Mit csináljak utólag, ha nem megfelelően szedtem ki a kutyából a kullancsot? (tudásbázis)
Semmit ne tegyél már.
Babéziát pl csak 24 óra elteltével kaphat. Addig meg gondolom nem volt benne.
Semmit ne tegyél. Figyeld a kutyát, ha sötétebb a vizelet, akkor irány nagyon gyorsan a doki!!!!! Mást nem tudsz csinálni.
Én egyébként simán kitépem belőle. Gyorsan.
Ha nem volt fertőzött, akkor szinte mindegy, ha meg az volt, és már megszívta magát, amikor kiszedted, akkor már úgy is késő volt.
Még soha nem volt benne. A neten ahogy olvasgattam azt írják, hogy egy határozott mozdulattal kell kiszedni, csipesszel, minél közelebb az állat bőréhez.
A kutyám elég izgága és nem a fejénél fogtam meg a kullancsot, hanem a testénél nyomtam össze.
Egy erős mozdulattal ki is jött, de összenyomtam a testét. Lehet belement így a kutyába a fertőzés?
Még élt amikor fogtam a csipesszel és zsepibe raktam...
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- Mit csináljak másképp, hogy mindenkinek megfelelő legyen? Mindig valami dolgom miatt a másikon kell változtatni vagy lemondani.
- Találtam egy kullancsot a macskámba, hogy szedjem ki? Kutyából már szedtem ki, de az türelmes volt, megvárta, de a macska... vigyem dokihoz?