Találtam egy kullancsot a macskámba, hogy szedjem ki? Kutyából már szedtem ki, de az türelmes volt, megvárta, de a macska... vigyem dokihoz? (tudásbázis)
7. 1366d1807f
2009. máj. 8. 09:59
Nekem engedi a cica, hogy kiszedjem belőle. Csipesszel szoktam kihúzni. Ha nem engedné, akkor ha hátul megfogod a macskát, akkor "elvarázsolódik" és nem fog megmozdulni.
6. smudlaagi54
2009. máj. 8. 09:14
Nálunk a kutyában szokott lenni inkább,de a macskából is kiszedjük,ha van benne.Én lefogom,és a párom meg kiszedi!
5. Puszitolvaj
2009. máj. 8. 08:49
Valoban semmi baja nem lessz, ha bele szakad a feje...
Macsekot rendesen lefogni, es aztan kiszedni belole az ellenseget...en a kutyambol altalaban a kezemmel szoktam kiszedni...persze gumikesztyut huzok, es akkor egesz jol meg tudom fogni es hamar megy...nincs ideje gondolkozni, hogy mi tortenik...a csipesszel kicsit nehezkesebb muvelet, szerintem...
4. survivor3
2009. máj. 8. 08:45
Álomszuszék által alkalmazott módszert jó, csak ne használjatok csipeszt, mert nyomdoshatjátok a parazita esetlegesen fertőzött gyomortartalmát a macskába.
Ha beleszakad a kullancs feje, akkor sem lesz semmi baja a cicának.
3. 15defe00af
2009. máj. 8. 08:38
Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy én fogtam a cicát, és mivel nincs speciális kiszedő csipeszünk, a fiam a szemöldökkiszedővel óvatosan megfogta a kullancsot, és az óramutató járásával ellenkező irányba megtekerve kihúzta. Ez sajnos sokszor megtörtént. Csak egyszer vittük orvoshoz, de akkor olyan nagy volt benne a kullancs, hogy hozzá sem mertünk nyúlni. A doki pillanatok alatt kiszedte.
2. 4b6a2525df
2009. máj. 8. 08:37
Hát inkább doki
1. Emilía78
2009. máj. 8. 08:34
Találtam egy kullancsot a macskámba, hogy szedjem ki? Kutyából már szedtem ki, de az türelmes volt, megvárta, de a macska... vigyem dokihoz?
További ajánlott fórumok:
- A kullancsok ellen ti hogyan védekeztek?
- Hogyan tarthatnám távol magamtól és a kertemtől a kullancsokat?
- Polybé tabletta szedése kullancsok ellen! - tapasztalatot, véleményeket kérnék
- A kullancsot eltávolítottam... lehet így baj?
- Lehet hogy belebújt az ördög a macskámba?
- Mit csináljak utólag, ha nem megfelelően szedtem ki a kutyából a kullancsot?