Mogyorós habos rakott kifli recept
A Mogyorós habos rakott kifli hozzávalói:8 kifli
1 citromhéj
1 vaníliarúd
7,5 dl tej
4 tojás
40 g kristálycukor
1 kis doboz (kb. 400 g) őszibarackbefőtt
40 g vaj/margarin
200 g darált mogyoró
50+50 g porcukor
A Mogyorós habos rakott kifli elkészítési módja:
A kiflit felkarikázzuk A tejet a citromhéjjal és a vaníliával felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a leszűrt tejhez keverjük, és a kiflire öntjük. Kivajazott tál aljára szórjuk a cukrozott mogyoró harmadát. Ráhalmozzuk a kifli felét és a barackot. Újabb réteg mogyoró, a kifli másik fele, majd a mogyoró harmadik része. Tetejére olvasztott vajat locsolunk, majd 200 fokon 30 percig sütjük. A tojásfehérjéből 50 g cukorral kemény habot verünk, a kiflire kenjük, és még 10 percig, illetve aranyszínűre pirulásig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2018. jún. 19. 14:42
A mogyorós habos rakott kifli elkészítési módja és hozzávalói.