Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mitől lesz kemény a pogácsám? fórum

Mitől lesz kemény a pogácsám? (tudásbázis)


2012. máj. 12. 23:27

Sokallom a sót.

A tejföl, amit használtál, valódi tejföl?


És persze keleszteni kell! Nem elég a dagasztás valóban.

Ami a tejfölt illeti, nem jó sütéshez az sem, amire 20% zsírtartalom van írva, de nem tejföl, hanem valami más ...föl van ráírva.

2010. dec. 27. 22:47
Szerintem is a rétesliszt a hibàs,és 6tk.só vajon nem sok,mert az is keményit.A tejföl az nem keményit.
16. 7ac18b9dfa (válaszként erre: 15. - Frenszy)
2010. dec. 27. 22:44
csinálj egyensúly pogácsát, azt nem lehet elrontani! keress rá a neten :)))
2010. dec. 27. 21:55

Fu köszi a sok választ, akkor itt több bibi is lehet. Réteslisztből most csináltam, mert már csak az van, ezért kerestem direkt ilyen receptet. :) De akkor többet nem fogok belőle.

Valószínű akkor a kelesztéssel lesz gond. Lehet többet kell pihentetni, nem elég, hogy a gép megdagasztja.

Köszi mindenkinek!

14. 23a2bf5860 (válaszként erre: 13. - 7ac18b9dfa)
2010. dec. 27. 21:47

ja..tényleg.

az nagyon sok bele!!!attól úgy meg kellett volna kelnie..(((

de amúgy van olyan is hogy az élesztő se jó...én nem is tudom hol vettem rendes élesztőt és az meg se kelt,csak elázott ..


vagy nem jó a liszt sikértartalma.

meg kell nézni ,csinálni kell egy kis csirízt.

13. 7ac18b9dfa (válaszként erre: 9. - 23a2bf5860)
2010. dec. 27. 21:43
de itt kétszer 5 deka élesztő volt
12. 3c953ef66b (válaszként erre: 1. - Frenszy)
2010. dec. 27. 21:43

Kedves Frenszy!

Én tudom a megoldást. Én is mindig a keménységgel rontottam el, de tudom mi a hiba:

a sok tejföl.

2010. dec. 27. 21:42
Réteslisztből nem szoktam pogácsát sütni és a kiszaggatás után is szoktam pihenni hagyni,keleszteni.Nem szabad túl keménynek lennie a tésztának.
2010. dec. 27. 21:42
Én kb. 1 hónapja a L..ben vettem lisztet, az abból készült krumplis pogácsámat ki kellett dobni, annyira kemény lett, pedig pár 100-szor már sütöttem krumplis pogácsát(nem élesztőst),és eddig mindig szuperül sikerült! Szerintem a liszttel függ össze a problémád.
9. 23a2bf5860 (válaszként erre: 2. - Frenszy)
2010. dec. 27. 21:41
én így csinálom..1kg liszt,2 margarin.5dkg élesztő,2 tojás ,vagy 2dl tej..és mindíg nagyon jó pogácsát sütök.meg a só..semmi más nem kell bele.
2010. dec. 27. 21:39
élesztő?
2010. dec. 27. 21:39
Én még rétesliszttel nem készítettem pogácsát...
2010. dec. 27. 21:37
Vagy nem kelt meg rendesen, vagy nem volt elég meleg a sütő.
2010. dec. 27. 21:36

Rossz minőségű liszt???

Nincs átszitálva a liszt pl. kevés tejföl sok margarin??

4. Katinkaboszi (válaszként erre: 2. - Frenszy)
2010. dec. 27. 21:36

a rétesliszt a gond, pogácsához a rendes, sima liszt a jó.

1 kg liszthez 1 nagy tejföl kevés.

nekem ennyi liszthez 6 kis tejföl kell.

2010. dec. 27. 21:34
Nem kel meg rendesen, nem pihen eleget, nincs benne zsiradék?
2010. dec. 27. 21:34

Ez a kettőt csináltam meg:

1.

* 1 kg rétesliszt

* 50 dkg margarin

* 2 db 5 dkg-os élesztő

* 2 dl tej

* 8 tk cukor

* 6 tk só

* 1 nagy doboz tejföl

* 2 tojássárgája

* 5 dkg sajt

2.

[link]


Kenyérsütő gépben csináltam mindkettőt, esetleg az lehet a gond?

2010. dec. 27. 21:33
Mitől lesz kemény a pogácsám?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook