Mit ronthatok el a fasírt készítése közben? :) (beszélgetős fórum)
Én rendszeresen ott cseszem el, hogy bármennyire is kicsavarom a zsemlét vagy a kenyeret, kisütéskor aránylag sok viz megy a zsirba.
2-3 hetente csinálok fasirtot, de többször nem sikerül,. mint igen. Már nem is akarok változtatni, megszokta és igy szereti a család.
Nem minden kenyér jó a fasírtba. Zsemle pedig egyáltalán nem, mert attól olyan plötty lesz.
Tehát, a legjobb egy több napos kenyér, akár száraz is lehetne, csak kicsit kell áztatni, aztán jól kinyomkodni és szétmorzsolni.
Fél kg darálthúshoz, kb. 2 zsömle mennyiségű kenyeret teszek, 1 tojás, só, bors, pirospaprika, fél reszelt hagyma és néhány gerezd fokhagyma összenyomva.
A húst én darálom, mert nem szeretem a vett darálthúst, mert azt is nagyon apróra darálják és túl pépes az állaga.
Zsemlemorzsát sosem teszek bele, azt kívülre szoktam.
Előre lehet hogy el se hiszed de pont olyan, mintha szelet húst rántottál volna. Nem kell bele tojás mégis összeáll, én sót és pici borsot tettem be. Nagyon tetszik a sajt benne.
Talán annyiból is jó, hogy a szelet méreteket és formákat megszabhatod. Én kicsi kerek lapokat formáztam. Szeretem én is a fasírtot, de talán ezt jobban. Próbáld ki!😀
Barátnőm a darált húsba tesz még sajtot és úgy rántja ki.
Még nem próbáltam,de esküszik hogy nagyon finom.
(Előtte nem árt kicsit betenni hűtőbe a megformázott "szeleteket ")
Fasírt:sok fokhagyma ,bors és nem áztatott kenyér apritva esetleg még zsemlemorzsa.
Nem szottyos .
Igen, nagyon. Én csirkemellet és combot daráltam egybe legutóbb, tökéletes.
Végül is a fasitban is benne van az ami emitt a panírban. Nekem jobban ízlik mint a fasírt.
Épp a napokban olvastam aztán letettem róla ,,úgyis annyi mindent rántok:)
De gondolom jó lehet:)
Én ennyi húshoz legalább 2 db száraz zsemlét szoktam áztatni, de nem vízben, hanem tejben. Azt jól ki kell azután facsarni és még zsemlemorzsát is szoktam beletenni és legalább 2 db tojást, ami összefogja. Legalább 4 gerezd fokhagymát is reszelek még bele, meg egy közepes vöröshagymát, és jöhetnek a fűszerek ízlés szerint.
Jó sütögetést kívánok! 😁
Kicsavarom, de jobban ki fogom.
Zsemlemorzsát nem teszek bele csak mikor már sütöm előtte. Akkor azt is fogok. Köszönöm!