Hogy viseljük el ismerősünket, aki minden egyes találkozás során a gazdagságával és kivételezett helyzetével kérkedik? (tudásbázis)
hát, ezt a helyzetet mérhetetlenül egyszerű kezelni. :)
előszőr is nem értem minek barátkozol egy olyan emberrel akinek olyasfajta megnyilvánulásai vannak ami számodra nem szimpatikus. ha netán mégis rászánod magad a dumizásra, akkor miért nem úgy veszel benne részt, h abba te is beleszólhass, v legalább átmenetileg irányíthasd. ha netán kezedben a gyeplő, akkor terelhetsz a témákban, azaz lavírozhatsz.
de miután ez az illető jól kidumálta magát, én a helyedben nekiálltam vna neki lefesteni a te nem éppen rózsás életedet, és attól annyira elszörnyedt vna, h szégyenében nem kérdekedett vna. ha netán mégis igen, akkor már csak rajtad múlik, h talizol-e vele v sem. :)
vannak olyan emberek akik annyira el vannak telve önmagukkal, h nem akarják meghallani a körülöttük lévő embereket. ha vki ennyire nem vesz rólad tudomást, azt minek erőltetni? feleslegesen kínzod magad.
kérdésre nem tudok válaszolni, azt viszont tudom, hogy az emberek két dolgot utálnak nagyon egyik ha valaki sokat dicsekszik, a másik ha sokat panaszkodik.
Ismerek olyat aki mindkettőt tudja egyszerre :)))
Az uj-gazdagok alltalaban igy viselkednek :)
Örulnek a megfoghatatlan szerencsejuknek !
Én ilyennel leveleztem, de nagyon uncsi volt, mindig ugyanaz a téma, hogy mit vásárolt most, mit dobott ki, mit unt meg...
Nem reagáltam a dolgokra. Mondjuk, vége lett a levelezésnek, mert ő valamiért megharagudott - nem foglalkozom vele, ilyen a természete - azóta nem is ír. De én meg nem is bánom, hogy így alakúlt.
Sehogy:)
Nem is kell rá reagálni, mintha nem is hallanád, amit mond, biztos felmérgelné magát, ha rá sem hederítesz:))
Párom valamelyik rokona (pontosan nemtom hogy hogy rokona) ilyen bunker.
Mikor volt vagy egy-másfél éves a kisfiunk, eljöttek látogatóba, hoztak vagy két tábla csokit a gyereknek. Aztán a látogatásuk alatt majdnem végig azt hallgattuk, hogy nekik milyen jól megy, mindenféle nyereményjátékon csak nyernek, ilyen meg olyan autót vettek... Amúgy tényleg gazdagok, valami szórakozóhelyük is van. De a Qwa anyját az ilyennek, ideállít két tábla csokival... Pffhh...
Meg egyébként nagyon sokan mondják, ami itt lentebb is leíródott valahol, hogy az ilyenek a legsóherebbek. Élére állítják a zsetont, hogy minél kevesebbet kelljen kiadniuk... Nem egyszer láttam már arra is példát, hogy vásárláskor az arannyal-ékszerrel telezsúfolt emberek tartják a markukat 10-20 forint visszajáróért. Röhejes...
Szerintem nem kell idegeskedni . Visszvágsz neki hogy a " Pénz nem boldogít " meg hogy " A boldogságot nem lehet pénzen megvenni " És közben szépen mosolyogsz . Ha sokáig csinálod ( Ha hosszabb beszélgetés akkor 3-4 x vissza vágsz neki ha meg rövidebb akkor 1-2 alkalommal amikor találkoztok ) előbb utobb majd meghuzza magát .
Vagy ha épp nem jutt semmi az eszedbe eljátszod hogy rosszul vagy és kimész a mosdoba .
Vagy más irányba tereled a beszélgetést .
Ha csak 3man vagy 4en beszélgettek akkor elhívhatod a többieket is hogy mondani akarsz nekik valamit . Ettől is észbe kaphat .
Nekem működni szoktak .
Le kell csapni mint a txi órát :)
Válts témát ha elkezdi.
Nekem a volt pasim vált ilyenné, hogy csak úgy csöpögött magától. Öszintén szólva én egy idő után nem taliztam vele, szerencsére mindkettőnk élete más irányba alakult. Igy ha néha összefutunk akkor normális tud lenni, mert nincs sok ideje dumálni :)
Anno én ugy kezeltem a dolgot, hogy beszóltam neki, hogy ez várható volt hogy neki ilyen jól fog menni...magyarul mondva adtam alá a lovat. De ez volt az egyetlen megoldás mert máshogy nem lehetett vele kommunikálni, így meg azért néha észbe kapott a megjegyzésektől hogy eléggé el van szállva magától. Gondolom mára megtalálta a neki való társaságot.
További ajánlott fórumok:
- Örökölt vagy önállóan megteremtett gazdagság
- Nem vágyom dús gazdagságra, számomra nem a sok pénz ad célt...
- Három ismerősünk él Floridában és környékén, félnek,...
- Facebookon van olyan alkalmazás amiből kiderül, hogy megnéztük egy ember profilját, aki nem az ismerősünk?
- Feng shui szerint hol van a gazdagság és a szerelem területe egy szobán belül?
- Vidáman köszöntötték szülinapján az elhunyt ismerősünket...