Mivel szelídíthető meg a fokhagyma, hogy ne marja a gyomrot, és közben az értékes hatóanyagai se vesszenek el? (tudásbázis)
Sziasztok!
Szerintem: a fokhagyma gerezdet hosszában ketté kell vágni, és a középső részét kivenni! Így az íze megmarad, de nem csinál sem gyomorfájást, sem szelet, tuti kipróbált recept, legutóbb fokhagymaszószt csináltam így, kb. két fej foki volt benne... :-))))
A fokhagyma mézzel fúúúúúúúúúúúúj, az íze borzalmas, viszont makacs torokgyulladásra nagyon jó!
A fokhagyma ízű snidling meg szerintem a medvehagyma, az is finom, enyhe, szelíd fokhagymaíze van.
Az én gyomromat sose marta pedig 6-7 gerezdet megettem apró kockákra vágva..
Sőt úgy éreztem még jót is tett!
Azóta is imádom a fokhagymát minden mennyiségben!
Sőt a petrezselyem levél elrágva semlegesíti a fokhagymaszagot és még vitaminokat is tartalmaz.
A medvehagyma szintén fokhagymaízű, csak sokkal könnyebb.
Ha a fokhagymakapszulát szeded, akkor -mivel az nem a gyomorban oldódik fel- nem lesz fokhagymaillatú a lehelleted, viszont minden benne van ami a fhagymában található.
a felkarikázott lilahagyma , póré és zöldhagyma pár csepp citrommal lecsepegtetve kellemessé teszi, szagtalanítja a hagymát, a szájszag így kissé mérséklődik..egy kedves hagymaimádó barátom eszegette így a hagymát és nem volt büdös a szája fogmosás után sem..
Fokhagymából pedig egy kis olivával lehet fokhagyma olajat készíteni, s azt lepirítva kezdeni a főzést, a fokhagymát nem nélkülöző ételeknél..
Sziasztok!
Személyes tapasztalatom alapján:
mindenféle hagyma kellemetlen utóhatását csökkenti a jó erős limonádé (esetleg citromkarika, bár ez a fogaknak nem túl jó), valamint a kávé:) Tehát ha pl fokhagymás piritós után kb félórával iszol ilyesmit, nem marad meg egész nap az íze a gyomorban sem.
További ajánlott fórumok:
- A fokhagyma tényleg tisztítja a vért?
- Utálom, ha a kovászos uborkába fokhagymát tesznek.
- Citrom és fokhagyma
- Lábfájásra milyen hatóanyagú fájdalomcsillapító használ?
- Szeretitek a fokhagymát? Tudjátok mennyi jó hatással van az egészségre?
- Kinek mi a véleménye, a pácolt illetve főtt fokhagyma hatóanyagai megmaradnak olyannak, mint nyers állapotban?