Nem vágyom dús gazdagságra, számomra nem a sok pénz ad célt... (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Azért is szeretnék dúsgazdag lenni , mert a pénzt mint eszközt használnám jó célokra ,nemcsak önös jólétre (arra is),de mint reformer létrehoznék különböző intézményeket ,alapítványokat.
Na ,ekkor elmondhatnám hogy letettem valamit az asztalra.
Ehhez iszonyatosan sok zsé kellene.
És a kiegyensúlyozottság maga a boldogság!
Engem kizárólag azért nem boldogít a pénz, mert nincs.😀
Az emberek hozzáállása a pénzhez még mindig nem "egészséges".
A pénzt nem szabad szégyellni.
"Ez gazdag , biztos boldogtalan is .
Bezzeg én engem nem boldogít a pénz ,és ez így f@,sza!"
Lópikulát !
Voltam lennt ,fennt ,középen megint fennt.
Ezért tudom ,hogy pénzzel csöppet kiegyensúlyozottabb az életem/életünk.
Pontosan..
Erre mondom azt,hogy a kevesebb néha több.Ha azt a keveset is félreteszem,lesz látszata.
Úgy látom minden mondatomba bele kötsz írjak bármit is,persze bármibe bele lehet kötni ha valaki alapból olyan.
Szándékosan nem akarod jól értelmezni a mondatokat.
Viszont biztos vagyok benne ,hogy vannak akik értik a lényeg.Nincs mit ezen túl magyarázni.
Mire? Arra, hogy fizesse a számlákat, ételt vegyen, körbe sétálja a Balatont? Van, aki ennél többet szeretne. Utazni, világot látni, az étlapon a bal oldalt nézni, nem ár alapján választani, színházba járni.
És ezek még mindig nagyon messze vannak a dúsgazdagságtól.
Elég, elég, de mire? Ki szerint? Gyerekeinek is elég? Milyen kategória ez már?
Dúsgazdagságról indultál, most meg hogy elég. Szerintem azért ez a kettő egyáltalán nem ugyanaz a kategória.
Van akinek az is elég, hogy van hol lakni, van mit enni, más meg azért másra vágyik, pl neki nem kell saját lakás, de sokkal többet utazik vagy valaki nem vágyik saját autóra, de már az autó sem egy kategória és valakinek tényleg nem életbevágó, míg egy ritkán lakott környéken nagyon is az.
Valakinek az a kikapcsolódás hogy olvas, kertészkedik otthon, más meg siklóernyőzni, búvárkodni szeret. Itt sem egy a költségvetés.
Szóval ne máson gondolkodj, élj úgy ahogy szerinted neked jó és ne azon kattogj kinek mi az elég, szerinted.
"Élete végéig elég..."
Relatív, ez is.
Köszönöm!
Nem volt könnyű mert könnyen megszaladhat a pénz amikor sok van,jól megy.Én csak a szükséges dolgokat vettem meg,nyaralni sem mentem akkoriban.Most,hogy már fix minden,megyek.Viszont most is teszek félre,ha bármi váratlan kiadás történne legyen mihez nyúlni.Igaz nem keresek most olyan jól mint akkor,de nem is gyüjtök már túl nagy dolgokra.
Persze,hogy szükség van a pénzre,anélkül nem tudunk érvényesülni az életben.
Csak van akinek annyi van élete végéig elég...és mégis a még több után kajtatnak.
Minek.
Ha véletlenül mégis beütne nálad a dúsgazdagság - jelentsen bármennyit is - én szívesen átveszem!
Sőt bármennyi pénzt átveszek bárkitől csak úgy, szívességből, ne az ő vállát nyomja ez a teher.
Nem a pénz tesz boldoggá, de nagyon jó ha van. Céljaim már így is vanbak, számtalan, egy kis plusz munícióval csak gyorsabban haladnék.
További ajánlott fórumok:
- Kezdő vagyok. Szeretnék télire eltenni befőttet lekvárt kovászos uborkát. Ha valakinek van ötlete, receptje számomra szívesen venném :)
- Segítségre, ötletre, tapasztalatra van szükségem, valamire, ami segít megérteni őt és eligazodni ebben a számomra idegen világban
- Örökölt vagy önállóan megteremtett gazdagság
- Hogy viseljük el ismerősünket, aki minden egyes találkozás során a gazdagságával és kivételezett helyzetével kérkedik?
- Feng shui szerint hol van a gazdagság és a szerelem területe egy szobán belül?
- Milyen szempontokat vegyek figyelembe, ha csendre vágyom, de csak panel lakásra elég a pénzem?