Almás trifle recept


- 4 ek vaj
- 20 db háztartási keksz
- 1,5 dl tejszín
- pörkölt mandula
- 5 alma
- 6 ek cukor
Az Almás trifle elkészítési módja:
Az almát megpucoljuk --> darabokra vágjuk --> megfőzzük két kanál cukorral, majd pépesítjük. A háztartási kekszet kis darabokra törjük, de a legjobb ha robotgép segítségével morzsává turmixoljuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a kekszmorzsát + 2 kanál cukrot s összekeverjük. A tejszínt + 2 kanál cukrot habbá verjük egy elektromos habverővel --> Egy mély üvegtálban vagy 4 üveg pohárban a morzsát, almapürét és tejszínhabot rétegezzük – ezt legalább egyszer megismételjük. Hűtőszekrényben pihentetjük néhány órán át!
Tetejére mandulát szórhatunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2010. ápr. 5. 10:27
Az almás trifle elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.