Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mit lehet tenni/főzési fortély, tabletta..../, hogy elkerüljük a bab, káposzta és egyéb puffasztó ételek okozta szeleket? fórum

Mit lehet tenni/főzési fortély, tabletta..../, hogy elkerüljük a bab, káposzta és egyéb puffasztó ételek okozta szeleket? (tudásbázis kérdés)


2010. júl. 29. 21:34
Puffasztó ételek...meg egyéb szelek...meg Tom Szelek. Inkább ne is együnk ilyen pukiztató ételeket! Egyszer a Lidl-ben egy ürge akkorát pukizott, hogy el kellett onnan menekülni! Ráadásul olyan cifrán rotyogott. Lehet, hogy a felesége nem ismerte ezeket a praktikákat, amiket itt felsoroltak, vagy vénlegény volt. Minden esetre, aki ilyet eszik, inkább ne menjen be a boltba! Hű, de jól elszórakoztam!
2010. júl. 29. 16:01
Egy szeletke almát, vagy egy kevés almahéjat kell beletenni. Az ízeken nem változtat, nálunk bevált:).
2010. júl. 29. 15:55
Ami felfúj a K- betüsek, hüvelyesek, mindig az első levet leöntöm és fedőnélkül főzőm tovább és nem fujjódok fel.
20. f846fefa0e (válaszként erre: 19. - A14deb9047)
2010. ápr. 15. 17:51
Bocsika,de én az öregmuttertól így tanultam FŐZNI a babot.A köménymag egyébként is szélhajtó,ergo az a szél így is úgy is kijön belőlünk,csak a köménnyel gyorsabban.Főzeléknél lehet pürésíteni,akkor talán nem olyan szeles.Kevesebb a fing.
2010. ápr. 15. 14:55
A babot előtte este leáztatni... Amikor felforrt, egy késhegynyi szódabikarbónát tenni bele. Picit habzik, de utána semmi. És persze köménymagot tenni bele... A kelkáposztába is ezért ajánlatos köménymagot tenni.
2009. ápr. 2. 15:43

en mindig leontom a babrol a vizet, mikor folforr,es ujra kezdem fozni tiszta vizben.

es semmi problema utana:)

2009. ápr. 2. 15:16
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
2009. márc. 14. 06:33
Szódabikarbóna,az nálunk is bevált.És nem érezni!
15. bozsika51 (válaszként erre: 6. - C4f059c04b)
2009. márc. 13. 18:44
Igen, működik!!! Én mindig így csinálom, soha nincs "utóhatás".
14. vereskati (válaszként erre: 9. - 15ed6b0320)
2009. márc. 13. 18:17
fél kiló babhoz 1 kávéskanálnyi
13. ae12cc5be5 (válaszként erre: 7. - 15ed6b0320)
2009. márc. 13. 18:13
Semmi különös, nagyon finom, én nem vettem észre.
2009. márc. 13. 18:13
A babot hideg vízbe felteszem főni,ha felforrt a levet leöntöm róla,majd ismét hideg vízzel teszem fel főni. Ekkor zöldségelem be.
2009. márc. 13. 17:57

Nekem terhesség alatt adott a védőnöm tanácsot a bab és káposzta puffasztó hatásának enyhítésére.

A bablevesbe bele kell egy bírsalmát főzni egészben(nem fog érezni az íze).A káposztás ételekbe bazsalikomot és majorannát kell tenni,ill a káposztát főzés előtt leforrázni.

2009. márc. 13. 17:53
A beáztatott babot felteszem főni és forrástól számítva főzöm 10-15 percig! Ezt a vizet leöntöm és forró füstölthúslébe teszem és tovább főzöm ahogyan szeretném!
9. 15ed6b0320 (válaszként erre: 8. - Aniani63)
2009. márc. 13. 17:43
Mennyit kell tenni a szódab.-ból?
8. aniani63 (válaszként erre: 5. - Aniani63)
2009. márc. 13. 17:41

Bocsika!

Mellényomtam,a Vereskati hsz. akartam,mert a szódabikarbóna tényleg jó!

7. 15ed6b0320 (válaszként erre: 4. - Ae12cc5be5)
2009. márc. 13. 17:39
Az ízén nem érződik a kakukkfű???
2009. márc. 13. 17:38
A földrajztanárom általános iskolában azt tanácsolta az osztálytársamnak, hogy amikor babot főznek, egy idő után öntsék le róla a vizet és tegyenek rá újat és azzal főzzék tovább. Én még nem próbáltam, lehet hogy működik.
5. aniani63 (válaszként erre: 2. - Vaczila)
2009. márc. 13. 17:38
Én szoktam és tuti nyerő! :)
2009. márc. 13. 17:37

Én kipróbáltam a Lázár által említett praktikát, és bejött.

A bablevesbe bele kell főzni egy kb. 1/2-1 kávéskanál kakukkfüvet. Nincs szellő!

2009. márc. 13. 17:30
Szódabikarbónát kell bele tenni.
2009. márc. 13. 17:28
Van olyan fajta bab amelyik könnyebben emészthető.
2009. márc. 13. 17:27
Mit lehet tenni/főzési fortély, tabletta..../, hogy elkerüljük a bab, káposzta és egyéb puffasztó ételek okozta szeleket?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook