Mit tegyek ha fél éves a kisfiam és a tápszeren kivűl más folyadékot nem hajalando meginni? (tudásbázis kérdés)
nem kell túlaggódni ezt a kaka dolgot. 6 hetes kor után normális az is, ha néhány napig nincs kaki. az enyém volt, hogy egy hétig nem csinált semmit. még most is előfordul, hogy kimarad 1-2,sőt akár 3 nap is. ez egyáltalán nem ok arra, hogy cukrot adjunk a gyereknek, sőt! a cukorral csak rontunk a helyzeten, és még az ízérzékelése is oda lesz. nem csoda, hogy később már nem akarja meginni az üres teát.
a kamilla tea sem jó, inkább gyermekteát adj. a kamilla kiirtja a jó baktériumokat is a bélflórából. a piciké még éppen kialakulóban van, nem szabad beleavatkozni, mert hasfájósak lesznek, ha nincs elég bacijuk, ami segít megemészteni a táplálékot, stb.
Tudom, hogy korai, de nekunk a drno mondta, hogy adjuk neki, azert, mert ket hete beteg volt, es nem akart tejet inni.Minden mast evett, de tejet nem volt hajlando sehogy sem meginni.Egyedul ugy tudtam neki tejet adni, hogy a gyumolcshoz, vagy a krumplihoz ontottem egy kicsit.Es ekkor mondta a doktorno, hogy nyugodtan adjak neki joghutrot, meg aludt tejet.
A cukort meg azert kezdte el kapni a teajaba, bar tudom, hogy nem jo, mert az segitett neki abban, hogy kakiljon.Csak most meg cukor nelkul nem akarja meginni a teat.
Hiaba a gyumolcs, van, hogy nagyon megszenvedunk vele.
Amugy azt szoktam en is csinalni, hogy pl az almat ha osszeturmixolom, akkor ontok hozza vizet, tehat minimalisan visz o be vizet, csak az h az izet ugy siman nem szereti, mert nem szoktattam ra idoben, es mert a cukros tea finomabb neki.
Az en babam masfel honapos kora ota tapszeres, ezert kezdtuk el teaztatni.O masfel honapos kora ota teat is iszik mindennap.Kamilla teat.
ugy tűnik lehet meg van a megoldás!
elővettem az egész cumi és üveg arzenálunkat amik még a bátyusról maradtak és oda adtam az aventes puha csőrt az ugy tűnik be válik de normális hogy közben rágcsálja,van két fogunk már:-)a bátyus soha nem használt csőrös üveget ugy hogy nincs tapasztalatom:-)
ne aggódj, 1 éves korig a babák fő tápláléka az anyatej, ennek hiányában a tápszer. tehát egyáltalánnem baj, ha többször eszik tápszert, mint csak reggel és este.
ha semmi baja, ne erőltetsd a vízivást. pláne ne szoktasd rá a cukorra! csak elromlik a foga, és egész életében küzdhet a cukorfüggőségével, mint mi mindannyian, akiket kiskorunkban rászoktattak.
Az enyém is fél éves, de ő iszik, és eszik sok mindent.Egyedül amit elrontottam, hogy a vízre nem szoktattam rá..Arra kellene rászoktatnom.
Az enyém teát, gyümölcsturmixot, joghurtot iszik.
Próbáld meg, hogy főzöl neki teát és cukrot raksz bele.Hátha ha édes, akkor megissza.
További ajánlott fórumok:
- Ki milyen folyadékot iszik?
- Miben befolyásolja a reggeli tesztet az, hogy előző este mennyi folyadékot iszol?
- Kisfiam nem hajlandó elfogadni tápszeren kívül semmit!!
- Hogyan vegyem rá 3 éves kisfiamat, hogy több folyadékot fogyasszon?
- 1 éves kisfiam nagyon kevés folyadékot iszik kb 500 ml-t napi szinten.Félek hogy ez túl kevés a szervezetének! Valaki tudna tanácsot adni?
- 6 hós kisfiam tizoraira gyümit, ebédre főzit, uzsira tejpépet eszik, kérdésem, mennyi folyadékot kell mellette meginnia?