Bablevest főzök ma, palacsinta lesz a második. Ha kész a... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Bewallom férfiasan, én még semmit sem főztem, se pépesnek, se darabosnak.
Meg nem is ott élek.
És nem tudtam, hogy nálatok a " lekvárral vagy jammal megtöltve". az két külön kategória a szó jelentésben.
Marmelade,= Jam,= Lekvár nekem mind ugyanazt jelenti.
De megkövetlek a tudatlanságomért.
Sorry.
Tudod, itthon a jam (vagy dzsem) a gyümölcsdarabos lekvárt jelenti, amit nem főznek pépessé órákon át, mint a lekvárt szokták.
Na látod, ez a nagy különbség a kettő között. Én speciel a dzsemet (jamot) jobban szeretem, mint a lekvárt, de tudod ízlések és pofonok.... :)
Utána 1-2 db palacsintát is ehetsz szerintem diétás lekvárral vagy jammal megtöltve. :)
Mi az, hogy vagy???
Nem kekeckedni szeretnék, de nálad a kettő az nem ugyanaz?
az egyik magyarul, a másik angolul, de ugyanazt jelenti..
Jam-lekvár
Ham-sonka (csak példának írtam)
Persze, hogy a te dolgod, hogy mit csinálsz és mit nem, senki nem feltételezte szerintem, hogy kézzel szeded ki, de a lányaidnak is pont annyi ideig tartana, mint neked.
Mondjuk én nem vagyok híve a gyerekek ilyen szinten szolgálásának, de persze mindenki úgy nevel, ahogy akar :DDDDDDDD
Pedig babfőzeléket babból lehet főzni, tökből nem 😀
Unokahúgom a krumplis tésztát jó hagymásan szereti, de hagyma ne legyen benne.
Amikor ilyenbe botlok, mindig elönti a szívemet a melegség. Hát nem vagyok egyedül az ilyen dolgokkal? :D
Szeretem a bablevest, de a babot régóta nem eszem. Én külön megfőzöm előre a babot, majd a levét kettészedve az egyikből babnélküli leves, a másikból sima bableves készül :D
Ha gyorsan kell a leves, akkor konzervbabból csinálom és a konzerv leve lesz az én levesem alapja. Bánom is én, hogy más ezt megszólná. Mi jóízűen megesszük :D
Gyerekkoromban nagyszüleink vigyáztak ránk unokákra, a nyári szünetben. Négyen vagy öten is összejöttünk. Persze mindenki másféle kaját szeretett. Unokaöcsémet a főzelékekkel és olyan ételekkel, amiben hagyma volt, ki lehetett volna kergetni a világból, inkább a tésztákat, a tejberizst, tejbegrízt szerette. Én imádtam a főzelékeket, és a hagymás dolgokat. Olyan voltam, mint Kabos László a Hyppolit a lakáj című filmben. Viszont lábrázást kaptam mindenféle tésztától és a tejbepapitól. Illetve ott volt még nagyapám, aki a levesekért volt oda.
Ritka volt az olyan nap, hogy nagymamám egy félét főzött, mert az megfelelt mindenkinek. Nem is tudom hogyan viselt minket olyan türelemmel. Minden nap megpróbált olyant főzni, hogy mindenki elégedett legyen az ebéddel. Ehhez nem egyszer 3-4 fogás szükségeltetett.
Kinek mi válik be a családja ellátásában, nekem ez válik be évek óta.
Én is szivesen megenném, merrefele lakol?
Marad még holnapra belőle?
Néhány fontos dolgot kihagytál.
A másik lábos milyen színű?
Gondolom abban főzöd.
Fordítva csinálnám, a levét merném a barna lábosba, a babos része maradna.
Mennyi csipetkét csinálsz?
Elég lesz mind a két adaghoz?
Biztos?
Füstölt árú lesz lesz a levesben?
Azt hogy osztod el?
Te melyikből szedsz magadnak?
Na és a palacsinta arról egy szó sem esik.
Milyen lesz?És hány darab?
Tegyél ki magadért.
Jó étvágyat!
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Nekem egyszerűen nem megy a palacsinta sütése. Bármilyen ételt megcsinálok de a palacsintával nem boldogulok.
- A balatoni sütödékben készült palacsintáknak mi a titkos receptje?
- Keresem a legtutibb palacsintatészta receptjét!!
- Miért ragad oda a palacsintatészta a serpenyőhöz?
- Tudtok olyan régi magyar tévéjátékot, mint pl: Tündérlala, Palacsintáskirály Stb.?
- Mit rontottam el, hogy szétszakad a palacsinta?