Tésztakészítés! Mit ronthatok el? (beszélgetős fórum)
Ha hagyod az asztalon-deszkán,akkor meg sem mozdul!Nekem nem pöndörödött fel!
Lehet, hogy száradás után tudják valamivel "felvágni"... fűrésszel :D Miután már nem kunkorodik.
Köszi,csak azért kérdeztem,mert szárítani ezt a fajtát nekem még soha nem sikerült úgy,hogy ne kunkorodjon fel a széle,nem tudom,hogy a gyárban hogy csinálhatják.
:-)
Hát volt egy pár rontásom ,hogy ide eljussak,de sikerült!Hála nektek akik ötleteket adtatok!
Köszönöm szépen
De továbbra is jó lenne,ha megosztanátok a tapasztalataitokat!
Jó pap holtig tanul:-)
Friss és még a férjem is repetázott!Ő annyira nincs oda érte!Azt hittem nem fogy el,de pikk-pakk megettük:-)
A lasagnet friss tésztával keszitetted, vagy megszaritottad előtte egy kicsit?
Gratulálok, na látod csak egy kis önbizalom kellett és megy ez neked :) Ha ízlett és díjazták akkor minden oké :)
lasangne és levestészta is készült:-)ja meg tejszínes csirkés metélt is!
Gratulálok, ügyes vagy :)
Megvolt a finálé!Gyereknek tetszett a friss tészta!
engem már locsolhatnak az árvák könnyével is.
mineminek,hogy ne hervadj:-)
Világ életemben utáltam a locsolókat!
Párom szokása az,hogy reggel egy pohár hideg vizet zuttyant rám,akár ébresztésnek akár fürdés közben!Pár évig könyörögtem,hogy ne tegye de röhögött!
3 évvel ezelőtt közöltem,ha még egyszer megteszi elválok!....nem akar válni:-)
ki a fenének festenék?régen leveleket tettem a tojásra,rá szorosan a harisnya,aztán bele a festékbe.tavaly locsolt meg a szomszéd kisfiú,mert a füvet nyírtuk odakint.de évek óta nincs locsoló,nekem már minek?
Köszönöm szépen. Nem könnyű, de szeretettel meg lehet oldani mindent.Erre bizonyíték a 41 éves házasságunk.
Nagyon sajnálom anyukádat, részvétem.
Olvastam a naplód,hát nem lehet könnyű életed!
Csak egy dolgot szeretnék megosztani veled,egy bölcs ember azt mondta nekem,hogy amikor a szüleinket elveszítjük,akkor leszünk felnőttek és nem valakinek a gyereke!
Nekem 2011-ben ment el anyu,de a mai napig nem vagyok túl rajta!
Sok kitartást és erőt a férjed ápolására!!!!
Gratulálok, ügyes vagy :) gusztusos a tésztád !
És ha sütsz olyan édességet amibe te magad készítesz krémet nem PUDINGOT,hanem tudod liszt,tej, tojás cukor ,oda is sokkal jobb a rétes liszt.Csak ajánlani tudom
Igen.De nekem soha nem volt ilyen problémám.
Megfőztük a tojásokat, kihűlt és száraz lett a külseje. Egy kis edénykében gyertyadarabot olvasztottunk tűzhely szélén.
Pff... már majdnem leírtam hosszan a szerszámot, míg rá nem jöttem, hogy hátha van róla kép a neten :D
Íme! [link]
Ezt mártogattuk a viaszba, mindenféle mintát rajzoltunk vele a tojásra. Utána került a festékbe. Ahol viasszal takarva volt, ott fehér maradt. Festés után a vastag viaszréteget óvatosan lekapartuk és fényeztük a tojást.
Itt van pár minta, Írókázás alatt.
[link]
Mintha Bernáth József séf említette volna hogy nem árt neki ha túl van főzve
Tettem egy próbát csak rétes lisztből gyúrtam,megszáradt,egy tányényit kifőztem dióval magszórtam.Ha nem tudnám hogy abból van nem jönnék rá
Milyen volt az a viaszos technika?
Kicsibe próbáld!Szerintem semmi különös!A lisztet minden esetben szitáld.hogy lazább legyen!
Hát nem tudom, túl szemcsésnek érzem, és ha a recept kimondottan nem jelzi, nem használom.
Én szoktam beletenni, de csak 1/3 résznyit. Ha több, akkor nagyon kemény lesz.