6 hós kisfiam tizoraira gyümit, ebédre főzit, uzsira tejpépet eszik, kérdésem, mennyi folyadékot kell mellette meginnia? (tudásbázis kérdés)
Annyit igyon, amennyit szeretne. Már ezekben az ételekben is van folyadék.
Egy felnőtt embernek is azt mondják, hogy napi 1,5-2 liter folyadékot kell bevinnie a szervezetébe. De ez nem azt jelenti, hogy ennyit kell innia, hisz a gyümölcsben, zöldségben, mindenféle ételben, levesben, stb van folyadék.
Köszönöm hogy ti is felhivtátok KEDVES zsoka figyelmét én is megtettem ezt priviben:-)arra nemgondolt hogy azért röviditettem hogy beleférjen minnél több a kérdésemből.
Itt látszik az inteligencia mert segiteni azt már nemtudott.
Köszönöm hogy segitettek keveset iszik ha nem adok neki utánna tápszert akkor szinte semmit ezért kérdeztem.
nincs olyan ,hogy kell...!
annyit igyon a picikéd,amennyit kiván.jelezni fogja mikor elég vagy mikor kér....
Ezt muszáj volt?
Aki érti,így is érti:)
Amennyit igényel.
A nagyobbik lányom sokat ivott,a kicsi meg 8 hónaposan evett főzeléket meg gyümölcsöt,de folyadékot nem igényelt,gondolom a tejpép elég volt neki,viszont azóta annyit iszik,hogy rengeteget.
Kínálgasd és ha szomjas úgy is inni fog:)
További ajánlott fórumok:
- Ki milyen folyadékot iszik?
- Miben befolyásolja a reggeli tesztet az, hogy előző este mennyi folyadékot iszol?
- Nagy hőségben kell-e a csecsemőknek a tápláláson felül plusz folyadékot adni?
- Ha kevés folyadékot fogyaszt az ember, az milyen betegséget okozhat?
- Mennyi folyadékot célszerű naponta fogyasztani? Függ ez a testsúlytól/testmérettől?
- Szerintetek hány liter folyadékot kéne inni naponta?