Borsodó nálunk recept
A Borsodó nálunk hozzávalói:10 egész tojás
40 dkg cukor
7,5 dl fehérbor
3 dl víz
1 teáskanál liszt
1 citrom leve és reszelt héja
30 dkg háztartási keksz
A Borsodó nálunk elkészítési módja:
Az egészben hagyott kekszeket vagy egy nagyobb üvegedénybe, vagy több kisebb pl. kompótos tálkákba rakom. A tojásokat beleütöm egy magas, legalább 4-5 literes fazékba, beleszórom a cukrot, a pici lisztet, hagyományos habverővel simára keverem. Hozzáadom a vizet és a bort, jól megkeverem Ha édes a bor, akkor lehet, hogy kevesebb cukor is elég. Alágyújtok a fazéknak, és folyamatosan kevergetem a habverővel az elegyet, míg jól átforrósodik a sodó és kezd sűrűsödni. A keverést nem szabad abbahagyni. Akkor jó, amikor szinte a fazék aljáig az egész folyadékból hab lesz. A legvégén teszem bele a citrom levét és a reszelt héját. Még forrón ráöntöm a kekszre. Télen jó hideg kamrában másnapra lehűl, a kekszek megpuhulnak.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2015. dec. 31. 21:06
A borsodó nálunk elkészítési módja és hozzávalói.