Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tésztakészítés! Mit ronthatok el? fórum

Tésztakészítés! Mit ronthatok el? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
2018. márc. 7. 14:12
Ki használ tésztagépet?
100. gilingalang (válaszként erre: 98. - Klingy 15)
2018. márc. 1. 13:53
Ha hagyod az asztalon-deszkán,akkor meg sem mozdul!Nekem nem pöndörödött fel!
99. globus (válaszként erre: 98. - Klingy 15)
2018. febr. 28. 22:13
Lehet, hogy száradás után tudják valamivel "felvágni"... fűrésszel :D Miután már nem kunkorodik.
98. Klingy 15 (válaszként erre: 96. - Gilingalang)
2018. febr. 28. 22:10
Köszi,csak azért kérdeztem,mert szárítani ezt a fajtát nekem még soha nem sikerült úgy,hogy ne kunkorodjon fel a széle,nem tudom,hogy a gyárban hogy csinálhatják.
97. gilingalang (válaszként erre: 94. - Gizus58)
2018. febr. 28. 10:02

:-)

Hát volt egy pár rontásom ,hogy ide eljussak,de sikerült!Hála nektek akik ötleteket adtatok!


Köszönöm szépen


De továbbra is jó lenne,ha megosztanátok a tapasztalataitokat!


Jó pap holtig tanul:-)

96. gilingalang (válaszként erre: 95. - Klingy 15)
2018. febr. 28. 09:59
Friss és még a férjem is repetázott!Ő annyira nincs oda érte!Azt hittem nem fogy el,de pikk-pakk megettük:-)
95. Klingy 15 (válaszként erre: 93. - Gilingalang)
2018. febr. 27. 17:31
A lasagnet friss tésztával keszitetted, vagy megszaritottad előtte egy kicsit?
94. gizus58 (válaszként erre: 93. - Gilingalang)
2018. febr. 27. 15:15
Gratulálok, na látod csak egy kis önbizalom kellett és megy ez neked :) Ha ízlett és díjazták akkor minden oké :)
93. gilingalang (válaszként erre: 92. - Gizus58)
2018. febr. 27. 12:30
lasangne és levestészta is készült:-)ja meg tejszínes csirkés metélt is!
92. gizus58 (válaszként erre: 91. - Gilingalang)
2018. febr. 26. 14:57
Gratulálok, ügyes vagy :)
2018. febr. 26. 12:04
Megvolt a finálé!Gyereknek tetszett a friss tészta!
90. gilingalang (válaszként erre: 89. - Ab61752c45)
2018. febr. 13. 13:48
:-)
89. ab61752c45 (válaszként erre: 88. - Gilingalang)
2018. febr. 9. 15:56
engem már locsolhatnak az árvák könnyével is.
88. gilingalang (válaszként erre: 87. - Ab61752c45)
2018. febr. 9. 15:45

mineminek,hogy ne hervadj:-)


Világ életemben utáltam a locsolókat!

Párom szokása az,hogy reggel egy pohár hideg vizet zuttyant rám,akár ébresztésnek akár fürdés közben!Pár évig könyörögtem,hogy ne tegye de röhögött!

3 évvel ezelőtt közöltem,ha még egyszer megteszi elválok!....nem akar válni:-)

87. ab61752c45 (válaszként erre: 70. - Globus)
2018. febr. 9. 15:33
ki a fenének festenék?régen leveleket tettem a tojásra,rá szorosan a harisnya,aztán bele a festékbe.tavaly locsolt meg a szomszéd kisfiú,mert a füvet nyírtuk odakint.de évek óta nincs locsoló,nekem már minek?
86. gizus58 (válaszként erre: 85. - Gilingalang)
2018. febr. 9. 15:07

Köszönöm szépen. Nem könnyű, de szeretettel meg lehet oldani mindent.Erre bizonyíték a 41 éves házasságunk.

Nagyon sajnálom anyukádat, részvétem.

85. gilingalang (válaszként erre: 83. - Gizus58)
2018. febr. 9. 13:32

Olvastam a naplód,hát nem lehet könnyű életed!

Csak egy dolgot szeretnék megosztani veled,egy bölcs ember azt mondta nekem,hogy amikor a szüleinket elveszítjük,akkor leszünk felnőttek és nem valakinek a gyereke!

Nekem 2011-ben ment el anyu,de a mai napig nem vagyok túl rajta!

Sok kitartást és erőt a férjed ápolására!!!!

84. gilingalang (válaszként erre: 83. - Gizus58)
2018. febr. 9. 11:10
Köszönöm szépen:-)
83. gizus58 (válaszként erre: 60. - Gilingalang)
2018. febr. 8. 16:23
Gratulálok, ügyes vagy :) gusztusos a tésztád !
82. bozsu55 (válaszként erre: 81. - Globus)
2018. febr. 8. 15:55
És ha sütsz olyan édességet amibe te magad készítesz krémet nem PUDINGOT,hanem tudod liszt,tej, tojás cukor ,oda is sokkal jobb a rétes liszt.Csak ajánlani tudom
81. globus (válaszként erre: 76. - Bozsu55)
2018. febr. 8. 15:49
Megjegyzem, köszi :)
2018. febr. 8. 15:49
Igen.De nekem soha nem volt ilyen problémám.
79. globus (válaszként erre: 75. - Gilingalang)
2018. febr. 8. 15:48

Megfőztük a tojásokat, kihűlt és száraz lett a külseje. Egy kis edénykében gyertyadarabot olvasztottunk tűzhely szélén.

Pff... már majdnem leírtam hosszan a szerszámot, míg rá nem jöttem, hogy hátha van róla kép a neten :D

Íme! [link]

Ezt mártogattuk a viaszba, mindenféle mintát rajzoltunk vele a tojásra. Utána került a festékbe. Ahol viasszal takarva volt, ott fehér maradt. Festés után a vastag viaszréteget óvatosan lekapartuk és fényeztük a tojást.

Itt van pár minta, Írókázás alatt.

[link]

78. gilingalang (válaszként erre: 77. - Bozsu55)
2018. febr. 8. 15:47
A tészta?
2018. febr. 8. 15:46
Mintha Bernáth József séf említette volna hogy nem árt neki ha túl van főzve
76. bozsu55 (válaszként erre: 66. - Globus)
2018. febr. 8. 15:43
Tettem egy próbát csak rétes lisztből gyúrtam,megszáradt,egy tányényit kifőztem dióval magszórtam.Ha nem tudnám hogy abból van nem jönnék rá
75. gilingalang (válaszként erre: 70. - Globus)
2018. febr. 8. 15:42
Milyen volt az a viaszos technika?
74. gilingalang (válaszként erre: 69. - Ab61752c45)
2018. febr. 8. 15:41
Kicsibe próbáld!Szerintem semmi különös!A lisztet minden esetben szitáld.hogy lazább legyen!
73. globus (válaszként erre: 69. - Ab61752c45)
2018. febr. 8. 15:40
Hát nem tudom, túl szemcsésnek érzem, és ha a recept kimondottan nem jelzi, nem használom.
72. 04b3ebfdbb (válaszként erre: 64. - Ab61752c45)
2018. febr. 8. 15:40
Én szoktam beletenni, de csak 1/3 résznyit. Ha több, akkor nagyon kemény lesz.
1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook