A kullancsot eltávolítottam... lehet így baj? (tudásbázis kérdés)
Jajj istenem, ezt még valaki elhiszi és terjeszti is??? A gyufaszál végén nincs is foszfor.
"A gyufa, amit ma használunk oxidáló anyagot (kálium-klorát), valamilyen éghető és valamilyen ragasztó anyagot, (esetleg színezéket) tartalmaz a "fejében". A doboz oldalán egy vörösfoszfor tartalmú, durva dörzsfelület található a meggyújtáshoz."
A beszakadt fej sem okoz problémát.
Ezt a sok baromságot miért kell még terjeszteni is????
Koszonom szepen a valaszokat!!!
Meg piros most a helye, de gondolom ez ertheto! Mindenkepp figyelni fogjuk!!!!
Szep napot mindenkinek es kullancsmentes nyarat!!!
Gyufa szal veget, ahol a foszfor van, nyalazd meg es kis koroket rajzoljal a kullancs kore.
A kullancs legyen a kor kozepeben! varj egy kicsit, es a kullancs magatol kibujik!
Ha ki kaparod, vagy ki teped, a feje beleszakad es megfertoz!!!
(a kullancs a potroha vegen vesz levegot, es erzi a foszfor szagat, es azt nagyon szereti, es azert bujik ki!)
Szia.
Én is - szerintem - életem első kullancsát még 2009-ben szedtem össze Zalában a strandon. A meleg vizes medencében vettük észre a barátommal, nem is figyeltem igazából meg mi az az oldalamon, pikk-pakk kiszedtük. Körülbelül rá 3-4 hétre vettünk észre a helyén ténylegesen egy kokárda alakú kis mintát, akkor már éreztem, hogy ez baj. De aztán elmentem vele orvoshoz, szedtem rá antibiotikumot 3 hónapig, ha jól rémlik, és volt Lyme-kór, nincs Lyme-kór. Persze akkoriban nagyon megijedtem, mert nem tudtam ez mi is pontosan, mennyire veszélyes, lesz-e maradandóan bajom. Most már nem esnék nyilván kétségbe, minden kezelhető, ha az elején felismerik, addig meg pánikolni felesleges. Szerintem ne aggódj már előre ezen, ha fertőzött volt a kullancs, annak úgyis megjelenik a jele a párod testén. Szép estét!
24 óra hosszáig nem történhet baj. Addig nem juttat a szervezetbe semmit...
Most mondták nekem erdei kiránduláson szakemberek...
Én azt olvastam,hogy csak akkor lehet fertőzés,ha vissza hányja amit megevett.
Ha nem "fuldoklott" vagy nem nyomtad,akkor nem valószínű.
Meg ha nem sokáig volt benne,akkor sem valószínű.
??? ne parázz már :D
Figyeljétek a tüneteket.
Elég jellegzetesek.
Ha nagy piros kör akkor Lyme. Gyorsan gyógyszerek, és nem fog nagy bajt okozni.
Ha lázas stb. akkor gyorsan orvoshoz, és mondani a kullancsot. Ennyi.
Páromban volt egy kullancs, csipesszel kiszedtem a feje is kijött!
Amikor szétnyomtam nem jött belőle vér, akkor a szervezetébe került?
Nagyon megvagyok ilyedve!!!
Olvasgattam, de azt irják, hogy csak később vannak tünetei és a vérvétel sem mutatja ki!!!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet eltávolítani a penészesedést a mosógépből? A mosószeradagoló és a gumis részek a perem alatt csupa penész.
- Hogyan lehet hivatalos úton eltávolíttatni az együttélésre képtelen szomszéd albérlőket?
- Tudja valaki, hogyan lehet a Windows Vistát eltávolítani a számítógépről?
- Macskát hogy lehet eltávolítani?
- A kullancsot fejjel együtt eltávolítottuk, ám megduzzadt a "seb". Van-e valami gyors kezelés rá?
- A kullancsot szakszerűen eltávolítva, ha a helye nem pirosodik ki, akkor is ajánlott orvoshoz menni?