Mónika szelet recept


Tészta:
4 db tojás
30 dkg porcukor
10 evőkanál víz
10 dkg darált dió
20 dkg liszt (piskótának való)
1 csomag sütőpor.
Krém:
5 dl tej
5 evőkanál gríz
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg cukor
10 dkg darált dió
25 dkg margarin.
A Mónika szelet elkészítési módja:
A tojássárgáját kikavarni a porcukor és víz hozzáadásával, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, végén a tojásfehérje kemény habját. Kisütjük, mint a piskótát, ha kihűlt lapjára kettévágjuk. 20x30 cm tepsibe sütjük. A krémet megfőzzük, a diót az utolsó pillanatban adjuk a krémhez, amikor kihűlt beledolgozzuk a margarint. A piskótát kitöltjük a krémmel, a tetejét is bevonjuk vele, és gorombára reszelt csokival díszítjük. Szeleteljük, mint a tortát.
Ez az én Mónika szeletem.Nagyon jó a recept és finom a süti.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Soapte, 2010. ápr. 5. 11:45
A mónika szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.