Mitől lesz kemény a pogácsám? (tudásbázis)
Sokallom a sót.
A tejföl, amit használtál, valódi tejföl?
És persze keleszteni kell! Nem elég a dagasztás valóban.
Ami a tejfölt illeti, nem jó sütéshez az sem, amire 20% zsírtartalom van írva, de nem tejföl, hanem valami más ...föl van ráírva.
Fu köszi a sok választ, akkor itt több bibi is lehet. Réteslisztből most csináltam, mert már csak az van, ezért kerestem direkt ilyen receptet. :) De akkor többet nem fogok belőle.
Valószínű akkor a kelesztéssel lesz gond. Lehet többet kell pihentetni, nem elég, hogy a gép megdagasztja.
Köszi mindenkinek!
ja..tényleg.
az nagyon sok bele!!!attól úgy meg kellett volna kelnie..(((
de amúgy van olyan is hogy az élesztő se jó...én nem is tudom hol vettem rendes élesztőt és az meg se kelt,csak elázott ..
vagy nem jó a liszt sikértartalma.
meg kell nézni ,csinálni kell egy kis csirízt.
Kedves Frenszy!
Én tudom a megoldást. Én is mindig a keménységgel rontottam el, de tudom mi a hiba:
a sok tejföl.
Rossz minőségű liszt???
Nincs átszitálva a liszt pl. kevés tejföl sok margarin??
a rétesliszt a gond, pogácsához a rendes, sima liszt a jó.
1 kg liszthez 1 nagy tejföl kevés.
nekem ennyi liszthez 6 kis tejföl kell.
Ez a kettőt csináltam meg:
1.
* 1 kg rétesliszt
* 50 dkg margarin
* 2 db 5 dkg-os élesztő
* 2 dl tej
* 8 tk cukor
* 6 tk só
* 1 nagy doboz tejföl
* 2 tojássárgája
* 5 dkg sajt
2.
Kenyérsütő gépben csináltam mindkettőt, esetleg az lehet a gond?
További ajánlott fórumok:
- Mitől kemény a töltött káposzta gombóc? Egy kiló húshoz két tojás. Van valami tippetek?
- Nem keményedik meg a habtejszín, hiába verem, ez mitől lehet?
- Mitől van megpuffadva, keményedve az egész has, bele értve gyomrot is?
- Mitől lesz a palacsintám széle kemény?
- Olyan tortakrém receptet tudtok, amivel ha díszítem a tortán, elég kemény lesz, és nem folyik le másnap reggelre az oldalán?
- Minden zöldség keményitő lesz főzés után? Van kivétel?