Piña Colada szelet (sütés nélkül) recept
A Piña Colada szelet (sütés nélkül) hozzávalói:
800g natur joghurt
400g tejszín
8 lap zselatin
3-4 ek porcukor
2 csomag habfixáló
1 doboz konzerv ananász
400 g vajas keksz
50 g kókuszreszelék
A Piña Colada szelet (sütés nélkül) elkészítési módja:
A lapzselatint vízbe ásztatjuk kb. 10 percig. A konzerv ananászt leszűrjük, csöpögni hagyjuk, a levét félretesszük!!! A tejszínt felverjük a habfixálóval. A joghurtot a porcukorral. A kinyomkodott zselatint gyenge tűz fölött az ananász leszűrt levével (kb. 150 ml elég hozzá) melegítjük, míg elolvad benne a zselatin. Majd a joghurtból kanalanként hozzákeverünk annyit, hogy az egész langyos legyen, illetve már több legyen benne a joghurt, mint a zselatinos lé. Mindig apránként tegyük hozzá, különben becsomósodik. Majd öntsük a maradék joghurthoz. Keverjük össze habverőgéppel. Ezután keverjük hozzá a tejszínt is. Először kb. az 1/3-át géppel, majd a maradékot fakanállal. Rakjuk le a keksz felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe, szórjuk el rajta a jól lecsöpögtetett ananászdarabokat( ha nagyok, vágjuk apróbbra, 1cm-esekre) erre terítsük a krémet, 2-3 evőkanálnyit hagyjunk a tetejére. Erre jön a második réteg keksz, amire vékonyan rákenjük a megmaradt krémet. Végül jól megszórjuk kókuszreszelékkel.
2-3 órát várjunk mielőtt felszeljük, hogy a zselatin rendesen megkössön.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Krilion, 2018. jún. 17. 18:18
A piña colada szelet (sütés nélkül) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.