Mitől lesz sok apró lyuk a palacsintán? (tudásbázis)
23. d41005143d
2011. nov. 25. 10:48
csak tejjel csinald es sose tegyel bele rendes,vagy szodavizet igy nem lehet gondod,es forro olajban kell mindig kisutnii.
22. a14deb9047
2011. nov. 20. 17:29
Tízezer forintos kérdés :)
21. 705b04a4b3 (válaszként erre: 19. - Szanád)
2008. aug. 18. 07:08
ezt kipróbálom:))))
20. Wickucy
2008. aug. 17. 18:55
és miért sül meg másképpen a 2 oldala? az egyik pöttyös lesz, a másik nem! :D
19. szanád
2008. aug. 17. 18:08
Én szoktam venni egy zacskó lyukat és beleszórom a kikevert tésztába ))))
18. smudlaagi54
2008. aug. 17. 18:05
Én csak tejjel csinálom.4 tojás,20 dkg liszt,4 dl tej pici só.Hagyom állni fél órát,és akkor rakok bele kb fél deciliter olajat.Ebből 12 palacsinta lesz,és nem lesz lukacsos.
17. supin
2008. aug. 17. 08:20
Állni kell hagyni min. fél órát,hogy a liszt duzzadjon.
16. gyöngyszemü
2008. aug. 17. 06:54
Nekem is lyukas szokott lenni némelyik egy adagon belül, mármint ami bevan keverve, függetlenül attol hogy van e benne, szoda, vagy kristályvíz, vagy csak tejjel vagy vizzel, mindegy kinek mi jön be, vagy épp mi áll a rendelkezésünkre... Megfigyelésem szerint túl meleg ilyenkor az olaj a serpenyőben, de ezeket a lukakat beszoktam tömködni miközben sül...
15. 762fb1185b
2008. aug. 4. 09:28
Esetleg túl híg?Én csak tejből csinálom ásványvizet nem teszek bele.És sok cukorral,ami tévhit,hogy attól ragad le!Meleg tejjel kell készíteni és akkor tuti nem ragad le!
14. 705b04a4b3 (válaszként erre: 10. - 451d525bd6)
2008. aug. 4. 09:11
sütőpor??? ezt még nem is hallottam mivel másabb így?
13. 8c314032df
2008. aug. 4. 09:09
Szóda miatt van..de ha állni hagyod pár órát,akkor egyáltalán nem lesz olyan:)
12. gevi1931
2008. júl. 15. 13:02
Az aprólyukak a szódavíztől vannak ha nem akarod nem kötelező szódavízet tenni bele jó a sima víz is.
11. rexona
2008. júl. 14. 17:33
én pont most sütöm a palacsintát. és nemigen van benne lyuk. mondjuk szóda is csak kb: 2dl. a többi tej.
10. 451d525bd6
2008. júl. 14. 16:45
Én palacsintámban nincs szódavíz...Tej van benne, liszt, sütőpor:-) kevés cukor...
9. efa181b264 (válaszként erre: 8. - NOA)
2008. júl. 14. 16:42
Oké!
Azt hitem a hagyományosba rakod!
A Stal azért tud!!
Nagyon jó kajái vannak.
8. NOA (válaszként erre: 7. - Efa181b264)
2008. júl. 14. 14:05
Nem szokványos palacsintát készítek.
Sthal Judith-tól láttam ő még kakaót is tett a masszába.Tk kiőrlésü lisztből készítem, zabpehely, búzakorpa, tojás, sütőpor, ásvány víz.
A szokványos régi palacsintát sosem szerettem.
7. efa181b264 (válaszként erre: 6. - NOA)
2008. júl. 14. 09:43
Szia!
Miért teszel a palacsintába sütőport?
6. NOA
2008. júl. 14. 09:36
szódavíz, nálam a sütőportól
5. Klimpírozi
2008. júl. 14. 08:43
ásványvíz, szódavíz buborékja..
4. aniani63
2008. júl. 14. 06:42
sztem a szódavíztől
3. irde
2008. ápr. 21. 11:40
Igen, mert szódavízzel csinálod, ugye?
2. Donyta
2008. ápr. 21. 11:39
Az összetevők savas gázképződése miatt, hővel szemben.
1. wizsu
2008. ápr. 21. 11:36
Mitől lesz sok apró lyuk a palacsintán?
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Nekem egyszerűen nem megy a palacsinta sütése. Bármilyen ételt megcsinálok de a palacsintával nem boldogulok.
- A balatoni sütödékben készült palacsintáknak mi a titkos receptje?
- Keresem a legtutibb palacsintatészta receptjét!!
- Bablevest főzök ma, palacsinta lesz a második. Ha kész a...
- Mitől lesz a palacsintám széle kemény?
- Almás palacsintát, ha este keverem be és beteszem a hűtőbe, azután reggel sütöm ki, akkor jó lesz?