Mit is eszünk? Avagy az "E" betük világa és minden más... (beszélgetés)
egy csomó thai étterem van a belvárosban
a jó étterem ismeretetőjele szerintem, hogy minden nap mást eszik az ember, olyan izgalmas az étlap!
na de ne offoljun szét egy ilyen igazán nyitott, kulturált, véleménycserélős topikot! :o)
egy csomó anyuka van, aki két gyereket húz-von a sarki falusi boltban, ahol se zabpehely, se bio, csak ezek a sz*rok vannak, és félórája van a bevásárlásra. oszthatom én az észt, hogy milyen tuti bio rebarbarából főzök itt zürichben, ahol én élek, import olasz parmezánnal meg friss rákkal (mert itt az is van a boltban, nem fagyasztott), ha otthon eleve a kínálat és a nők időbeosztása nagyon komolyan lekorlátozza, mit tehetnek ez ügyben.
ettől függetlenül sokat láttam, hogy olyan is, akinek lenne választása, kényelemből vagy tudatlanságból gusztustalan, leülepedős, cukros - de szerinte kakaónak nevezhető - cuccal (xy tehital, ugye) itatta a gyerekét, pedig az igazi kakaóhoz szükséges valódi csokoládét és tejet beszerehzette volna, ha nagyon akarja.
de a többség azért mind anyagilag, mind időben megfigyelésem szerint eléggé kutyául áll ahhoz, hogy kifinomultan étkeztesse a családot.
Hát igen. Meggondolod, hogy az 500 ft-os parizert vedd meg, vagy a jóval drágább pulykasonkát.
Olvastam egy forumba, hogy ki mit ad reggelire az apróságoknak. Ilyesmiket. Májkrémet egy picinek. Nem baj. De szerintem az a rengeteg allergiás gyerek ezért is lesz az.Ki hallott már arról, hogy zabpelyhet lehet megfőzni tejbe. Rengeteg rost, tápláló, és a gyerekek szeretik.
Törekedni kell a feldolgozozz élelmiszerek mellőzésére, azaz lehetőleg a zöldségesstandból "dolgozni", és nem a hűtőpultból, a nejlonba csomagol és a porrá alakított árut tartalmazó polcokról összehozni a vacsorát.
Már akinek megengedi a pénztárcája. Az egészséges étkezés sajnos drága.
Emelett körülményes is - mindenki tudja magáról, hogy a krumplihámozóval tököl-e inkább, vagy leemeli a maggi krumplipüréport a polcról... lásd univer fokhagymakrém, vegeta, parizer, csomagolt croissant.
Dehogy egészséges, különben a sok diéta mellett már mindenki nádszál vékony lenne,
de van választás? nincs.
További ajánlott fórumok:
- Ha nem mondhatod el senkinek, mondd el hát mindenkinek!
- Játék: Mindenki Dominója!
- Drága kicsi fiam meg nyomott valamit a billentyűzeten és óriásokká váltak a betűk és minden hol tudom vissza állítani???
- Miért veszünk össze, amikor iszunk, ha egyszer amikor józanok vagyunk minden ok?
- Nekem mindenki gyanús az internet világában. Olykor még én...
- Hogyan tudom újra megjeleníteni a naplómat? A naplócímbe akartam glitteres betűket írni, de eltűnt minden. Tud valaki segíteni visszahozni?