A kullancsot szakszerűen eltávolítva, ha a helye nem pirosodik ki, akkor is ajánlott orvoshoz menni? (tudásbázis kérdés)
Az első 24 órában csak táplálkozik.Aztán pihizik emészt böfög a rohadék.Amikor ki akarjuk szedni sokkot kap és hány(én is hánynék ha valaki a potrohomat nyomkodná)Ha piros a helye akkor doki.
Nagy piros folt.Két adag antibiotikum és kész.
Szerintem attól is függ, mennyire sikerült belédmásznia. Lányom hasában pár éve volt, nem volt nálunk csipesz, falun, vasárnap, minden zárva (ill. az az 1 kis ABC ami ott van), én szabad kézzel simán kiszedtem, mert akkor próbált befurakodni még csak, de azért szerencsém is volt.
Tavaly a lábfejemben valami viszketést éreztem a telkünkön, nagyon picike volt, már volt is csipeszünk, kiszedtem egy pillanat alatt, semmi nyoma nem volt, az sem lehetett benne régóta.
Elvileg minden 8. kullancs fertőzött, és ha igaz, 2 napig benned kell hogy legyen úgy, hogy ne vedd észre ahhoz, hogy Lyme-kóros legyél..Vagyis kell a fenének, de én ezt olvastam valahol.
Szia!
Elvileg ki kell pirosodnia, hisz mégiscsak beléd csípett, a véredig mászott, tehát pirosnak kell lennie.
Ha ilyen félhold alakú, asszem szürkés-kékes hely marad a kiszedés után, vagy benned marad a potroha, na az nem jó. Első esetben fertőzött, tehát irány orvos, 2. esetben irány orvos kiszedetni, és ő megmondja mi van.
Tegnap kaptam teljeskörű felvilágosítást a szomszéd nénitől, aki 2x volt lyme kóros, és most egy kullancs csípése miatt előjött az ínhüvely gyulladása.
Szóval nem vicc. Ha olyan helyen laksz, ahol fokozott a kullancs veszély, szerintem érdemes beoltatnod magad!