Mit tennél, ha a 15 éves lányod teherbe esne? (beszélgetés)
Furcsa, mert én fiatalabb vagyok, és nem volt jellemző.
Igaz, volt már fogamzásgátlók arzenálja. Internet, felvilágosítás, iskolai tananyag ugyan nem, de az értelmesebbje levágta, hogy el kellene menni nőgyógyászhoz "gyógyszert ítatni".
Többiek bevették a gyanús forrásokból szerzett Postinort.
Ez aztán a családi összetartás meg segítség! Nem semmi...
Nekem 4 gyerekem van,de soha! nem hagynám cserbe őket!
Nálunk is hasonló volt a duma: ha terhes leszel, mehetsz ahova akarsz a fattyaddal. Ez volt a témáról való beszélgetés kamaszkoromban.
Lassan 40 leszek, nincs gyerekem és nem is lesz, most az a baj. Mondanám, hogy sikeres volt a propaganda, és egy életre elvették a kedvem a dologtól. 😄
Vannak szülők,akik még akkor is támogatják,óvják a gyereküket,ha rabolnak vagy embert ölnek!
Én,mint szülő azt gondolom,támogatásra szorul ilyen esetben, hiszen az egész életét meghatározó döntést kell meghoznia.
Mit vársz attól,ha kirúgod?
Majd megjön az esze?
Kirugnam.
Ha mar anya lesz, hat tartsa el magat, meg a gyereket.
Tobbet nem ismerem.
Mikor kismama voltam, a védőnő minden hónapban megnézte a körzetéhez tartozó kismamákat.
Ilyen alkalommal mesélte, hogy egy 14 éves kislány is kb. akkor fog szülni, mikor én. Teljesen kiakadt és a szülőket nagyon hibáztatta. (igaza is volt)
A kislányt megbámulták az utcán a sötétkék iskolaköpenyében a nagy hasával. Természetesen kitették az iskolából is. Nem tudom tovább, mert elköltöztek a környékből.
Szóval 40 éve nem volt jellemző, a normális családokban jobban figyeltek a gyerekekre.
Először is megkérdezném a 15 éves várandós kislányt, hogy ő nagyjából mit szeretne.
Ha az az egyértelmű válasza, hogy írmagját sem kívánja, akkor sajnos abortusz.
Ha vacillál, akkor (a kislánnyal szorosan kommunikálva) adnék egy esélyt a magzat megtartásának. És a rákövetkező hónapok meghoznák, hogy örökbeadás vagy családon belüli felnevelés.
(Fiús anya vagyok, de még ilyen esetben sem mondanék le a babuáról, ha fölmerülne egy ilyen helyzet.)
A mi családunkban nem volt... -és az ismerőseim között sem.
Nem lehet kijelenteni, hogy "minden" családban" van ilyen:)
További ajánlott fórumok:
- Ha így esnél teherbe elvetetnéd?
- Ha fogamzásgátló mellett esnél teherbe meg mernéd tartani a babát?
- Ha szeretnétek már gyereket, de nincs pasitok, hogy esnétek teherbe?
- Volt e közületek valakinek méhenkivüli terhessége?Sikerült ujra teherbe esnetek utána?
- Jobb oldalról el van kötve a petevezetékem, sikerülhet teherbe esnem?
- Örülne, ha teherbe esnék, mégis megszakítja?