Vízóra hitelesítés. 6 évente órát kell cseréltetni és hitelesíttetni, van erről valakinek friss tapasztalata? (tudásbázis kérdés)
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat.
:-)))
És mindenkiét.
Szép Vasárnapot.
Idézet a főv. vízművektől:
Mellékvízmérők
A mellékvízmérő, a fővízmérő után beépített, a fogyasztó vagy a szolgáltató tulajdonát képező vízmérő műszer, amelynek kétféle szerepe van: felhasználhatók lakásonkénti úgynevezett különszámla készítéséhez, vagy költségmegosztásra. Utóbbi esetben a szolgáltató a mellékvízmérőt nem veszi fel számlázási nyilvántartásába.
Bővebben:
alul pedig ott vannak a partnerek, akik a szerelést végzik
Szia!
Nekünk a Vízmű annyit mondott, hogy régi az óra, cseréltessük le. Semmi többet!
A honlapon találtuk meg, hogy kivel érdemes, mert a szerződéses partnereknél nem kell hitelesíttetni. Maguktól eszükbe sem jutott senkit küldeni, csak leolvasáskor szóltak, hogy régi az óra, és jött a levél, hogy csináltassuk meg. Társasházról van szó, nem kertesről, és Bp. Anno Nógrádban kertes házban, ahol egy főmérő volt az udvarban valóban ingyen cserélték, de itt a háznak van egy főmérője, és a lakásban is van (Nekünk 2 saját mellékmérő). A házét ingyen cserélik x időnként, ahogy Te is írod, hogy jönnek és cserélik.
Szia!
Mi tavaly cseréltettünk ugyanilyen okból. Bp-en lakunk emeletes társasházban, és két mellékmérőnk van. Mi a vízművek honlapján találtunk olyat, hogy partnereink. Onnan hívtunk ki szerelőket, azt hiszem 15.000 ft volt a két óra. Ehhez nem kellett hívni vízművest hitelesíttetni, mert szerződésben álltak a szerelővel, így megkaptunk egyszerre minden papírt.
Ezekkel a papírokkal el kellett menni a közös képviselőhöz is, hogy a vízmelegítés elszámolásánál ne legyen probléma az óraszámmal, ill. a papírok egy példányát el kellett küldeni a vízműnek, ahonnan átkerült a Díjbeszedőhöz is.
Szóval lényeg a lényeg, hogy a cseréről és a hitelesítésről 6 évente Nekünk kell gondoskodni, és ha szerződéses partnerrel csináltatod, akkor nem kell hitelesíttetni sem.
Lásd 12,52-es válaszom.
A Vízművek szólított fel.
Szia.Én vízmérő hitelesítő vagyok.Nem a te dolgod beszólni,ők fognak menni cserélni.És ha nem vagy otthon,hagynak egy értesítőt,hogy legközelebb mikor mennek.
Én azt tanácsolom,hogy telefonálj be a vízmühöz,és kérdezz rá.
Lásd előző válaszom. :-(
Én is nyugodtan ültem a babérjaimon...
Tegnap szólítottak fel, hogy a mellékvízmérő cseréjéről és hitelesítéséről 6 évente a tulajdonosnak kell gondoskodni.
Ha nem teszem meg,60 napon belül megszűntetik a szerződésemet, és fizethetem közös-költségként.
:-(
További ajánlott fórumok:
- Mit jelent, hogy hitelesített másolat?
- Hogyan lehet kikapcsolni a kétfaktoros hitelesítést Facebookon?
- A Jófogás oldalán hogy lehet üzenetet küldeni telefonszám hitelesítése nélkül?
- Élettársi kapcsolat hitelesítés közjegyzőnél hogyan?
- Mennyibe kerül egy közjegyzői hitelesítés? Egy OKJ-s vizsgabizonyítványról kéne hitelesített másolatot csináltatnom.
- Nyugdíjigénylés nyomtatványt kell az önkormányzatnál hitelesíteni?