy pl. egy másik történet arról szól, hogyan tudnak a vérfarkas fiúk és a vámpír fiúk békességben élni egymással, egy iskolán belül... szerintem sokkal jobb történetek mint annyi más, amitől senki nincs úgy elborzadva.
A színes világba minden beletartozik.
Én soha semmit nem tiltottam a gyerekeimtől. Így váltak színes egyéniséggé.
Nem feltétlen, nagy hatással lehetnek rá a mesék, történetek, illetve ahogy írtam a társaság, példák is.
Ezek a babák pluszban, mint követendő modell vannak megjelenítve, nem pedig fogyatékosként.
Hát, én inkább más módszerekkel oktatnám empátiára.
:)
Lehet, hogy azt már megszoktam.
:P
Egyébként mi a baj a zombikkal?
Az angyalokkal, tündérekkel más mesefigurákkal nincs gond, akkor a zombikkal miért van? Ez csak kultúra kérdése, és egy zombi is lehet jóságos.
az enyém is:)
van már egy klassz polca ami be van rendezve van alvóhelyük meg szék asztal társalgó minden. Kata tervezte meg és tök jó lett, a lelkivilágát nem zavarja meg imád olvasni és ezeken kívül még sok mindent.
Menyire igazad van ! pontosan en mind gyerek ruheltem ezeket a "klaszikakat " .
Ma mar unokaim vannak itt mar volt minden a Barbik a Bratz doll , szörnyecskek stb . Ez csak minden pozitiv es a fantazia gerjesztö , soha nem mondtam nemet semire amit szeretek volna es miert is mondtam volna ? utaltam amikor anyam anno tölem barmit is megvont .
Jaj, ezek aranyosak :)Inkább tűnnek goth kislányoknak, mint zombiknak, mi ezeknél sokkal durvábbakkal játszottunk.
OFF: engem személy szerint a viktoriánus porcelánbabáktól ráz ki a hideg, lehet, hogy a sok horrorfilm hatására, de akkor már aranyosabbak a fent említett játékok.
Igen. Csak az nem mindegy, hogy egy pisztolyhoz a szülő segíti hozzá, azaz tettével helyesli a militarizmust, a militarista játékokat vagy a gyerek egy fadarabbal játszik ezt vagy azt.
Ez utóbbi ugyanis a kreatív komponenseket fejleszti, míg az előző másról szól. Aki helyteleniti a militarizmust, az így tudja azt belenevelni a saját gyerekébe a kezdetektől.
Mindenkinek mások az elvei.
"Nem kell minden divatnak felülni. Bármit kitalálnak, tukmálnak és kicsalják a pénzed. Aki hülye, hagyja, újra és újra."
Erre te megkérdezted, van-e gyerekem vagy emlékszem-e milyen gyereknek lenni. Ezt írtam:
"Igen, van gyerekem. Ettől függetlenül és ezzel együtt sem vagyok annyira ostoba, hogy minden, egymással párhuzamosan működő lehúzó divatnak felüljek, csak azért, mert reklámozzák.
Azért, mert van a családban gyerek, még nem vásároltuk meg a hetente megjelenő játékkatalógusok új, teljes kínálatát, mert konzumidiotizmus."
Semmire nem céloztam, hanem szó szerint értettem úgy, ahogy írtam, ezért írtam úgy.
További ajánlott fórumok:
- A 12-13 éves gyerek mivel játszik otthon?
- Apa játszik a gyerekkel?
- A te gyereked miket, mivel játszik az udvaron, parkban, kertben?
- Tudtok ajánlani olyan bábjátékot gyerekeknek, amiben minimum 10-15 fő játszik?
- Másfél éves gyereketek eljátszik más gyerekekkel?
- Mit lehet tenni egy dacos elvált apával, aki "csakazértist" játszik akár a gyereke rovására is?