Mitől koszos vízóra csere után a víz? (tudásbázis)
Végre sikerült egy ÉRTELMES - utolsó - mondat! :P
A "csere" tényleg nem szerepelt a "megindító" írásban, de tartalmilag nincs jelentősége.
Egy ÚJ vízóra felszerelése sem jár rozsda-özönnel.
... mert honnan is lenne?
A "hollander" nem nyerő! Itt a pont. :)
Kezd el beírni a Google-ba és rájössz miért.
"Ha egy csapvégen levő vizszűrőt letekersz, jellemzően ..." NEM, nincs tele piszokkal és főleg nincs benne rozsda (legalábbis NÁLUNK).
... esetleg vízköves. ;)
Hollander!
:)
A vízóra szerelőknél van egy kis zacskó rozsda és azt mindig beleszórják a csövekbe bosszantásul
A viz elzárása esetén levegő kerül a rendszerbe és a aztán megnyitott viz nagy erővel halad a vezetéken. Lakás vizcsap kinyitás-elzárás esetén ez nincs.
Ha egy csapvégen levő vizszűrőt letekersz, jellemzően tele van piszokkal még ha nem is babrálták a rendszert
Akkor az honnan jön oda?
#5 & #6
Nehogy már egy vízcsap elzárása, majd újbóli megnyitása miatt megrozsdásodjon a víz!
Akkor állandóan így lenne!
Azt a szerelőt pedig, aki "megmozgatja" a csövet (több helyen is) a vízóra cseréjekor, el kell hajtani!
Ugyanis csak szét kell tekerni 2 db "hollandit", majd ismét össze. Ennyi egy vízóra cseréje.
Ettől még nem lesz vízhálózat-takarítás. :)
Csipp, csepp, egy csepp, öt csepp meg tíz: olvad a jégcsap, csepereg a víz.
:)
Én is Lnézést kérek :)
A vízcsövek nincsenek fixen szerelve a hálózatban mindenhol
Ismert bizonyára amikor egy csak megnyitása után az egész vízhálózat "berezeg"
Egy vízóra szerelésnél ugyanigy megmozdulhatnak a csövek, különösen ha egy házban több helyen cserélnek.
Ha egy utcai csőtörés javitás van, utána is előfordúl a rozsdás viz, nem azért mert kosz megy a csőbe
A csövekben lerakódik a vízkő, meg a rozsda. Amikor elzárják és újra nyitják, akkor ez leválik a csőről és viszi magával a vízzel együtt. Miért ne lehetne rozsdás? Ha az utcán zárják el a vizedet és újra visszakapcsolják, akkor is "koszos" lesz!
DE BOCSI, BIZTOS TE SOKKAL JOBBAN ÉRTESZ HOZZÁ, ÉN KÉREK ELNÉZÉST TŐLED!
Én kérek elnézést, de nem értem az összefüggést!!!
Vagyis: mi köze van az ÚJ vízórának a ROZSDÁHOZ?
Egy ilyen óracsere után 10 másodpercig SEM lehet rozsdás az ADDIG TISZTA víz!
Itt valami nagyon "nem tiszta".
... a VÍZ! (a csőhálózat)
Az órának ehhez SEMMI köze.
További ajánlott fórumok:
- Vízóra hitelesítés. 6 évente órát kell cseréltetni és hitelesíttetni, van erről valakinek friss tapasztalata?
- Mennyibe kerül Miskolcon, társasházba a vízóra cseréje?
- Társasházi albérletben kinek kell kifizetnie a vízóra cseréjét?
- A lépcsőház felmosása után hova öntöd a koszos vizet?
- Vízóra cserénél központilag elzárják a vizet?
- Vízóra csere