Mit lehet tenni akkor, ha 10 évi házasság után jelenik meg a "Nagy szerelem"? (beszélgetés)
Ha az ő családja adta a pénzt és te semmivel nem járultál hozzá, akkor sajnos nem. Ez akkor ági vagyonnak minősül, tehát az övé.
Viszont, ha eladjátok ezt a lakást és vesztek egy másikat ugyanezen a pénzen, akkor igen, 15 év házasság után a fele a tied lenne.
kösz az infót.
:)
a férjem nagymamája adta a pénzt. azért került rá haszonélvezet, mert arra gondoltak(akkor voltam épp 5 hónapos terhes az első gyerekemmel), hogy ha majd egyszer elhagyom a férjem, ne legyen semmim se.
te ezt most komolyan mondod, hogy 15 év elteltével én is részesülnék a lakásból?
Ha nálatok ilyen helyzet van, hogy valóban szeretnek, már hosszú évek óta, és Te is szeretsz, és oda tudnál menni, akkor miért nem állsz a párod elé, és mondod el, hogy mi az agazság, és a gyermekeid is megértik, gondolom már nem kicsit. Azt hiszed nem veszik észre, hogy gond van. Jobban mint gondolod. Ha leírod azzal nem oldasz meg semmit, csak ha lépsz. Valóban meg kell gondolni, hogy hány ember életét teszed tökre, de így is azt teszed, hiszen állandóan boldogtalan vagy. Az, hogy jobb lesz e, majd később megtudod. Minden kapcsolat nagy szerelemmel indul, és az is igaz, hogy idővel a hosszabb kapcsolatok egy kicsit megszokottá válnak és ellaposodnak, és akkor jön az "új szerelem, a jobb szerelem". Nos ezekszerint egyszerű a dolog, mert a szerelmed független és vár, de meddig. Van hova menned. Ha tényleg teljesen tisztességesen akarsz eljárni, mindenkivel szemben, akkor adj esélyt egyformán mindenkinek. A férjednek, hogy legyen ideje neki is párra lelni. Először talán rossz lesz neki, de az élet megy tovább nélküled is ne felejtsd el.
Sokkal tisztességesebb, ha elmondod neki, és ennyi év után kell is, mint azt hogy érezteted vele, és azt sem tudja, hogy mi a bajod. Ennél rosszabb nincs. Ismétlen nem mondani kell, hanem tenni. Az, hogy valóban boldog leszel e, vagy csak az új érezelemből kialakult pozitív kisugárzás az oka azt majd az évek döntik el, illetve az élet. Ezt a kockázatot viszont vállalnod kell.
Miért előre kaptál garanciát a boldogságra. Tudod hányan estek ilyen csapdába. Elváltak egy új szerelem miatt, aztán még rosszabb lett, mint a régi volt. Az esetek többségében megbánják, de visszaút már nincs. Ne feled a szerelem az egy egész más szemüveg. Gyönyörű, de azért a realitástól az ember olyankor olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől. Akkor ha csak kapcsolatod van, akkor persze lehet ugrálni, azért 10 évi házasság után én biztos meggondolnám.
Azt sem írta, hogy a nagy Ő mondjuk független le e? Vagy csak kikandikálgat egy házasságból, mert ugye akkor megint más a felállás. Akar-e Ő is válni, vagy csak néha jól érzi magát. Ezeket végig kell gondolni. Ennek függvényében, a tanácsod már nem biztos, hogy a legjobb igaz? Óvatosan kell bánni a tanáccsal is.
köszönöm a válaszodat. most már több embertől is kapok tanácsot itt. sokan azt mondják, hogy csak EGY ÉLETEM VAN. én NE TEGYEM TÖNKRE! Változtassak. nálam az a legnagyobb probléma, hogy a férjemé a lakás és anyósom a holtig tartó haszonélvező. anyuhoz nem mehetek, mert ott van a húgom a gyerekével. azt mondta, már nem is férnénk el. én meg már nem is mennék vissza.
viszont, ha valaki most előállna azzal, hogy segít nekem, agy percig nem gondolkoznék...elmennék innen. én már 3-szor hagytam itt a férjemet. utána született meg a második gyerekem. a gyereket nem bántam meg, csak azt, hogy harmadszor is visszajöttem hozzá. azt hittem, hogy a helyzet jobb lesz. igen, sokkal jobb lett. a férjemnek felmondtak a munkahelyén, amikor megszületett a második gyerek....és attól kezdve minden rosszabb és sokkal rosszabb lett.
az igazitól pedig mindig van egy még igazibb... :D
tudom, fiatal vagyok, nem értek hozzá. :P pedig mégis. :)
hmm. a válásról: a szüleimnek kb. 8-10 éves korom óta rettentően rossz volt a kapcsolatuk, mégsem váltak el, ugye a gyerekek miatt. megvárták, amíg betöltöm a 18-at, nagy leszek stb. a testvérem pedig addigra már 20 is elmúlt...
ennek lassan már egy éve. apám most hihetetlenül boldog az új barátnőjével, s anyukám is lassan megtalálja a régi önmagát...
Erre csak egy mondat:
Az Igazinál nincs igazibb.Az egyszer van az életben.
További ajánlott fórumok:
- 36 év házasság vagy egy új, 1 éves szerelem? Te melyiket választanád?
- Egy tönkrement házasságot, felrúgnál egy új szerelemért?
- Lehet egy házasság boldog szerelem nélkül?
- Van-e szerelem 25 év házasság után?
- Az erős, intenzív szerelem érzése el tud múlni egy házasságban élő férfi esetében egy harmadik fél iránt?
- Első házasság a szerelem diadala, második a remény diadala, harmadik házasság a hülyeség diadala. Mit gondolsz róla?!