Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mivel szelídíthető meg a fokhagyma, hogy ne marja a gyomrot, és közben az értékes hatóanyagai se vesszenek el? fórum

Mivel szelídíthető meg a fokhagyma, hogy ne marja a gyomrot, és közben az értékes hatóanyagai se vesszenek el? (tudásbázis)


2008. aug. 25. 15:51
Én nagyon apróra összevágva bekapszulázom, s megiszom, mint egy táplálékkiegészítőt. Teljesen jó, s az allicin tartalma is megmarad, ami rágásra, vagy főzésre kimegy belőle.
2008. aug. 25. 15:35
Igyal ra egy fel pohar tejet...
2008. aug. 25. 15:23

Sziasztok!


Szerintem: a fokhagyma gerezdet hosszában ketté kell vágni, és a középső részét kivenni! Így az íze megmarad, de nem csinál sem gyomorfájást, sem szelet, tuti kipróbált recept, legutóbb fokhagymaszószt csináltam így, kb. két fej foki volt benne... :-))))

A fokhagyma mézzel fúúúúúúúúúúúúj, az íze borzalmas, viszont makacs torokgyulladásra nagyon jó!


A fokhagyma ízű snidling meg szerintem a medvehagyma, az is finom, enyhe, szelíd fokhagymaíze van.

18. vereskati (válaszként erre: 5. - Loch ness)
2008. jún. 26. 05:27
Egy kis üveget teleraksz hámozott fokhagymagerezdekkel, teszel mellé egy ág rozmaringot, néhány szem színes borsot, s 2-3 hétig érleled a h?tôben. Sültek mellé, salátába, de magában is fogyasztható. Finom! A megmaradt olajat pedig újra felhasználhatod, ha marad. Nálunk soha, mert húst pácolok benne.
17. supin (válaszként erre: 8. - Zsebibaba27)
2008. jún. 25. 13:21
Így köhögésre is kiválló!
2008. jún. 25. 05:33
ecetes fokhagyma formájában nem marja a gyomrot, és a hatóanyagaI is megmaradnak
2008. jún. 21. 12:03

Az én gyomromat sose marta pedig 6-7 gerezdet megettem apró kockákra vágva..

Sőt úgy éreztem még jót is tett!

Azóta is imádom a fokhagymát minden mennyiségben!

2008. jún. 21. 11:57
Citrommal csepegtetsd le
2008. jún. 21. 10:56

Sőt a petrezselyem levél elrágva semlegesíti a fokhagymaszagot és még vitaminokat is tartalmaz.

A medvehagyma szintén fokhagymaízű, csak sokkal könnyebb.

Ha a fokhagymakapszulát szeded, akkor -mivel az nem a gyomorban oldódik fel- nem lesz fokhagymaillatú a lehelleted, viszont minden benne van ami a fhagymában található.

2008. ápr. 13. 09:49

a felkarikázott lilahagyma , póré és zöldhagyma pár csepp citrommal lecsepegtetve kellemessé teszi, szagtalanítja a hagymát, a szájszag így kissé mérséklődik..egy kedves hagymaimádó barátom eszegette így a hagymát és nem volt büdös a szája fogmosás után sem..

Fokhagymából pedig egy kis olivával lehet fokhagyma olajat készíteni, s azt lepirítva kezdeni a főzést, a fokhagymát nem nélkülöző ételeknél..

11. esztella100 (válaszként erre: 8. - Zsebibaba27)
2008. ápr. 13. 09:05
Igen az én apósom is úgy ette!
2008. ápr. 13. 00:13

Sziasztok!


Személyes tapasztalatom alapján:

mindenféle hagyma kellemetlen utóhatását csökkenti a jó erős limonádé (esetleg citromkarika, bár ez a fogaknak nem túl jó), valamint a kávé:) Tehát ha pl fokhagymás piritós után kb félórával iszol ilyesmit, nem marad meg egész nap az íze a gyomorban sem.

2007. máj. 8. 23:42
ne szedd le a külső héját, úgy dobd a sütőbe, az íze isteni, nem büdös, és a gyomrot sem marja:)
2007. máj. 8. 10:24
Azt hallottam, hogy pl mézben megforgatva nagyon finom, igaz még nem próbáltam.
2007. ápr. 23. 20:45
SZia Én ugyhallottam hogy a közepét kell kivenni akkor nem kell töle "böfizni". Azt viszont nem tudom hogy a kivett részben mennyi a vitamin.
2007. ápr. 23. 20:42
egyél utána egy kis csokit vagy igyál pár korty tejet ez mondjuk a rossz szájízre jó
5. loch ness (válaszként erre: 2. - Detty222)
2007. ápr. 14. 20:51
És hogyan lehet olívaolajjal "szelídíteni?" Beáztatod valamennyi időre, vagy még valami mást is kell csinálni vele?
2007. ápr. 14. 19:33
Most hallottam a rádióban a fokhagymaízű snidlingről: enyhébb ízű és nem okoz gyomorpanaszokat. Hátha jó :)
2007. ápr. 14. 19:00
Szerintem elsősorban főzésel és főleg sütéssel, bár, érdekes, én ezen eljárásoknál ügyelek arra, hogy minél inkább megtartsa az eredeti formáját és állagát: sosem nyomom ki fokhagymanyomóval, hanem nagyon éles késsel felkockázom 1mm*1mm-re, és az utolsó pillanatokban adom hozzá az ételhez, így a leginkább megtartja az eredeti nyersségét. Nekem ilyen szelidítő receptre pl. savanyúságok, vagy torma,mustár esetében lenne szükségem, amit nagyon szeretek, de mindig emésztési problémákhoz vezet.
2007. ápr. 14. 18:58
Oliva olajjal
2007. ápr. 14. 17:58
Mivel szelídíthető meg a fokhagyma, hogy ne marja a gyomrot, és közben az értékes hatóanyagai se vesszenek el?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook