Mit jelent az, hogy adójóváírás jár a terhesség 12.h etétől? (tudásbázis)
Jajjistenem de bonyesz...
Szóval. Akkor mikor megyek 12.hetire kérek egy igazolást... Bár a NAV annak utána tud nézni, hogy van babám, nem? Mert ugye jövőre már lesz :)
Köszi köszi kösziiiiiiiiiii :)
Most már teljesen tiszta... Akkor majd jövőre.
Ja és akkor jövőre pontosan mit kell csatolni a bevalláshoz?
Szia.
Arra a hónapra veheted először igénybe, amikor a magzat betölti a 91.napját. Erről ad egy igazolást a nőgyógyász. Ekkor lesz 2 lehetőséged: vagy havonta veszed igénybe (ha pl árpilis 12-én tölti, akkor áprilisra már lehet), vagy következő évvégi adóbevallásban, annyi hónapra vonatkoztatva, ahány hónapban a baba betöltötte a 91.magzati napját.
És igazad van abban, hogy most a tavalyi adót valljuk be, tehát oda még nem lehet igénybevenni.
KÖSZIKEEEEE
És a türelmedet is! ;)
Szia! Nem, mert azt az Istenhegyin csinálják ;)
Abban teljesen igazad van, hogy a nőgyógyász ad igazolást, csak azt hittem azt még oda kell adni a háziorvosnak, és ő ad igazolást ;)
Na de akkor tisztáztuk, köszi!
Na mindegy...nőgyógyász igazolás kell, ez logikus, hisz a háziorvos ez esetben nem mervado.
És elviekben menned kell 12 hetesen nyakiredo uh-ra és azt csak orvos nézheti, tehát fogsz pont akkor találkozni dokival.
De lentebb vki háziorvost írt.
Csak mert most egy jó ideig nem megyek a nőgy-hoz. Szóval...? :)
Pontosan. .. Aki csinálja, főleg ha járatos benne, könyvelő pontosan tudni fogja mi a teendő ne aggódj emiatt.
Es Igen a nogyogyasz ad egy igazolast és igen az utolsó Menszesztol számolnak tehát úgy ahogy amúgy is a terhesseget... Tehát könnyű atvaltani. ..egy betoltott tíz hetes 70 napnak felel meg
Igen, betöltöm! (kopkopkop)
Akkor aki az adóbevallásomat csinálja vele beszéljem meg mi a menete? De azt jól értem, hogy az első lépés h a h.orvostól kérek egy igazolást arról, h betöltöttem a 91.napot? Ezt az utsó menzesz 1.napjától számítják?
Nem adójóváírás, hanem családi adókedvezmény, és nem 12. héttől, hanem a terhesség 91. napjától. Ezt az orvosnak kell igazolnia a munkáltatód felé.
Azt jelenti, hogy a jövedelemadó kiszámításánál az adóalapodból levonnak 62.500 Ft-ot (ha nincs több gyermeked), azaz havonta 10 ezer Ft-tal kevesebb adót vonnak le tőled.
További ajánlott fórumok:
- A fogantatástól számított hány nap múlva jelentkeznek a terhességi korai tünetek, és mik azok, amik legelsőnek jelentkezhetnek?
- Terhesség korai tünetek!? Kinek jelentkeztek nagyon korán?
- A fogantatást követően mennyi időn belül jelentkezett a terhességed alatt hányinger?
- Volt már valakinek olyan hogy a terhességi teszt második csíkja nagyon halvány volt?Az terhességet jelent?
- 2 nappal ezelőtt csináltam egy Clearblue terhességi tesztet, amin halványan látszik a második csík. Mit jelent?
- Ti, hogy jelentettétek be a terhességeteket a párotoknak?