Mit jelent, hogy hitelesített másolat? (tudásbázis)
Minden személynél 2×4db meghatalmazás ;1500/db+a hátuljára valami ellenjegyzés+fénymásolás
De ő meg is mondta,hogy így drága lesz,-okosabb egy ügyvédet keresni.
:DD
ez nagyon durva, de tényleg, ennyit a jogállamról
Sziasztok!
Ezt hallgassátok meg! Felhívom azt a számot, amit megadtak a pályázati anyagban. Kérdezem a hölgyet, hogy akkor ki hitelesítse a bizonyítványt? Azt mondja: elég ha én ráírom, hogy a másolat hiteles. Mondom micsodaa? Hirtelen azt se tudtam mit mondjak.:) így nem kell rohangálnom sehova :)
[link]
itt meg lehet nézni, hogy mennyi
Milyen közjegyzőnél jártatok, aki fejenként 12500 forintot kért? BIztos jól hallottátok az összegt? Priviben meg tudom írni, hogy amúgy mennyi egy főnek az aláíráshitelesítése...
Hiteles másolatot csak közjegyzőnél lehet készíteni, mi mindig kérjük az eredeti iratot és mi másoljuk le. Persze nézzük azt is, hogy tényleg eredeti-e és ha kétely merül fel, elküldjük az ügyfelet. Az iskola maximum azt írhatja rá, hogy az eredetivel megegyező, de az nem hiteles.
Az aláírásunkat kellett hitelesíteni.hatunknak.
A közjegyző azt mondta:fejenként 12500 ft.
beszéltünk ügyvéddel:az egész 5000 ft.
Ezt úgy hívják ellenjegyzés.
a másolatot nem lehet felhasználni hivatalos ügyekben! A hitelesitett másolat vagy is a másodlat az már igen! Ennek egyik feltétel, hogy a kibocsátó által aláirt, ill.belyegzővel ellátot legyen! (régebben, még az is rá kellett irni, hogy az eredetivel azonos kézjegy, a hitelesitó által és dátum)
Ha kell egy okmány akkor cégszerűen aláirni és lepecsételni és kész.
Iskolában dolgozom, a bizonyítványokat mi fénymásoljuk, pecsételjük és az igazgató írja alá.
Közjegyzőhöz kell vinni az eredetit és a másolatot ő lepecsételi, aláírja.
oda viszel bármit amit hitelesíteni akarsz, és ő az eredetit látva hitelesíti, én legutóbb az elhunyt keresztanyám orvosi papírjait, halotti bizonyítványt stb. kellett hitelesítenem
Egyetértek.
A sok hamisítás miatt kérik, az ikola visszatudja nézni a bizonyítványszámot stb. és adnak egy tanusítványt, hogy igen abban az iskolában x időben arra a névre azon a számon kiállították a bizonyítványt.
Köszönöm Nektek, holnap megírom, hogy mi a helyzet, jóéjt:)
Ez hulyeseg..szerintem.....a kozjegyzo azt se tudja, hogy az en eladott lakasomat Kovacs veszi meg(csak pelda)..de elhiszi nekem..mert viszem a papirokat.....
nem a középiskolai végzettséget, hanem az erről kiállított okiratot hitelesíti a közjegyző.
nahh...csak kozos nevezore jutottunk:-)
hitelesíteni csak a közjegyző tud
Rendben, holnap megírom, hogy hol hitelesítettem :)
..de nem akkor ha te a sajat felelossegedre alairod, hogy ez a dokumentum igenis eredeti...
szerintem is csak közjegyző hitelesíthet.
a közjegyzői hitelesítést elfogadják
helyes..szolj ma' nekunk is hol ell vegulis hitelesiteni, hogy ne haljunk meg hulyen...avagy nem is kellene tobbes szamba' beszeljek:-)
Igen, ez így van, de egy középiskolai végzettségett a közjegyző nem tud igazolni, mert nincs nála nyilvántartva, hogy az az illető tényleg ott végzett-e. Azért kell a suliba mennie. Ott megkeresik, és a fénymásolt bizonyítványt pecsételik, aláírják. Ez tuti, hogy így van, mert nekem is így csinálták.
Tudtommal az iskolaknak nincs hitelesitesi joguk..
Megvan még a suli ahol végeztem, működik :) de most már tényleg nem tudom hogy kivel hitelesítsem. Van megadva egy telefonszám a pályázat kiírásában, legjobb lesz ha holnap felhívom, és megkérdezem, hogy milyen hitelesítésre is gondolnak.
"Nem ertem miert kell hitelesitsen egy iskola egy olyan bizonyitvanyt amit o adott ki. . ."
erre a beírásodra reagáltam
ha a közjegyző valamit hitelesít, akkor azért büntetőjogi felelősséget vállal
További ajánlott fórumok: