Mogyorós lepény recept
A Mogyorós lepény hozzávalói:25 dkg liszt
40 dkg cukor
25 dkg mogyoró
20 dkg vaj
6 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja és leve
lekvár tetszés szerint, leginkább kajszi
A Mogyorós lepény elkészítési módja:
A tojások sárgáját 20 dkg cukorral, vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a citrom héját és levét, majd a lisztet. Ha esetleg nem lenne elég a liszt, tegyünk még annyit hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjunk. 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk, és zsírozott-lisztezett tepsibe terítjük, lekvárral megkenjük. A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a maradék 20 dkg cukrot és a darált mogyorót. Világossárgára sütjük, hidegen szeleteljük föl.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2016. jan. 1. 21:45
A mogyorós lepény elkészítési módja és hozzávalói.