Minden zöldség keményitő lesz főzés után? Van kivétel? (tudásbázis)
6. 2d5a00656a
2009. ápr. 29. 20:33
A zöldségek a szénhidrát kategóriába soroltak táplálkozási szempontból
5. zebracsikó
2009. ápr. 28. 17:55
én úgy tudom, minden zöldség:
karfiol, cukkini, padlizsán, brokkoli, burgonya, répa, karalábé, stb.
Amit úgy általában főzni lehet.
4. zebracsikó
2009. ápr. 28. 17:54
szerintem a 90 napos diétára gondol, hogy minden zöldség alkalmazható-e ezen az úgynevezett "keményítő napon"
3. Pirosalma
2009. ápr. 28. 14:07
Nem egészen értem a kérdést.
Ha arra gondolsz, hogy főzés hatására a zöldségekben lévő szénhidrát (cukrok stb.) keményítő alakul, akkor a válaszom nem.
Ennek épp a fordítottja igaz: hő hatására a keményítő kis mértékben, de bomlik, cukrokká és egyéb szénhidrátokká.
2. dogiz
2008. ápr. 18. 08:42
Mi van? írd már meg
1. hermina.t
2008. ápr. 17. 15:05
Minden zöldség keményitö lesz fözés után? kivétel? ha van....
További ajánlott fórumok:
- Hogy viseljük el ismerősünket, aki minden egyes találkozás során a gazdagságával és kivételezett helyzetével kérkedik?
- Miért lehet az, hogy a másfél éves kislányom minden éjjel kivétel nélkül éjfél körül felébred?
- Kilencvennapos diétán, keményítőnapon a zöldségfélét mért kell mindenképpen főzve enni? Nyersen mért nem szabad?
- A keményítő napon kívül is lehet zöldséget enni? Milyet?
- 90 Naposozók! Nyers salátát minden nap kell enni? Tehát a fehérje, keményítő és a szénhidrát napon is, vagy csak a fehérje napon?
- Melyik zöldségek tartoznak a keményitök közé?